Δελτίο αντιπληροφόρησης (27-12-2013)

Download here! - Downloads: 111 - Plays: 35

Εργατικά

 

Σε απολύσεις 6 ατόμων προχώρησε την περασμένη Παρασκευή η εταιρεία «Παπουτσάνης», και εξήγγειλε άλλες δυο απολύσεις για τον Ιανουάριο, ενώ οι εργάτες σταμάτησαν την παραγωγή σε ένδειξη διαμαρτυρίας απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

 

Επεισόδια με τραυματισμούς σημειώθηκαν το Σάββατο το μεσημέρι στο εργοστάσιο Καλλιμάνης στο Αίγιο, όταν εργαζόμενοι – απεργοί στους οποίους οφείλονται μισθοί μηνών εμπόδισαν φορτηγό που επιχείρησε να εισέλθει στο χώρο. Στέλεχος της επιχείρησης προσπάθησε να εισέλθει με το ιδιωτικό του αυτοκίνητο στην πύλη και τραυμάτισε εργαζόμενο που βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα.

 

Σε 3 απόλύσεις εργαζομένων προχώρησε η εταιρεία Μακρο στην Πάτρα.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΙΚΑ στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποίησαν μέλη της άνεργοι και απλήρωτοι εργαζόμενοι με αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση των ατόμων από και προς την εργασία τους.

 

Σε ένα εκατομμύριο υπολογίζονται πλέον οι εργαζόμενοι που μένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα από έναν μήνα μέχρι και πάνω από έναν χρόνο σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΕ.

 

 

Κοινωνικά

 

Σκάφος με 94 μετανάστες ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Πύλου, το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων, ενώ βρισκόταν ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου. Το σκάφος εντοπίστηκε από στελέχη του τοπικού Λιμεναρχείου, τα οποία το προσέγγισαν με αλιευτικό σκάφος και στη συνέχεια το ρυμούλκησαν στο λιμάνι, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια όλοι οι επιβαίνοντες. Οι τρεις διακινητές κρατούνται από τις λιμενικές αρχές. Μεταξύ των μεταναστών υπάρχουν δύο εγκυμονούσες και μια ηλικιωμένη που έχουν διακομιστεί στο Κέντρο Υγείας Πύλου, για προληπτικούς λόγους.

 

Καλέσματα

 

Προσυγκέντρωση ενάντια στα εγκαίνια των γραφείων της χρυσής αυγής, την Παρασκευή, στις 18.00, στο Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας στο Ιόνιο πανεπιστήμιο στην Κέρκυρα, από αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κέρκυρας.

 

Αντιφασιστική αντισυγκέντρωση, το Σάββατο, στις 17.00, στον Πεζόδρομο Μπάλκου στην Πρέβεζα, από το αντιφασιστικό συντονισμό Πρέβεζας

 

Παρέμβαση αλληλεγγύης και στήριξης αυτοοργανωμένου εγχειρήματος, την Κυριακή, στις 11.00, στο ελεύθερο κηπάκι για τη γειτονιά Καραϊσκάκη στο Γαλάτσι, από ανοιχτή συνέλευση αναρχικών Γαλατσίου.