Δελτίο αντιπληροφόρησης (25-2-2014)

Download here! - Downloads: 94 - Plays: 30

Εργατικά

 

1. Δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από Παρασκευή ως την Δευτέρα πραγματοποίησαν  οι εργαζόμενοι του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων, αντιδρώντας στην επιχειρούμενη κατάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

 

2. Kινητοποιήσεις με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια όλης της χώρας αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση των Οργανισμών Λιμένων Πειραιά και Θεσσαλονίκης.

 

3. Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προχωρούν οι εργαζόμενοι της«Χαλυβουργικής» στην Ελευσίνα ενάντια στην απόφαση της εργοδοσίας να θέσει σε διαθεσιμότητα 200 από τους 263 εργαζομένους που απασχολεί συνολικά.Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν καθημερινά στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

 

4.  Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη κυβερνιτική πολιτική  διοργανώνουν την Τρίτη στις 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη οι ΕΛΜΕ της πόλης, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, σύλλογοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εργαζόμενοι της Coca Coal 3E, καθαρίστριες και εργαζόμενοι της ΕΡΤ 3.

 

 

 

 

Καταστολή

Την Παρασκευή, έγινε στις φυλακές Κορυδαλλού η δεύτερη συνεδρίαση του τρομοδικείου, που εκδικάζει τις υποθέσεις ληστειών στο Φιλώτα Φλώρινας και στον Πυργετό Λάρισας, καθώς και το βούλευμα 207 που αφορά τις υποθέσεις του Βόλου και της Πεύκης, οι οποίες εκδικάζονται ήδη από τις 8 Οκτώβρη του 2012. Φάνηκε ότι ο πρόεδρος ήταν αποφασισμένος να δικάσει αυτές τις υποθέσεις χωριστά, παρά το γεγονός ότι οι κατηγορίες για τις δύο ληστείες είναι συναφείς, ενώ και οι τρεις αυτές υποθέσεις έχουν ως βασικό στοιχείο το ότι οι κατηγορούμενοι έχουν χαρακτηριστεί ως μέλη της ΣΠΦ. Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή 14 Μάρτη.

 

Διεθνή

Η Γαλλική αστυνομία επιτέθηκε σε διαδήλωση 20.000 κατοίκων που διαμαρτύρονταν για την κατασκευή νέου αεροδρομίου στην πόλη Νάντ το απόγευμα του Σάββατου, όταν αυτοί επιχείρησαν να σπάσουν τα μπλόκα της αστυνομίας και να συνεχίσουν την πορεία τους. Στην εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών, οι κάτοικοι απάντησαν με πέτρες, μπουκάλια, σιδηρολοστούς και βόμβες μολότοφ.

 

Οι κάτοικοι της Τουρκίας βγήκαν στους δρόμους για ακόμα μια φορά το Σάββατο το βράδυ για να διαμαρτυρηθούν για την επιβολή λογοκρισίας στο ίντερνετ. Πρόκειται για νέο νόμο που δίνει το δικαίωμα στην διεύθυνση των τηλεπικοινωνιών να μπλοκάρει τη λειτουργία οποιουδήποτε site, μετά από κυβερνητική εντολή, χωρίς προηγούμενη δικαστική απόφαση.

 

Καθώς παραμένει η έκρυθμη κατάσταση στην Ουκρανία, η αναρχική ομάδα Αυτόνομη Οργάνωση Εργατών Κιέβου επισημαίνει: «η νίκη της κυβέρνησης θα σημάνει την ήττα των εργατών. Η νίκη της Αντιπολίτευσης, επίσης δεν υπόσχεται τίποτα καλό. Δεν μπορούμε να καλέσουμε το προλεταριάτο να θυσιαστεί για χάρη της Αντιπολίτευσης και των συμφερόντων της και είναι θέμα προσωπικής επιλογής. Ωστόσο, ενθαρρύνουμε όλους να αποφεύγουν να στρατολογούνται στις στρατιωτικές δυνάμεις που ελέγχονται από τον Γιανουκόβιτς, και να σαμποτάρουν με όλα τα διαθέσιμα μέσα τις ενέργειες της κυβέρνησης.»

 

Χιλιάδες εργάτες της μεγαλύτερης αιγυπτιακής κρατικής εταιρείας κλωστοϋφαντουργίας, συνεχίζουν τη μαζική απεργία που έχουν ξεκινήσει από τις 10 του μήνα απαιτώντας αξιοπρεπείς μισθολογικές αυξήσεις και άμεση καταβολή καθυστερούμενων ετήσιων δώρων.

 

Συγκρούσεις σημειώθηκαν στη Βαρκελώνη την περασμένη Πέμπτη, μετά τη εκκένωση το κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου Λα Καρμπονερία, όταν μια πορεία 1.500 ατόμων αντιπαρατέθηκε με την αστυνομία, ενώ υπήρξαν επιθέσεις σε τράπεζες και στήσιμο οδοφραγμάτων.

 

Την ίδια μέρα, πραγματοποιήθηκε εκκένωση στην Κατάληψη Λα Ριμπέρα, στην παλιά πόλη του Μπιλμπάο στη Χώρα των Βάσκων, προκειμένου να ανεγερθεί στη θέση της ξενοδοχείο

 

Την Παρασκευή, φασίστες κάλεσαν σε συγκέντρωση έξω από μια νέα κατάληψη στην περιοχή του Καλαί, στη Γαλλία.

 

Τα ξημερώματα της Κυριακής, φασίστες πραγματοποίησαν εμπρηστική επίθεση στο αυτόνομο κοινωνικό κέντρο Άλτε Φαμπρίκ στην πόλη Πφορτσ-χάιμ στη Γερμανία.

 

Καλέσματα

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις άθλιες συνθήκες κράτησης των ασθενών, τη Δευτέρα στις 9.00 στις φυλακές Κορυδαλλού, από κρατούμενους του νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού.

 

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους θανάτους εργατών στη ΔΕΗ, τη Δευτέρα στις 11.30 στη ΔΕΗ Λευκού Πύργου, από την Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε.

 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωση των ΜΜΕ, τη Δευτέρα στις 12.00 στο ΤΑΙΠΕΔ (Σταδίου και Κολοκοτρώνη), από Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.