Δελτίο αντιπληροφόρησης (25-11-2013)

Download here! - Downloads: 78 - Plays: 30

εργατικά
 

 1. Σε νέα 48ωρη προχωρούν οι διοικητικοί υπάλληλοι του του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του ΕΚΠΑ τη Δευτέρα και τη Τρίτη.
 2. Το Υπουργείο Υγείας με αιφνιδιαστική απόφαση έθεσε σε διαθεσιμότητα 150 άτομα του ιατρικού προσωπικού στο Δαφνί και 80 στο Ψυχιατρείο Θεσσαλονίκης. Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι.
 3. Σε 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη προχωρούν οι εργαζόμενοι στο κλάδο του μετάλλου.
 
κοινωνικά
 
 1. 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, έως και την Τετάρτη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν επ΄ αόριστον τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις τους,  αποφάσισαν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και στις απολύσεις προσωπικού.
 2. Ένας άνδρας 73χρονών αυτοκτόνησε στην είσοδο της Λιβαδειάς πέφτοντας στις ρόδες λεωφορείου της ΕΛΑΣ.
 
εκπαίδευση
 
 1. Περίπου 140 σπουδαστές και καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης άρχισαν να λαμβάνουν κλήσεις σε προκαταρκτική εξέταση από πταισματοδίκη. Η κλήση αφορά παρέμβαση διαμαρτυρίας στα διόδια των Μαλγάρων τον περασμένο Φλεβάρη κατά τη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων ενάντια στη μεταφορά τμημάτων του Ιδρύματος σε άλλες πόλεις όπως προέβλεπε το Σχέδιο "Αθηνά".
 2. Νέα εισαγγελική έρευνα διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που αφορά την 19η Νοεμβρίου έως και σήμερα.
 3. Συμβολική αναστολή, της διοικητικής λειτουργίας του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου, αποφάσισε η έκτακτη συνεδρίαση της Συγκλήτου του ιδρύματος.
 4. Παρά τις συναντήσεις επί συναντήσεων που είχε το Σάββατο ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος με πρυτάνεις των Ιδρυμάτων που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, σε δηλώσεις του το ίδιο βράδυ έκανε λόγο για συνέχιση της διαδικασίας στην επόμενη φάση δηλαδή την κινητικότητα ενώ ανακοίνωσε νομοθετική ρύθμιση που παρακάμπτει το ότι μεγάλος αριθμός διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ δεν απογράφηκε και επιμένει στην αυτοδίκαιη αργία των εν λόγω υπαλλήλων.
 
καταστολή
 
 1. Έναρξη από τις 21/11 απεργίας πείνας από τον Ραμί Συριανό ως αλληλεγγύη στον Σπύρο Στρατούλη.
 2. Ομάδα ΔΙ.ΑΣ μπούκαρε στο ΤΕΙ Λάρισας και "έκοβε βόλτες" στους διαδρόμους με αφορμή την επιστροφή πορτοφολιού σε φοιτητή.
 
διεθνή
 
 1. Ενώ συνεχίζεται το ρατσιστικό μένος στη Ρωσία, Ρώσοι φασίστες πυροβόλησαν την προηγούμενη εβδομάδα μετανάστη μουσουλμάνο μέσα στο μετρό της Μόσχας. Το 30χρονο θύμα επέζησε της επίθεσης αλλά είναι σε κρίσιμη κατάσταση.
 2. Η αστυνομία επενέβη το απόγευμα της Κυριακής, προκειμένου να εκκενώσει την πλατεία Οράνιενπλατς του Βερολίνου, από ομάδα μεταναστών, που εδώ και δυο χρόνια πραγματοποιούσαν κατάληψη, διεκδικώντας άσυλο. Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία αλληλεγγύης, η οποία δέχτηκε την επέμβαση της αστυνομίας.
 
καλέσματα
 
 1. Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη δίκη των Τάσο Θεοφίλου, Δημήτρη Πολίτη και Ανδρέα- Δημήτρη Μπουρζούκο, την Δευτέρα στις 9.00 πμ στο εφετείο της Λουκάρεως.
 2. Μικροφωνική για τους 6 του Βελβεντού την Δευτέρα στις 12.00 από το Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι La Rage στη Βέροια.
 3. Πορεία καταδίκης της έμφυλης βίας την Δευτέρα στις 18.30 στα Προπύλαια.