Δελτίο αντιπληροφόρησης (23-1-2014)

Download here! - Downloads: 86 - Plays: 40
εργατικά
1. Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ενάντια στην αποκρατικοποίηση της θυγατρικής εταιρείας που ελέγχει το δίκτυο μεταφοράς 

2. Με συγκέντρωση την Παρασκευή στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και πορεία προς το Εργατικό Κέντρο απαντούν οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ στην αίτηση για υπαγωγή της σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης που έγινε την Τρίτη μετά από κυβερνητική απόφαση.  Η αίτηση έχει οριστεί να εκδικαστεί τη Δευτέρα 27/1.

3. Σε νέο κύκλο αγροτικών κινητοποιήσεων προχωρούν οι αγρότες, βασικά αιτήματα των οποίων είναι η κατάργηση των λογιστικών βιβλίων για τους μικρομεσαίους αγρότες, η θεσμοθέτηση 40.000 αφορολόγητου εισοδήματος για κάθε αγροτική οικογένεια, συν 5.000 χιλιάδες ευρώ για κάθε παιδί καθώς και η ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων.

4. Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν την Πέμπτη γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην πλατεία Αριστοτέλους. Στην συγκέντρωση του ΕΟΠΥΥ συμμετείχαν απολυμένοι της Coca Cola, οι απολυμένες καθαρίστριες του ΕΟΠΥΥ και συνταξιούχοι που αντιδρούν στα χαράτσια που έχουν επιβληθεί στον τομέα της Υγείας. 


5. Η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο των ΜΜΕ εκφράζει την διαμαρτυρία και αντίθεσή της στις αυθαίρετες και καταχρηστικές πρακτικές που εφαρμόζει η νέα ιδιοκτησία των  ραδιοσταθμών PEPPER και 88,6, οι οποίες στόχο έχουν να δημιουργήσουν κλίμα εκφοβισμού και κατατρομοκράτησης των εργαζομένων τεχνικών με σκοπό την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας επί ποινή μάλιστα απολύσεως
Συγκεκριμένα η διοίκηση των δύο ραδιοσταθμών προέβη σε εκδικητικές απολύσεις δύο εργαζομένων επειδή ακριβώς αρνήθηκαν να προβούν στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας. ..

κοινωνικά
1. Διεξοδική, διαφανή και ανεξάρτητη έρευνα για το περιστατικό της 20ής Ιανουαρίου 2014 που συνέβη κοντά στο Φαρμακονήσι στερώντας τη ζωή από δεκάδες μετανάστες και να ασκήσουν δίωξη στους υπαιτίους ζητεί η Διεθνής Αμνηστία από τις ελληνικές αρχές.


2. Το Τριμελές εφετείο Ναυπλίου αθώωσε τους 48 μετανάστες κρατούμενους, οι  οποίοι αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, για τις αντιδράσεις τους στις συνθήκες κράτησης που αντιμετώπιζαν στο στρατόπεδο κράτησης της Κορίνθου, τον Απρίλιο του 2013.

3. Δεύτερο ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον Άγγελο Φιλιππίδη κατόπιν δίωξης που άσκησε εναντίον του η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η δίωξη του ασκήθηκε στο πλαίσιο διώξεων εις βάρος μελών του διοικητικού συμβουλίου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου επί διοίκησής του. Σημειώνεται ότι ο Φιλιππίδης κρατείται ήδη σε τουρκικές φυλακές και αναμένεται η έκδοσή του στην Ελλάδα.

καταστολή
1. Συνελήφθη τη Δευτέρα ο Γ. Καλαιτζίδης, μετά από έφοδο στο σπίτι του  παρουσίας εισαγγελέα.

2. Την Τρίτη συνελήφθησαν οι Τούρκοι πολιτικοί πρόσφυγες, KADIR KAYA ο οποίος είναι αιτών πολιτικού ασύλου  και  MEHMET YAMAN, ο οποίος έχει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Ενώ υπάρχει αίτημα από την Τουρκία για έκδοση τους.

3. Πραγματοποιήθηκε το δεύτερο δικαστήριο που αντιμετώπιζαν οι συλληφθέντες της κατάληψης Δέλτα, με κατηγορίες διατάραξης οικιακής ειρήνης και διακεκριμένων φθορών του ποσού των 3.5 εκ. Και οι 6 σύντροφοι απαλλάχθηκαν των κατηγοριών.

4. Την Τρίτη ασφάλεια και αντιτρομοκρατική πραγματοποίησε εφόδους σε σπίτια αναρχικών για "έρευνα", με πρόσχημα πλαστές, όπως έχει αποδειχτεί και στο παρελθόν, "ανώνυμες καταγγελίες".

5. Οι αναρχικοί  Σαραφούδης, Τσιλιανίδης, Καραγιαννίδης, Πολίτης, Ντάλιος, Μιχαηλίδης και Χαρίσης βρίσκονται από χτες στην απομόνωση μετά από πειθαρχικό που τους επιβλήθηκε για τον ξυλοδαρμό του δεσμοφύλακα Γιάννη Μυλωνά.
Το ίδιο πειθαρχικό επιβλήθηκε και στον Ναξάκη αλλά λόγω τραυματισμού παραμένει στη πτέρυγα.

6. Ένα από τα χειρότερα κολαστήρια στην Αθήνα το Α.Τ Ακροπόλεως έκλεισε. το οποίο έγινε γνωστό για τους βασανισμούς που έγιναν εκεί. Η γΕΛ.ΑΣ. προφασιζεται την κακή κατασταση του κτιριου.

εκπαίδευση
1) Ένας 50χρονος δάσκαλος στην Άρτα κατηγορείται ότι προέτρεψε μαθητές του να χαστουκίσουν έναν ζωηρό συμμαθητή τους ως τιμωρία. (θα μπορούσε και Κοινωνικά)

2)Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών απέρριψε την αίτηση 22 εκπαιδευτικών που ζητούν να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας που τους έθεσε σε καθεστώς διαθεσιμότητας καθότι η αναστολή, σύμφωνα με την απόφαση, <<είναι ενάντια στο συμφέρον του εν γένει δημόσιου τομέα>> και δε διακυβεύεται η αξιοπρεπής διαβίωση των αιτούντων.

3)Μετά το φιάσκο με τη λευκή βδομάδα στα σχολεία προς τιμήν της τουριστικής κίνησης, το υπουργείο Τουρισμού αποσύρει την πρόταση.

4)Δάσκαλοι σε Θήβα και Φθιώτιδα μπλόκαραν τα σεμινάρια ενημέρωσης για την αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.
 
διεθνή

καλέσματα
 1. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 16 συλληφθέντες της 17/11/12, την Παρασκευή, στις 9.00, στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης, από φοιτητικούς συλλόγους, κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς.

 2. Αντιφασιστική συγκέντρωση, το Σάββατο, στις 12.00, στην Πλατεία Ελευθερίας (Κορυδαλλός), από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Pasamontana.

 3. Αυτοκινητοπομπή ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, την Κυριακή, στις 11.00, στο δάσος Σκουριών, Μεγ. Παναγιά Χαλκιδικής, από επιτροπές αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής-Θεσσαλονίκης.

4. Αντιφασιστική συγκέντρωση, την Κυριακή, στις 11.30, στο Πάρκο Φαληρου, Παραλία Καβάλας, από αντιφασίστεςαντιφασίστριες.