Δελτίο Αντιπληροφόρησης (27-09-2013)

Download here! - Downloads: 1847 - Plays: 69

Εργατικά

1. Αναστολή των απεργιών για τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους του ΙΚΑ μετά από αποφάσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Οι εργατοπατέρες για μία ακομά φορά ξεπούλησαν τους αγώνες των εργαζομένων.
 
2. Την απόφαση σχετικά με τη Δημόσια Τηλεόραση και τη νομιμότητα η μη του λουκέτου στην ΕΡΤ θα ανακοινώσει την Παρασκευή το Συμβούλιο της Επικρατείας, έπειτα από προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣΤΕ.
 
3. Το Σάββατο το πρωί οι Σχολικοί Φύλακες ξεκινούν μπροστά από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πεζοπορία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση την Αθήνα. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο μέτρο των απολύσεων.
 
4. 48ωρη πανελλαδική απεργία πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του δημοσίου την Τρίτη και την Τέταρτη. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο μέτρο της διαθεσιμότητας και των απολύσεων στο δημόσιο τομέα.
 
Κοινωνικά
 
1. Αντιφασιστικές πορείες πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πολλές άλλες πόλεις της Ελλάδας. Στα Γιάννενα κατά τη διάρκεια της πορείας σπάστηκε βιτρίνα και πετάχθηκαν μπογιές μέσα σε μαγαζί ενός νεοναζί. Μετά το πέρας της πορείας πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές ανάμεσα στις οποίες και τριών κοριτσιών οι οποίες δέχθηκαν επίθεση από το φασίστα ιδιοκτήτη του μαγαζιού στο αστυνομικό τμήμα. Το επόμενο πρωί  καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή. Γύρω στα 70 άτομα βρέθηκαν στο δικαστικό μέγαρο από τις 8 το πρωί για να στηρίξουν τα κορίτσια.
 
2. Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, από γονείς και μαθητές, ζητώντας να λυθεί πρόβλημα που υπάρχει και για την φετινή σχολική χρονιά με την μεταφορά των μαθητών.
 
Καταστολή
 
1. Το 95% της όρασής του θα χάσει ο διαδηλωτής που χτυπήθηκε με ευθεία βολή στο μάτι από μπάτσο σε πορεία που είχε πραγματοποιηθεί για την φασιστική δολοφονία στο Κερατσίνι.
 
Εκπαίδευση
 
1. Σε αναστολή της λειτουργίας τους βρίσκονται το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης και Θεσσαλίας αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα και να απολύσει διοικητικούς υπαλλήλους των ιδρυμάτων. Για το ίδιο ζήτημα, εκτονωτική απόφαση από τη σύγκλητο του ΑΠΘ με συμβολική αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημίου, που ουσιαστικά επαφίεται στους υπαλλήλους και στους καθηγητές η συνέχιση ή μη των εργασιών τους.
 
2. Σε καταλήψεις σχολών προχωρούν φοιτητικοί σύλλογοι διαφόρων τμημάτων, αντιδρώντας στη διαθεσιμότητα διοικητικών υπαλλήλων και εκπαιδευτικών.
 
3. Οι μαθητές συνεχίζουν τις καταλήψεις σε διάφορα σχολεία της χώρας, που αντιδρούν στις απολύσεις και τις αλλαγές που φέρνει το "νέο λύκειο". Επίσης στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν πορεία την Πέμπτη που κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.
 
Καλέσματα
 
1. Ανοιχτή συνέλευση για τη συνδιαμόρφωση πορείας αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους και τους αυτοοργανωμένους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες, στις 19:00, την Παρασκευή, στο Κ*ΒΟΞ , ανοιχτή συνέλευση.

2. 10ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Λάρισας, στις 19:00μμ, την Παρασκευή, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας

3. Μαθητική πορεία, στις 16:30, την Παρασκευή, στην Καμάρα, Μαθητές 11ου.

4. Παράσταση διαμαρτυρίας στον "Καφεναί", στις 20:45, το Σάββατο, Εθνικής Αμύνης- Τσιμισκή Προσυγκέντρωση, επιτροπή αγώνα εργαζομένων στον "Καφεναί".

 5. 10ο αντιρατσιστικό φεστιβάλ Λάρισας, στις 20:00μμ, το Σάββατο, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, αντιρατσιστική πρωτοβουλία Λάρισας.

6. Αντιφασιστικός συντονισμός, στις19:00, το Σάββατο, στη Σχολή Θετικών Επιστημών ΑΠΘ, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης.