Δελτίο αντιπληροφόρησης (13-11-2013)

Download here! - Downloads: 126 - Plays: 33

εργατικά
1. Συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την εκκένωση του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

2. Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους τα μέλη του «Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Coca Cola 3E Θεσσαλονίκης». Οι εργαζόμενοι απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη 33 συναδέλφων τους.

3. Πανελλαδική συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τους σχολικούς φύλακες την θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Πλατεία Κλαυθμώνος, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών.

καταστολή

1. Με ξέχειλη προκατάληψη άρχισε η δίκη του Τάσου Θεοφίλου καθώς ο πρόεδρος του δικαστηρίου Μ. Χατζηαθανασίου επέμεινε να απαγγείλει την κατηγορία και να διαβάσει τον κατάλογο των μαρτύρων κατηγορίας, παρά την απόλυτα δικαιολογημένη και νομικά αιτιολογημένη αντίρρηση των συνηγόρων υπεράσπισης.

2. Προσαγωγές έκαναν ομάδες καταστολής το βράδυ της Κυριακής, σε όσους παρευρίσκονταν, στους εξωτερικούς χώρους του κτιρίου του νοσοκομείου της Βούλας, με την αιτιολογία ότι είχαν λήξει οι ώρες επισκεπτηρίου, όπου και κρατούνται ο Erdogan Cakir και ο Mehmet Yayla,  μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, . Από το πρωί της Δευτέρας μάλιστα βρίσκονται στο χώρο αστυνομικοί και προχωρούν σε εξακρίβωση στοιχείων των παρευρισκομένων.

εκπαίδευση

1. Τη Δευτέρα η ΕΛΜΕ Έβρου κατέθεσε καταγγελία στον εισαγγελέα Ορεστιάδας μαζί με την Ένωση Γονέων Ορεστιάδας ζητώντας να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία με νέες προσλήψεις.

2. Η γενική συνέλευση των διδασκόντων της σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ αποφάσισε τη Δευτέρα να συνεχίσει την αποχή  από τα διδακτικά καθήκοντα, στηρίζοντας ταυτόχρονα τον Πρύτανη και καλώντας σε συζήτηση για την κρίση φοιτητές, συμβασιούχους και διοικητικούς υπαλλήλους την Τρίτη στις 12:00.

3. Την Πέμπτη η ΕΛΜΕ Ξάνθης διοργανώνει συζήτηση με θέμα το μαθητικό άγχος με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος του <<Νέου Λυκείου>> και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στη ζωή των μαθητών.

4. Η ΟΛΜΕ εξήγγειλε νέα πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για την Πέμπτη ενάντια στα μέτρα της διαθεσιμότητας και το νόμο για το <<Νέο Λύκειο>> . Για αυτό το λόγο κήρυξε δίωρες στάσεις εργασίας για εκείνη την ημέρα.

καλέσματα

1. Δίκη Τ. Θεοφίλου, την Τετάρτη, στις 9.30, στο Εφετείο
Λουκάρεως, από αλληλέγγυους-ες.

2. 9o αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ Κομοτηνής, την Πέμπτη, στις 17.00, Ελέυθερος Κοινωνικός χώρος Adelande