Δελτίο αντιπληροφόρησης (4-12-2013)

Download here! - Downloads: 200 - Plays: 174

Κοινωνικά

 

1. Σε μια πρωτοφανή κατασταλτική ενέργεια  προέβη ο πρόεδρος του Γ' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μ. Χατζηαθανασίου, στη δίκη του αναρχικού Τάσου Θεοφίλου, διατάσσοντας τη σύλληψη και την παραπομπή του στον εισαγγελέα, δημοσιογράφου που καθόταν στην αίθουσα και χρησιμοποιούσε το δημοσιογραφικό του κασετόφωνο,  για διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίου.

2. Μετά από επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του στην 21η ημέρα απεργίας πείνας, ο Σπύρος Στρατούλης μεταφέρθηκε σήμερα  νωρίς το απόγευμα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης.

3. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήσαν Ατομα με ειδικές ανάγκες, μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αριστοτέλους. Η διαμαρτυρία έγινε με αφορμή την Παγκόσμια μέρα Αμεα και ως κύριο επίδικο είχε την αντίδραση στην μείωση των προνοιακών επιδομάτων και των συντάξεων αλλά και γενικότερα την ανατροπή της πολιτικής που καθιστούν τη ζωή των αναπήρων και των χρόνια πασχόντων αβίωτη.

4. Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εξʼ αμελείας ασκήθηκε στην μητέρα της 13χρονης κοπέλας που έχασε την ζωή της από τις αναθυμιάσεις μαγκαλιού στην Θεσσαλονίκη. Επίσης, της δόθηκε προθεσμία να εγκαταλείψει την χώρα εντός 30 ημερών αφού διαπιστώθηκε ότι έχει «πρόβλημα» με την άδεια παραμονής της.

5. Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου και  την Τετάρτη, θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν πιθανότατα νέο κύκλο κινητοποιήσεων.

 

Εργατικά

 

1. 9 σχολικοί φύλακες συνελήφθησαν την Τρίτη το πρωί κατά την διάρκεια κατάληψης που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Ακολούθησε επίθεση τον μπάτσων εναντία στους συγκεντρωμένους, με άλλες 3 προσαγωγές, ενώ αρκετά άτομα τραυματίστηκαν.

2. Νέα  απεργία κήρυξαν για την Τετάρτη και την Πέμπτη οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ σε 48ωρη απεργία προχωρούν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αντιδρώντας στο καθεστώς διαθεσιμότητας. Επίσης 48ωρη απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Πατρών ενώ με στάσεις εργασίας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

3. Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Την ίδια ώρα ο Υπουργός Υγείας Γεωργιάδης απείλησε με επίταξη τους απεργούς.

4.  Έκτακτη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν την Παρασκευή οι απεργοί της Coca Cola Θεσσαλονίκης όπου αποφάσισαν τη κήρυξη δύο νέων 48ωρων απεργιών.Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία για περισσότερο από 2 μήνες με αίτημα την  άμεση επαναπρόσληψη των 33 απολυμένων συνάδελφών τους.

5. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στο Σύνταγμα κατά την διάρκεια ψήφισης του προϋπολογισμο.

 

 

Εκπαίδευση

 

Τη Δευτέρα έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου διοίκησης του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με βασικό θέμα την αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος λόγω συνεχούς περικοπής κονδυλίων, την επικείμενη διακοπή της σίτισης, καθώς και την έλλειψη θέρμανσης τόσο στους χώρους του Ιδρύματος όσο και στη φοιτητική εστία. Επιπλέον συζητήθηκαν οι διώξεις σε φοιτητές και καθηγητές του Ιδρύματος για τις κινητοποιήσεις ενάντια στο σχέδιο Αθηνά. Οι σπουδαστές του ΤΕΙ πραγματοποιήσανε συγκέντρωση διαμαρτυσίας την ίδια μέρα.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΠΘ αποφασίσανε να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους με 3ωρες στάσεις εργασίας.

Ο υπουργός παιδείας Αρβανιστόπουλος έδωσε εντολή να παραπέμφθεί σε Πειθαρχικό Συμβούλιο ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης για παράβαση καθήκοντος, ενω ταυτόχρονα σταματά το διάλογο με τους διοικητικούς μέχρι να σταματήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις.  Το συντονιστικό της συνόδου των πρυτάνεων συναντηθήκε με τον Αρβανιτόπουλο για να ανακαλέσει την παραπομπή του Πελεγρίνη και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε και έκτακτη σύνοδος πρυτάνεων.

Χωρίς θέρμανση μένουν πολλές από τις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ εξ αιτίας της διαθεσιμότητας που έχουν τεθεί διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος, μεταξύ των οποίων και οι υπεύθυνοι θερμαστές των κτιρίων.

 

Καταστολή

 

Tην Παρασκευή 29 Νοέμβρη, ξεκίνησε στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού η δίκη για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης. Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της αναβολής και όρισε ως επόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη 12 Δεκέμβρη.

Τη Δευτέρα ο Σπύρος Στρατούλης μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στη Λάρισα και ξαναμεταφέρθηκε πίσω στις φυλακές. Ομάδα αλληλέγγυων μαζεύτηκε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λαρίσης, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 11 Νοεμβρίου, απαιτώντας να σταματήσει η δίωξή του για την υπόθεση «Εγκληματική Οργάνωση Στέκια Θεσσαλονίκης» και να αρθεί η απαγόρευση των αδειών εξόδων του.

 

Καλέσματα

 

Συγκέντρωση αλληλεγγύης, την Τετάρτη, στις 9.00, στα Δικαστήρια Βέροιας,
Μεραρχίας, από αλληλέγγυους-ες.

Δίκη συντρόφων από την παρέμβαση για τον Κώστα Σακκά στην Ακρόπολη, την Τετάρτη, στις 9.30, στα Δικαστήρια Ευελπίδων, από αλληλέγγυους -ες.

Μικροφωνική αλληλεγγύης στις καταλήψεις, την Τετάρτη, στις 11.30, στην Πλατεία Καρλοβάσου, από  Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Σάμου.

Μικροφωνική αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σ. Στρατούλη, την Τετάρτη, στις 12.00, στο Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηράκι, από πρωτοβουλία αναρχικών για τον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω απ'τις φυλακές Διαβατών, την Τετάρτη, στις 17.00, στο άγαλμα Βενιζέλου Εγνατίας και Αριστοτέλους, από αλληλέγγυους-ες.

Μικροφωνική για Σ. Στρατούλη, την Τετάρτη, στις 17.30, στην Πλατεία Ταχυδρομείου, από αλληλέγγυους-ες.

Μικροφωνική αλληλεγγύης στον απεργό πεινας Σ. Στρατούλη, την Τετάρτη, στις 18.00, στην Πλατεία Λιονταριών (Λιοντάρια), Ηράκλειο, από "Sine Dominis " Αναρχική συλλογικότητα από την Κατάληψη Ευαγγελισμού.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των συλληφθέντων στις Σκουριές, την Πέμπτη, στις 9.30, στο Δικαστήριο Πολυγύρου, από  Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής.

Συγκέντρωση-πορεία για τη 13χρονη δολοφονημένη, την Πέμπτη, στις 18.00, στο Πάρκο στη Γρ. Κολωνιάρη & Αγ. Πάντων γωνία Στάση Στροφή Ξηροκρήνης
Λεωφορεία 34, 32, 21, 32Α, από  Ανοιχτή συνελεύση Δυτικών Συνοικιών (Θεσσαλονίκης).