Δελτίο αντιπληροφόρησης (08-11-2013)

Download here! - Downloads: 92 - Plays: 31

Εργατικά:

1. Με μια ακόμα φασιστική απόφαση της κυβέρνησης, τα ξημερώματα της Πέμπτης μπάτσοι εισέβαλαν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ εκκενώνοντας το χώρο τον οποίο διαχειρίζονταν οι απολυμένοι εργαζόμενοί της τους τελευταίους 5 μήνες. Μεγάλες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σε όλες τις μεγάλες πόλεις.

2. 24ωρη γενική απεργία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη με πορείες σε όλη τη χώρα.

3. Σε νέα 48ωρη απεργία προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ.

4.  24ωρη απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή ενώ 2 εργαζόμενοι σε πολυκατάστημα στην Πάτρα απολύθηκαν επειδή απέργησαν. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

 

5. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Δευτέρα μέλη του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων και εργαζόμενοι του μετρό Θεσσαλονίκης. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την μη τήρηση των υποσχέσεων από την κοινοπραξία του έργου για επαναπροσλήψεις.  Επίσης, καταγγέλλονται 25 περιπτώσεις εργαζομένων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Επίσης ζητούν τον άμεσο προσδιορισμό της επανέναρξης των εργασιών για το μετρό και την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

 

6. Σε συμβολική κατάληψη του πολιτικού γραφείου του υπουργού Παιδείας, Αρβανιτόπουλου, στον Πειραιά έχουν προχώρησαν καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

 

7. Ένοχους για παρακώλυση συγκοινωνιών έκρινε την Δευτέρα δικαστήριο της Κρήτης τους 86 από τους 92 αγρότες, οι οποίοι στο πλαίσιο κινητοποιήσεων, είχαν προβεί τότε σε συμβολική κατάληψη του αεροδρομίου  "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου το 2009.

 

8. Αντιδρούν με κινητοποιήσεις οι υπάλληλοι του ΕΟΤ στο βίαιο και απρογραμμάτιστο ακρωτηριασμό του οργανισμού, με την απομάκρυνση του 1/3 υπαλλήλων της κεντρικής του υπηρεσίας και την επερχόμενη κατάργηση μιας ολόκληρης Γενικής Διεύθυνσής του.

9. Περικοπές συντάξεων έως 8% για τα Ταμεία των ΔΕΚΟ των Τραπεζών και του ΤΕΒΕ πρότεινε ο Βρούτσης στην Τρόικα.

 

 

Κοινωνικά:

Την Τετάρτη αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο κάτοικοι της Ιερισσού που βρίσκονταν προφυλακισμένοι στις φυλακές Διαβατών από τον Ιούλιο, για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές. Ως περιοριστικοί όροι τους επιβλήθηκαν: η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση τους στο αστυνομικό τμήμα. Επίσης τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση.

Επέμβαση της αστυνομίας, παρουσία εισαγγελέα, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή για την εκκένωση του ραδιομεγάρου. Η επιχείρηση ξεκίνησε περίπου στις 4:00 με τη συμμετοχή ισχυρών δυνάμεων των ΜΑΤ, οι οποίες έκαναν χρήση χημικών, στο προαύλιο του ραδιομέγαρου, για να απομακρύνουν τους συγκεντρωμένους και προχώρησαν σε προσαγωγές 4 ατόμων που αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι. Την Πέμπτη στις 16:00 καλείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. 

 

Εκπαίδευση:

1. Νέα τροπολογία του υπουργείου Παιδείας υποχρεώνει τους διευθυντές των σχολείων στο εξής να τηρούν Βιβλίο Παρουσίας Προσωπικού, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα έχουν και Ατομικό Δελτίο Παρουσίας, το οποίο θα πρέπει να αναγράφουν μέχρι και ώρα άφιξης και αναχώρησης, τα οποία θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά.

2. Στις 26/10 Εκατοντάδες φοιτητές στη Μαδρίτη, ήρθαν αντιμέτωποι με την αστυνομία μετά από μια μεγάλη διαδήλωση κατά τη διάρκεια της γενικής απεργίας σε σχολεία και πανεπιστήμια ενάντια στο νέο νόμο για την εκπαίδευση.

3.  Στη δικαιοσύνη, με εντολή πρωθυπουργού, προσφεύγει ο υπουργός Παιδείας, με αγωγή κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική

 

Καλέσματα:

 

1. Παρέμβαση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, την Παρασκευή, στις 16.00, στο Μετρό Πανόρμου, από Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της Β.Α. Χαλκιδικής.

2.  Πορεία SOS Χαλκιδική, το Σάββατο, στις 11.00, στην Πλατεία ΧΑΝΘ, Θεσσαλονίκη, από Επιτροπές αγώνα Χαλκιδικής.

3. Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των απολυμένων της ACS, το Σάββατο, στις 11.00, στην πλατεία Σουρμένων, από Ναμούς – αναρχική συλλογικότητα από Ελληνικό Αργυρούπολη Άνω Γλυφάδα.

4. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής, το Σάββατο, στις 11.00, στο Παράρτημα
Κορίνθου και Αράτου, από αναρχική ομάδα Δυσήνιος Ίππος, αναρχική ομάδα Dinamitera.