Δελτίο Αντιπληροφόρησης (05-06-2013)

Download here! - Downloads: 117 - Plays: 33

 

Εργατικά
 
1. Παρέμβαση σε πλοία εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα σε ναυτικούς, πραγματοποίησανν την Τρίτη στο λιμάνι του Πειραιά, ναυτεργατικά σωματεία.
 
2. 24ωρη απεργία την Πέμπτη από την Πανελληνία Ένωση Τραυματιοφορέων ενώ την Παρασκευή οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 στο υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, χαλασμένα μηχανήματα και ελλείψεις υλικών και απαιτούν τη στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης.
 
3. Tην Παρασκευή εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης κατά της επιστράτευσης και οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστήριο στις 9.30 το πρωί.Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ οι εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν και με τους εργαζόμενους στο ΜΕΤΡΟ και με τους εργαζόμενους στην Υγεία που έχουν απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας, για κοινή πορεία προς το Σύνταγμα με σύνθημα Παιδεία – Υγεία – Δημοκρατία.
 
4. Καθημερινές μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται καθημερινά εξω από το κατάστημα 'Ζωή και κότα' στην Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις τριών διανομέων.Οι απολυμένοι βρίσκονταν σε καθεστώς τρομοκρατίας από τα αφεντικά καθώς είχαν διεκδικίσει και πετύχει την υπογραφή συμβάσεων καθώς και την καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πασχα και την προηγούμενη εβδομάδα τους ανακοινώθηκαν απολύσεις
 
5. Καταγγελία για επίθεση μπάτσων σε εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ, εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων ΣΕΛΜΑ. Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του ΜΕΤΡΟ.
 
Κοινωνικά
 
1. Πορεία αλληλεγγύης στον τουρκικό λαό, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην Κομοτηνή με συμμετοχή από πολλές τοπικές οργανώσεις της πόλης.

 
2.  Θανατηφόρο ατύχημα με άρμα μάχης σημειώθηκε την Τετάρτη στον δρόμο από Συκάμινο προς Ωρωπό. Το τεθωρακισμένο βγήκε από το δρόμο και ανατράπηκε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας φαντάρος.
 
3. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πώληση της ΕΥΑΘ πραγματοποίησαν το συντονιστικό πολιτών και φορέων SOSτε το νερό και το σωματείο εργαζομένων στην  ΕΥΑΘ στο Χρηματιστηριακό Κέντρο.
 
 
Καταστολή
 
1. Μετά από την πολύ σύντομη συνεδρίαση της Δευτέρας, η δίκη της Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς συνεχίζει την Τρίτη 11 Ιούνη.
 
2. Τη Δευτέρα, ακόμα ένας ολικός αρνητής στράτευσης, ο Μιχάλης Τόλης, συνελήφθη στα Γιάννενα με τη διαδικασία του αυτόφωρου για ανυποταξία και μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Την Τρίτη στο Ρουφ, το στρατοδικείο του αναβλήθηκε για την επόμενη μέρα και ο εισαγγελέας διέταξε την κράτησή του ως τη δίκη.
 
3. Σύμφωνα με καταγγελία του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, σε μπαράζ προσαγωγών διεμφυλικών ατόμων έχει προχωρήσει η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη από την περασμένη Πέμπτη.
 
 
Καλέσματα
 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας την Τετάρτη, στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά.
 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Μιχάλη Τόλη, στις 9 το πρωί της Τετάρτης στο στρατοδικείο Ρουφ, στην Αθήνα.
 
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Γρηγόρη Τσιλιμαντό που κατηγορείται για κατέβασμα κεραίας κινητής τηλεφωνίας, στις 9 το πρωί της Τετάρτης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
 
Συγκεντρωση αλληλεγγύης σε κατηγορούμενους για άρνηση και παρακίνηση άρνησης πληρωμής ιδιωτικών διοδίων, στα δικαστήρια Λάρισας στις 9 το πρωί την Τετάρτη.
 
Συγκέντρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις 3.30 την Τετάρτη, στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου.
 
Διαμαρτυρία ενάντια στη δίωξη συντρόφου και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στο δικαστήριο Σάμου, στις 11 το πρωί της Πέμπτης.