Δελτίο αντιπληροφόρησης (18-11-2013)

Download here! - Downloads: 97 - Plays: 43

Εκπαίδευση

1)Την τρίτη που μας πέρασε, με ψήφισμα η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απαιτεί να σταματήσει η δίωξη των 15 στελεχών του ΠΑΜΕ που υπερασπίστηκαν το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζόμενων να τιμούν απεργιακά την πρωτομαγιά και να διεκδικούν φθηνές – τακτικές – ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες για το λαό.

2)Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις των Πανεπιστημίων για τη μη κατάργηση των θέσεων διοικητικού προσωπικού που υποβλήθηκαν από τα  Πανεπιστημία και τον Σύλλογο Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών.

3)11 φοιτητές έστησαν αντίσκηνα στον αίθριο χώρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και διαμαρτυρήθηκαν έτσι για την απομάκρυνσή τους από τις φοιτητικές εστίες του ιδρύματος στην Καλαμαριά.

Κοινωνικά

1) Με πρωτοβουλία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαιας δημιουργούνται συσσίτια για τους αστυνομικούς και τις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουνε οξυμένα προβλήματα διαβίωσης. Αντίστοιχες λέσχες υπάρχουνε ήδη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

2)Την παρασκευή δώδεκα μετανάστες, μεταξύ των οποίων και τέσσερα παιδιά, που επέβαιναν σε σκάφος εντοπίστηκαν νεκροί από άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή της Πάλαιρου, στην Αιτωλοκαρνανία.

 

Καλέσματα

Στάση εργασίας και διαδήλωση, την Τρίτη, στις 9.00, στα γραφεία ΤΣΜΕΔΕ, Κολοκοτρώνη 4, από Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.