Δελτίο Αντιπληροφόρησης (21-06-2013)

Download here! - Downloads: 177 - Plays: 29

Εργατικά

Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε την Τρίτη στην Ευρυτανεία, με αποτέλεσμα τον θάνατο υπαλλήλου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Επίσης, εργατικό ατύχημα σημειώθηκε την ίδια μέρα στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας, όπου εργαζόμενος έπαθε εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια από διαρροή πίσσας.Σε 3ωρη στάση εργασίας και γενική συνέλευση προχώρησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση «Forthnet – Netmed» αντιδρώντας στο κύμα απολύσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες στην επιχείρηση.Να επιβάλει στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία με 4ήμερη απασχόληση, επιχειρεί η εταιρεία «ΙΜΑΝΤΑΣ ΒΟΛΟΥ», με πρόσχημα τη μείωση των παραγγελιών.Λουκέτο έβαλε η εργοδοσία στην εταιρία "Φήμη ΠΑΚ" το πρωί της Τρίτης. Οι 120 εργάτες είναι απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες, και αρκετοί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας. Ως απάντηση, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση την περιφρούριση του χώρου της εταιρίας, την παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας και την επίσχεση εργασίας από το σύνολό τους.Συνεχίζοναι οι παρεμβάσεις στο οβελιστήριο Ζωή και Κότα στην περιοχή της Ροτόντας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι λόγοι, απλήρωτη και μαύρη εργασία και απόλυση τριών πακετάδων. Οι προκλήσεις από μέρους της εργοδοσίας εντείνονται. Μετά από το απόγευμα της Δευτέρας, που είχε φωνάξει το αφεντικό για μπράβο επιφανή φασίστα του νομού, τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προέβη σε μύνηση εναντίων των τριών απολυμένων για εξίβρυση και απειλή, με αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός, με τη διαδικασία του αυτόφορου.

Καταστολή

Το πρωί της Πέμπτης ο αρνητής στράτευσης Μενέλαος Εξίογλου πέρασε από δίκη στο στρατοδικείο Αθηνών κατηγορούμενος για ανυποταξία. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, αλλά αναγνώρισε το ελαφρυντικό των μη ταπεινών ελατηρίων, καταδικάζοντάς τον σε 5 μήνες φυλάκισης με 12μηνη αναστολή. Η απόφαση έρχεται 6 μόλις μήνες μετά την πρώτη καταδίκη του Εξίογλου για ανυποταξία, αδίκημα που θεωρείται συνεχές και συνεχώς επαναλαμβανόμενο, γεγονός που επιτρέπει στους στρατοδίκες να δικάζουν επαναλαμβανόμενα έναν αρνητή στράτευσης, κάθε φορά για διαφορετικό χρονικό διάστημα ανυποταξίας.

Αθώοι κρίθηκαν οι 6 συλληφθέντες από την παρέμβαση στα Προπύλαια πριν 2 μήνες, ενάντια στη φίμωση των μέσων αντιπληροφόρησης, οι οποίοι κατηγορούνταν για προσβολή συμβόλων, δύο εκ των οποίων και για ψευδή ανώμοτη κατάθεση, και ένας για οπλοκατοχή. Υπήρξε παρουσία αλληλέγγυων καθ΄ όλη τη διάρκεια της δίκης.

Την Τετάρτη, άντρες της Ασφάλειας προσήγαγαν πολίτη στη Θεσσαλονίκη, τον οποίο υποχρέωσαν, παρά τη θέλησή του, σε λήψη γενετικού υλικού για υπόθεση σχετική με τις Σκουριές Χαλκιδικής.Στη δημοσιότητα έδωσε η Ουάσινγκτον τη λίστα με τα ονόματα 46 επ΄ αόριστον κρατουμένων στις φυλακές του Γκουαντάναμο, οι οποίοι σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση, θα παραμείνουν επ' αόριστον στο Γκουαντάναμο χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και χωρίς να έχουν δικαστεί γιατί, όπως υποστηρίζει, είναι πολύ επικίνδυνοι για να αποφυλακιστούν και δεν μπορούν να διωχθούν ποινικά

Το βράδυ της Πέμπτης συνελήφθη στη Δραπετσώνα ο 50χρονος αντιρρησίας συνείδησης Λάζαρος Πετρομελίδης. Ο Πετρομελίδης έχει περάσει πάνω από 10 δίκες σχετικά με την άρνηση καταταγής του στο στρατό, ενώ το πρωί της Πέμπτης ήταν ένας από τους δύο μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του αρνητή στράτευσης Εξίογλου.

Κοινωνικά

Φρένο στα έργα εκτροπής του Αχελώου ποταμού στο Θεσσαλικό κάμπο βάζει η απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.Συνεχίζονται πανελλαδικά οι πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης στον φυλακισμένο αγωνιστή και απεργό πείνας από τις 4 του μήνα, Κώστα Σακκά.

Καλέσματα

Παρασκευή 21/61) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες για το λόφο του Φιλοπάππου την Παρασκευή στις 9 το πρωί

στα δικαστήρια Ευελπίδων από την πρωτοβουλία κατοίκων Θησείου και Πετραλώνων.2) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 3 δικαζόμενους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων Μπαχαράκη μετά από μήνυση της εργοδοσίας, την Παρασκευή στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης από το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Σ.Μ.Ε.Θ.).3) Παρέμβαση έξω από το οβελιστήριο "Ζωή και Κότα" στη Ροτόντα την Παρασκευή στις 8μιση το απόγευμα από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 3 απολυμένους εργαζομένους του καταστήματος.

Σάββατο 22/61) Δράση σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους διαδηλωτές στη Βραζιλία εναντια στη διαφθορά και την αστυνομική καταστολή το Σάββατο στις 11 στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι.2) Μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Κώστα Σακκά το Σάββατο στις 12 στην εκκλησία χριστού στη Βέροια από την Αντιφασιστική Συνέλευση Βέροιας.Συγκέντρωση αλληλεγγύης με τον αναρχικό Κώστα Σακκά το Σάββατο στις 6 το απογευμα στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Ναυαρίνου στη θεσσαλονίκη από Συνέλευση αναρχικών για τη σύνδεση των αγώνων μέσα στην κοινωνία φυλακή.