Δελτίο Αντιπληροφόρησης (28-06-2013)

Download here! - Downloads: 157 - Plays: 64

εργατικά


1. Συνεχίζεται ο αγώνας στην ΕΡΤ, ενώ την Πέμπτη οι εργαζόμενοι παρέλαβαν τα χαρτιά απόλυσής τους. 


2. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια για τον απολυμένο διανομέα του 'Ζωή και Κότα' πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη. Παρέμβαση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 21:00 έξω από το οβελιστήριο για τους 3 απολυμένους διανομείς.
 

3. Σε πεντάωρη πανελλαδική στάση εργασία προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων την Πέμπτη. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την υποχρηματοδότηση στην υγεία και απαιτούν την καταβολή των δεδουλευμένων και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.4. Στάσεις εργασίας σε όλα τα λιμάνια πραγματοποίησε την Τετάρτη η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδο.Σε αυτό το πλαίσιο εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ώρα που οι μέτοχοι του οργανισμού πραγματοποιούν συνέλευση για την αλλαγή του καταστατικού. Οι εργαζόμενοι αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.5. Αίτηση για πτώχευση κατέθεσε η διοίκηση της εταιρείας Nutriat. Οι 800 εργαζόμενοι που αναμένεται να απολυθούν πραγματοποίησαν την Πέμπτη κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας.6. Σε 48ωρη απεργία προχώρησαν την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στις ΔΟΥ.7. Δεκάδες εργαζόμενοι και απολυμένοι στα Metropolis συγκεντρώθηκαν και διαδήλωσαν έξω από το γήπεδο TAE KWO DO στην Aθήνα την ώρα που πραγματοποιούνταν τα MAD VIDEO AWARDS. Τόσο το MAD όσο και τα Μetropolis είναι ιδιοκτησίας Ανδρέα Κουρή.

 

8. Έκλεισε η SISA HELLAS στο Αγρίνιο, πετώντας στο δρόμο δεκάδες εργαζόμενους με τεράστιες οφειλές από την πλευρά της εταιρείας.

 
 
κοινωνικά
 
1.Σε ανάληψη ευθύνης για την εμπριστική επίθεση στο Δικαστήριο Φλώρινας την Τρίτη, προχώρησε το Αντάρτικο Αναρχικό Μέτωπο – Τμήμα Βόρειας Ελλάδας. Με κείμενο τους δήλωσαν ότι το χτύπημα ηταν απάντηση στον ξυλοδαρμό του Φ. Χαρίση στο εφετείο Αθηνών (στις 13/6), καθώς και πράξη αλληλεγγύης με τον αναρχικό απεργό πείνας Κώστα Σακκά.
 
2. Μια εφήμερη ομάδα εμπριστών ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρισμό 2 ΑΤΜ στην Πεύκη. Η πραξη αυτή αποτελεί ένδειξη αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Κώστα Σακκά. Επίσης στην ανατολική θεσσαλονίθκη πραγματοποιήθηκε την τρίτη μοτοπορεία αλληλεγγύης όπου πετάχτηκαν τρικάκια που καλούν στην πορεία της παρασκευής καθώς και τρικάκια αντιφασιστικού περιεχομένου.
 
3. Την Τρίτη 25 Ιούνη από τις 15.00 μέχρι και τη μία μετά τα μεσάνυχτα, το athens.indymedia.org ήταν πρακτικά εκτός λειτουργίας εξαιτίας κυβερνοεπίθεσης τύπου άρνησης εξυπηρέτησης (distributed denial of service). Η επίθεση σταμάτησε το βράδυ της Τρίτης και ξεκίνησε εκ νέου το βράδυ της Τετάρτης. 
 
4. Την Τετάρτη φοιτητές που πραγματοποιούσαν αφισοκόλληση για την κοινή προβολή του κινηματογραφικού τμήματος  των ΠΟΦΠΠ (Πολιτιστικές ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών) και  LGBTQI κοινότητα Blender, δεχτηκαν επίθεση από μέλη της ΧΑ όταν περνούσαν έξω από τα γραφεία τους. Με αφορμή το γεγονός, καλέστηκε την Πέμπτη συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Γεωργίου για να συνεχιστεί η αφισοκόλληση γύρω από τα γραφεία των φασιστων.
 
5. Με απόφασή του, το ευρισκόμενο σε διατεταγμένη υπηρεσία Συμβούλιο Εφετών, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης  την απόρριψη των «αντιρρήσεων» που είχε προβάλει -μέσω της συνηγόρου του, ο πολιτικός κρατούμενος Κώστας Σακκάς. Επικύρωσε έτσι την απόφαση να παραταθεί η προφυλάκισή του για 36 μήνες, κατά παράβαση όχι μόνο του 18μηνου, αλλά ακόμη και του 30μηνου που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα ως ανώτατο όριο για διαδοχικές προφυλακίσεις για διαφορετικές υποθέσεις.
 
καταστολή
 
1. Συνεχίζονται, με συνεχείς διακοπές λόγω απεργίας πείνας του Σακκά, οι 2 παράλληλες δίκες της Συνωμοσίας Πυρήνων της φωτάς. Οι επόμενες συνεδριάσεις είναι στις 4 και στις 8 Ιουλίου στα δικαστήρια των Φυλακών Κορυδαλλού.
 
εκπαίδευση
 
1. Την Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Πανεπιστήμιο Ιωννίνων και συγκεκριμένα στην αίθουσα Συγκλίτου, συνεδριάζει η Αναπτυξιακή Εταιρία για τον απολογισμό και προϋπολογισμό του Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθούν θέματα διδάκτρων ανά εξάμηνο, αύξηση ενοικίου Φοιτητικής Εστίας και εγγραφή επί πληρωμή στη λέσχη σίτισης. Για τους λόγους αυτούς καλείται παράσταση διαμαρτυρίας από φοιτητές και εργαζόμενους εκεί.
 
διεθνή
 1. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις βορείως του Καΐρου την Τετάρτη μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του ισλαμιστή προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι

   
 2. 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν την Πέμπτη τα δύο μεγαλύτερα συνδικάτα της Πορτογαλίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας που έχουν φθάσει σε επίπεδο ρεκόρ το ποσοστό της ανεργίας

   
 3. Τέλος στη ζωή του έθεσε την Δευτέρα στην Τεραγόνα της Ισπανίας ένας 50χρονος διαζευγμένος πατέρας, ο οποίος έμεινε άνεργος έχοντας το σπίτι του υποθήκη με δάνειο τριάντα χρόνων.

   
 4. Συγκεντρώσεις και αποχή σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποιήσαν την Τετάρη οι φοιτητές της Χιλής, οι οποίοι εδώ και μήνες διεκδικούν ανοιχτή, δωρεάν και υψηλής ποιότητας εκπαίδευση
 5. Σε συλλήψεις 122 ατόμων, μεταξύ αυτών και πολλών ανηλίκων, προχώρησε η αστυνομία της Χιλής,  μετά από εφόδους σε υπό κατάληψη σχολεία.

 6. Μια γυναίκα απεργός πείνας, κατάφερε την Τετάρτη να εισβάλει στο προαύλιο του Λευκού Οίκου των Ηνωμένων Πολιτειών, ντυμένη με στολή φυλακισμένου, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους 104 απεργούς πείνας στις φυλακές του Γκουντανάμο, όπου οι φυλακισμένοι κρατούνται χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και υποβάλλονται στο βασανιστήριο της αναγκαστικής σίτισης. Δεκάδες παρόμοιες δράσεις και συγκεντρώσεις, καθώς και εκ περιτροπής απεργίες πείνας σε ολόκληρη τη χώρα.

   
 7. Για ακόμη μια ημέρα συνεχίστηκαν και την Τετάρτη οι διαδηλώσεις στην Βραζιλία εναντίον της κρατικής καταστολής, που βρίσκεται σε εξέλιξη και με την οποία αντιμετωπίζονται κατά κύριο λόγο οι διαδηλώσεις ενάντια στην κατασπατάληση δημοσίου χρήματος που ξοδεύονται για την διοργάνωση του Μουντιάλ του Confederations Cup και των Ολυμπιακών Αγώνων.Απεργία για τις 11 Ιουλίου εξήγγειλαν τα βραζιλιάνικα συνδικάτα

   
 8. Συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις στην Βουλγαρική Βουλή, στο κέντρο της Σόφιας ενάντια στη διαφθορά, ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.

 9. Εικοσιένα Σύριοι πρόσφυγες έχουν κατέλθει εδώ και τρεις μέρες σε απεργία πείνας στα κρατητήρια της Μενόγιας στην Κύπρο, καταγγέλλοντας τις συνθήκες κράτησης τους.

   
 10. Περίπου 300 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική εφόρμησαν την Τετάρτη μαζικά στον ύψους τριών μέτρων φράκτη που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, στο βόρειο άκρο της Αφρικής, και περίπου 100 από αυτούς κατάφεραν να εισέλθουν στο ισπανικό έδαφος. Οι μετανάστες πετούσαν πέτρες στους Μαροκινούς και τους Ισπανούς αστυνομικούς που προσπαθούσαν να τους απομακρύνουν
 11.  

   

   

  Με συγκέντρωση και πολιτική ανυπακοή απετράπη την Τετάρτη 26 Ιουνίου από το αεροδρόμιο του Μονάχου η απέλαση ενός πρόσφυγα, οποίος βρίσκονταν εδώ και δύο μήνες υπό κράτηση στη Βαβαρία, καθώς και της οικογένειάς του. Αντίστοιχο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν μερικές ημέρες σε αεροδρόμιο του Βερολίνου

   

 12. Συνεχίστηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι επιχειρήσεις της τουρκικής αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών στην Άγκυρα, και ξέσπασαν συγκρούσεις. Σημειώθηκε τεράστια χρήση δακρυγόνων και δέκα άτομα υπό κράτηση, ενώ διαδηλώτριες κατήγγειλαν ότι οι αστυνομικοί απείλησαν ότι θα τις βιάσουν

   
 13. Κάλεσμα σε δράσεις αλληλεγγύης απευθύνουν 55 διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες στο Μόναχο, οι οποίες από το περασμένο Σάββατο 22 Ιουνίου πραγματοποιούν απεργία πείνας και τελευταία και απεργία δίψας σε πλατεία της πόλης, διεκδικώντας άσυλο παραμονής στη χώρα. Δράσεις έχουν προγραμματιστεί στο Βερολίνο και σε άλλες πόλεις.

   

 
καλέσματα
 
1. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των τριών αγωνιστών και συλληφθέντων τις 25ης Μαρτίου του 2012, την Παρασκευή στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Χανίων, από τον ενιαίο σύλλογο φοιτητών πανεπιστημίου Κρήτης.

 
2. Πορεία για όλους τους λόγους του κόσμου, την Παρασκευή στης 6 στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο Κρήτης, από την κατάληψη Ευαγγελισμού.

 
3. Συγκέντρωση για αντιφασιστική πορεία και πορεία αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Κώστα Σακκά, την Παρασκευή στις 6μιση στην Καμάρα Θεσσαλονίκης.

 
4. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής την Παρασκευή στις 7 στα Προπύλαια, από τη συντονιστική συνέλευση αλληλεγγύης.

 
5. Αντιφασιστική πορεία στην πλατεία Σουρμένων στην περιοχή του Ελληνικού, την Παρασκευή στις 7 από συλλογικότητες, αντιφασίστριες και αντιφασίστες από τα νότια της Αθήνας.

 
6. Διαδήλωση για την άμεση απελευθέρωση του αναρχικού απεργού πείνας Κώστα Σακκά, το Σάββατο στις 11μιση στο Μοναστηράκι, από πολλές συλλογικότητες της Αθήνας. Για τον ίδιο λόγο και την ίδια ώρα: Μικροφωνική στη Χίο-στα απλωτάρια, πορεία στη Βέροια από την αντιφασιστική συνέλευση και με αφαιτηρία την πλατεία Δημαρχείου και συγκέντρωση στην Νομαρχία στα Γιάννενα

 
7. Πορεία γειτονιάς, το Σάββατο στις 6 στην πλατεία ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου, από την ελευθεριακή συλλογικότητα Αναζωπύρωση, την αντιφασιστική πρωτοβουλία στα βόρεια, τη συλλογικότητα "σε τροχιά σύγκρουσης" και τις καταλήψεις έπαυλη Κουβέλου και Παπουτσάδικο.

 
8. Αντιφασιστική ποδηλατάδα, την Κυρακή στις 7 στην πλατεία Πατριάρχου στη Νέα Φιλαδέλφεια, από την αντιφασιστική συνέλευση.

 
9. Αντιφασιστική και αντιρατσιστική πορεία, την Κυριακή στις 7 στη στάση Κοσμόπολις στην Κομοτηνή, από την αντιεξουσιαστική κίνηση Κομοτηνής και το αναρχικό στέκι utopia-a.d.