Δελτίο αντιπληροφόρησης (15-11-2013)

Download here! - Downloads: 107 - Plays: 49

Εργατικά

 

1. Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πορεία προς τη Βουλή από εργαζόμενους στο Δημόσιο, εργαζόμενους της ΕΡΤ, διοικητικούς υπαλλήλους, σχολικούς φύλακες και μέλη της ΟΛΜΕ, στο πλαίσιο της πανελλαδικής στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ.

 

2. Αγωγή κατά 11 μελών του διοικητικού συμβουλίου του επιχειρησιακού σωματείου της Coca-Cola στη Θεσσαλονίκη και κατά 22 μελών της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών κατέθεσε, την περασμένη βδομάδα, η εταιρία, ζητώντας αποζημίωση ύψους 250.000 ευρώ με την κατηγορία της ηθικής βλάβης και της δυσφήμησης εις βάρος της.Οι εργαζόμενοι απαντούν με νέες 24ωρες απεργίες απαιτώντας την  άμεση  επαναπρόσληψη των 33 άδικα απολυμένων συνάδελφών τους.

 

3. Σε προγράμματα εθελουσίας εξόδου αναμένεται να μπουν περίπου 1000 εργαζόμενοι του ΟΤΕ.
 

4. Σε 90 μέρες αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση για την αίτηση πτώχευσης της Sprider Stores.

 

 

 

Εκπαίδευση
 

1)  Μέτα από συνέλευσή της η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ αποφάσισε να ανοίξει το πανεπιστήμιο και να ξεκινήσουνε τα μαθήματα από την Τρίτη, αρκεί οι διοικητικοί υπάλληλοι να επιτρέψουν την είσοδο στις αίθουσες και χωρίς να ζητείται η διακοπή της απεργίας.

2) Η ΟΛΜΕ καλεί σε Πανελλαδική κινητοποίηση καθώς και αποκλεισμό του Υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή στην Αθήνα
  

3) Η Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης με ψήφισμά της τάσσεται κατά των διώξεων ανήλικων μαθητών και της ποινικοποίησης των αγώνων.

Κοινωνικά

1) Τη θεσμοθέτηση ένστολου Σώματος Δημοτικών Ελεγκτών, σε αντικατάσταση της καταργημένης Δημοτικής Αστυνομίας, συστήνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ στους δήμους.

2)Συνελήφθησαν, το πρωί της Τετάρτης στην περιοχή του «Λεπροκομείου» στο Καρλόβασι, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, 30 αλλοδαποί, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

3) Πάνω από 350.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα πέρυσι και φέτος καθότι αδυνατούσανε να πληρώσουνε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ εξαιτίας της επιβολής βαριάς φορολογίας.

4) Η φετινή 18η Νοεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική χρήση των Αντιβιοτικών βρίσκει την Ελλάδα να κατέχει την πρώτη θέση στις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις και τη δεύτερη στην κατανάλωση αντιβιοτικών, ιδιαίτερα των μη συνταγογραφιμένων.

5)Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών πραγματοποίησε συνάντηση με εκπροσώπους του Σωματείου Ηπατομοσχευμένων Ελλάδος ΗΠΑΡΧΩ, του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμόσχευσης Καρδιάς «ΣΥΝΕΧΙΖΩ» και του Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχευμένων εκ Νεφρού, με τους οποίους συζήτησαν για  την ανεξέλεγκτη είσοδος γενοσήμων στις μικρού θεραπευτικού εύρους αλλά μεγάλης ζωτικής σημασίας ανοσοκατασταλτικές θεραπείες, το 25ευρω στα νοσοκομεία και για τις εξετάσεις και τα αναλώσιμα ζωτικής σημασίας που πλέον επιβαρύνουνε την τσέπη των ασθενών.

6)Οι άνεργοι, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην υλοποίηση της Πράξης «Προώθηση της Απασχόλησης Μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα», θα μπορούν από 13/11-20/11 να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για 27.948 θέσεις πεντάμηνης απασχόλησης σε διάφορους φορείς της χώρας, μετά την έγκριση από το ΑΣΕΠ της Δημόσιας Πρόσκλησης του ΟΑΕΔ.
 

Διεθνή

 

 1. Φοιτητές πραγματοποίησαν την Τετάρτη συγκέντρωση στο κέντρο του Βουκουρεστίου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πενιχρή χρηματοδότηση της παιδείας.

 

 1. Για δυναμικές κινητοποιήσεις προετοιμάζεται το μεγαλύτερο σωματείο εργαζομένων της Ιταλίας σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα περί χιλιάδων απολύσεων στον αερομεταφορέα Alitalia.

 

 1. Συνεχιζουν τις απεργίες οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στην εταιρεία τροφίμων Μίλνες στην Ιρλανδία, που διεκδικούν περισσότερα εργασιακά δικαιώματα, ενώ έχουν προσφύγει στο εργατικό δικαστήριο

 

 1. Δώδεκα υποστηρικτές του Αιγύπτιου προέδρου Μόρσι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια ταραχών στο πανεπιστήμιο Αλ Αζάρ του Καΐρου, κι ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 

 1. Κατάληψη του Πανεπιστημίου Σόφιας πραγματοποιούν φοιτητές με αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης –

 

 1. Συνεχίζονται, εδώ και πολλές ημέρες, οι πορείες διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες αλβανικές πόλεις εναντίον της παραλαβής και καταστροφής χημικών όπλων από τη Συρία. Αρκετές χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν, την Πέμπτη μπροστά από το αλβανικό Κοινοβούλιο

 

 1. Η Γερμανική αστυνομία εισέβαλε σε εγκαταλελειμένο σχολείο του Βερολίνου, στο οποίο ζούσαν εδώ και ένα χρόνο περίπου εκατό μετανάστες.

 

 1. Στις φυλακές απομόνωσης της Αγίας Πετρούπολης μεταφέρθηκαν τα μέλη της Greenpeace που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια δράσης ενάντια στην άντληση αερίου από ρωσική πολυεθνική στον αρκτικό ωκεανό

 

 1. Δύο ιθαγενείς της φυλής Μαπούτσε στη Χιλή, οι οποίοι βρίσκονται στη φυλακή καταδικασμένοι για περίπου 15 χρόνια, πραγματοποιούν απεργία πείνας εδώ και ένα μήνα.

 

 1. Τέσσερις πεζοναύτες σκοτώθηαν σε ασκήσεις συντήρησης σε πεδίο βολής αργά το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο εκπαίδευσης Πέντλετον σε βάση που βρίσκεται βορείως του Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ.

 

 1. Δύο Παλαιστίνιοι συνελήφθησαν την Τετάρτη στην ανατολική Ιερουσαλήμ. Δεκάδες ισραηλινοί στρατιώτες εισέβαλαν στο χωριό Μπουρίν κοντά στην πόλη Ναμπλούς της Δυτικής όχθης, με αποτέλεσμα να προκληθούν συμπλοκές μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ αρκετοί κάτοικοι και ένας στρατιώτης τραυματίστηκαν και έξι παλαιστίνιοι συνελήφθησαν.

 

 

Καλέσματα

 

 1. 9o αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ Κομοτηνής, την Παρασκευή, στις 17.00, και το Σάββατο, στις 19.00, στον Ελέυθερο Κοινωνικό χώρο Adelande, από Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής.

 

 1. Παράσταση διαμαρτυρίας στον Καφεναί, την Παρασκευή, στις 20.30, στην Τσιμισκή με Εθνικής Αμύνης, από Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στον "ΚΑΦΕΝΑΙ".

 

 1. 3ο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό φεστιβάλ, το Σάββατο, στο Πανεπιστήμιο Ορεστιάδας, από Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας.

 

 1. Πορεία, την Κυριακή, στις 15.00, Κεντρική Πλατεία (Ειρήνης) στην Κομοτηνή, από Αντιεξουσιαστική Κίνηση Κομοτηνής.

 

 1. Συγκέντρωση-πορεία, την Κυριακή, στις 17.00, Πλατεία Ελευθερίας (Βόλου), από Αντιφασιστικός Συντονισμός Θεσσαλίας.

 

 1. Αντιφασιστική πορεία, την Κυριακή, στις 18.00, στην Πλατεία Ελευθερίας (Σερρών), από Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι ΤΕΙ Σερρών.