Δελτίο Αντιπληροφόρησης (30-08-2013)

Download here! - Downloads: 141 - Plays: 50

εργατικά


1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στη συνέχεια πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για απολύσεις διαθεσιμότητα και συρρίκνωση Υπηρεσιών.

2. Πορεία πραγματοποίησε την Πέμπτη το απόγευμα το Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Φορέων Θεσσαλονίκης αντιδρώντας στην διάλυση της Υγείας, της Παιδείας και των κοινωνικών υπηρεσιών από τα μέτρα της κυβέρνησης.

3. Σε δικαστική εκκαθάριση έως την 1η Νοεμβρίου οδηγούνται 6.000 υποθέσεις υπαλλήλων του Δημοσίου που ανήκουν στην κατηγορία των συμβασιούχων και οι οποίοι εξακολουθούν να εργάζονται και να αμείβονται βάσει προσωρινών δικαστικών αποφάσεων, αν και οι συμβάσεις τους έχουν καταγγελθεί.Στόχος είναι βάσει των δικαστικών αποφάσεων να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι αυτοί από το Δημόσιο, ενώ θα επιχειρηθεί να συμπεριληφθούν στο μνημονιακό στόχο των απολύσεων από το Δημόσιο.

4. Σε 24ωρη απεργία προχώρησαν την Πέμπτη χιλιάδες εργαζόμενοι σε αλυσίδες φαστ-φουντ στις ΗΠΑ ζητώντας καλύτερους μισθούς και μεταχείριση. Οι εργαζόμενοι ζητούν  ελάχιστο μισθό 15 δολαρίων την ώρα, από 7,25 δολάρια που καταβάλλεται από πολλά εστιατόρια ταχείας εστίασης, καθώς και να έχουν τη δυνατότητα να συνδικαλίζονται.
 

καστολή-εκπαίδευση

1.Την Δευτέρα η αστυνομία εισέβαλε στην κατειλημμένη Βάλβειο Βιβλιοθήκη στο Μεσολόγγι και  αφού κατέσχεσαν πανό της συλλογικότητας,σφράγισαν το χώρο. Αργότερα την ίδια μέρα άτομα της Αυτόνομης Κίνησης  ανακατέλαβαν το χώρο, καλώντας ανοιχτή συνέλευση κατά τη διάρκεια της οποίας μπάτσοι εισέβαλαν ξανά στην κατάληψη και προσήγαγαν 12 συντρόφους, οι οποίοι αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι.   

2.Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε η δίκη των 13 συλληφθέντων για τις παρεμβάσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκη στις 14 Αυγούστου μετά τη δολοφονία του Θανάση Καναούτη.  Στους 7 συντρόφους που ανέλαβαν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογούσε επιβλήθηκε ποινή 12 μηνών με 3ετή αναστολή. Οι υπόλοιποι αθωώθηκαν.

3.Την ίδια μέρα στην 67η συνεδρίαση της δίκης  για τη ΣΠΦ οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες τα μεγάλα «κεφάλια» της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας,  που θα μπορέσουν να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την εκδικαζόμενη υπόθεση. Ο εισαγγελέας απάντησε πως αν φανεί στην πορεία της δίκης ότι χρειάζονται αναγκαστικά οι μαρτυρίες τους, θα κληθούν πάραυτα.

4.Ορίστηκε για τις 18 του Σεπτέμβρη  το συμβούλιο για την αίτηση διακοπής της  ποινής του αναρχικού Μπάμπη Τσιλιανίδη στη Θεσσαλονίκη, που έχει καταδικαστεί για ληστεία στο οικονομικό τμήμα του νοσοκομείου Α.Χ.Ε.Π.Α., με μοναδικό στοιχείο την "ταυτοποίηση" μέρους του DNA του.

5.Τα ξημερώματα της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε επιχείρηση  εκκένωσης της κατάληψης Αντιβίωση στα Γιάννενα. Περίπου 60 σύντροφοι ήταν συγκεντρωμένοι έξω από την κατάληψη για περιφρούρηση, ενώ παράλληλα συγκέντρωση αλληλέγγυων έγινε και στο εργατικό κέντρο. Την Τετάρτη το απόγευμα είχε  πραγματοποιηθεί κατάληψη στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων για το θέμα των εκκενώσεων των καταλήψεων, μικροφωνική στο Δημαρχείο Ιωαννίνων και κάλεσμα για περιφρούρηση της κατάληψης εν όψει της επικείμενης εκκένωσης.Μικροφωνικές σε Θεσσαλονίκη και Άρτα πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα,σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Κατάληψη Αντιβίωση στα Γιάννενα που εκκενώθηκε από δυνάμεις καταστολής.

κοινωνικά

1. Νέο ρατσιστικό περιστατικό αυτή τη φορά σε ΚΤΕΛ συνέβη στα Χανιά με θύμα μια οικογενεία τουριστών από τη Ρωσία, που βίωσε τον τσαμπουκά του οδηγού. Με την έκφραση “είναι για εληνάκια και όχι για τουριστάκια” ανάγκασε την οικογένεια να βγάλει εισητήριο για το 4 χρονών κορίτσι κάτι που αντιτίθεται στους κανονισμούς και του ΟΑΣΘ. Ο οδηγός στην συνέχεια αντιμετώπισε τις αντιδράσεις των υπόλοιπων συνεπιβατών της οικογένειας.

2. Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρά το Δίκτυο 50 συλλόγων και φορέων κατά της κατασκευής και  χωροθέτησης του ΣΜΑ Ευκαρπίας δίπλα στο ΤΙΤΑΝ.

3. Με απεργία πείνας διαμαρτύρονται περίπου 400 μετανάστες οι οποίοι κρατούνται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ορεστιάδα αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης του στρατοπέδου που ανακοίνωσε την παράταση στο 18ο μηνο της κράτησής τους. Οι περισσότεροι από τους μετανάστες που κρατούνται βρίσκονται στο στρατόπεδο πάνω από ένα χρόνο χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα εγκλημα και χωρίς να έχουν περάσει από δίκη.