Δελτίο Αντιπληροφόρησης (12-06-2013)

Download here! - Downloads: 109 - Plays: 58

Εργατικά

 

1, Κινητοποιήσεις ενάντια στα σχέδια για κλείσιμο των «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» πραγματοποίησανν οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Την Τρίτη πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών και την Τετάρτη στο υπουργείο Άμυνας.2. Για την Τρίτη 18 Ιουνίου, αναβλήθηκε η δίκη των δύο ναυτεργατών, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Ραφήνα κατά την διάρκεια των κινητοποιήσεων τους με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών.Συγκέντρωση συμπαράστασης πραγματοποιήθηκε έξω απο τα δικαστήρια Πειραιά.3. Παρεμβάσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις στο κατάστημα 'Ζωή και κότα' στην Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη και την Πέμπτη.4. Σε τριήμερη απεργία προχώρησαν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας της Γαλλίας, στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας κατά των σχεδίων της ΕΕ για την απελευθέρωση των αερομεταφορών.5. Η κυβέρνηση αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ.Απολύονται πάνω από 3000 εργαζόμενοι.Μετά από αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων βρίσκονται σε καταλήψη τα κτίρια της ΕΡΤ.

 

 

Καταστολή-Κοινωνικά

 

 

Δεκάδες παρεμβάσεις αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο και απεργό πείνας Κώστα Σακκά πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες.Επίσης, πολυάριθμες ήταν και οι δράσεις αλληλεγγύης στους εξεγερμένους στην Τουρκία.Για τις 11 Νοέμβρη αναβλήθηκε η δίκη του Τάσου Θεοφίλου, μετά από αίτημα των συνήγορων υπεράσπισης.Έπειτα από πολλοστή διακοπή, η δίκη της επαναστατικής οργάνωσης συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς συνεχίζεται την Παρασκευή.Το πρωί της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, συνελλήφθη ο αρνητής στράτευσης Νίκος Καρανίκας και το στρατοδικείο του πήρε αναβολή για την Παρασκευή. Να σημειωθεί πως πριν από λίγους μήνες είχε τελεσιδικήσει η τελευταία ποινική δίωξη εναντίον του, με τη διαδικασία του αυτόφωρου.