Δελτίο αντιπληροφόρησης (20-11-2013)

Download here! - Downloads: 107 - Plays: 63

Εργατικά:

 

 1. Αγωγή κατά 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου της Coca-Cola στη Θεσσαλονίκη και κατά 22 μελών της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών κατέθεσε, την περασμένη βδομάδα, η εταιρία, ζητώντας αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ με την κατηγορία της ηθικής βλάβης και της δυσφήμησης εις βάρος της. Οι εργαζόμενοι απαντούν με νέες 24ωρες απεργίες απαιτώντας την  άμεση  επαναπρόσληψη των 33 άδικα απολυμένων συνάδελφών τους.

 

 1. Σε νέα 48ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, συνεχίζοντας τον αγώνα τους κατά των απολύσεων και της διαθεσιμότητας του εφαρμόζει η διοίκηση.

 

 1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών πραγματοποίησαν την Δευτέρα το πρωί απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου.

 

 

 

Εκπαίδευση:

 

 1. Παραιτήθηκε σύσσωμη η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των διοικητικών υπαλλήλων που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας και αντιδρώντας στην πιθανότητα να πραγματοποιηθούνε μαθήματα με επέμβαση της αστυνομίας. Ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι θα προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη για να σταματήσει να παραβιάζεται ο νόμος. Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Παιδείας, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στα δύο μεγαλύτερα ιδρύματα της χώρας, ζητούν οι πρυτάνεις.
   
 2. Κινητοποίηση συνδιοργανώνουν η ΕΛΜΕ Πειραιά και η Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα την Τετάρτη 1 η ώρα, στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά.
   
 3. Με νέα νομοθεσία θεσπίζεται σύστημα υποτροφιών και δανείων, με κύριο κριτήριο απόκτησης την υψηλή βαθμολογία, για τους φοιτητές, 

 

 

Κοινωνικά

 

 1. Καταγγελίες για κακοποίηση 1.151 παιδιών, εκ των οποίων το 41% ήταν ηλικίας έως έξι ετών, έχει δεχθεί από την αρχή του 2013 το Χαμόγελο του Παιδιού. Πρόκειται για αύξηση 66% σε σύγκριση με το 2012.
   
 2. Το υπουργείο περιβάλλοντος προωθεί μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης  με τα τζάκια να βρίσκονται στο στόχαστρο.

 

 

Καλέσματα

 

 1. Συγκέντρωση για δίκη Τ.Θεοφίλου, την Τετάρτη, στις 9.00, στο Εφετείο Λουκάρεως, από αλληλέγγυους-ες.
   
 2. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ναυτοδικείο Πειραιά, την Τετάρτη, στις 9.00, στο Λιμάνι Πειραιά.
   
 3. Προσυγκέντρωση για τη μετάβαση στις φυλακές Λάρισας, την Τετάρτη, στις 14.30, στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ, από αλληλέγγυους-ες.
   
 4. Συγκέντρωση αλληλεγγύης για το Σπύρο Στρατούλη, την Τετάρτη, στις 17.30, Δικαστικές Φυλακές Λάρισας, από αλληλέγγυους-ες.
   
 5. Συγκέντρωση στη δίκη των συλληφθέντων της 21/10/12 στις Σκουριές, την Πέμπτη, στις 10.00, στο Δικαστήριο Πολυγύρου, από Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής.