Δελτίο Αντιπληροφόρησης (03-06-2013)

Download here! - Downloads: 138 - Plays: 28

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

1. 24ωρη απεργία την Πέμπτη από την Πανελληνία Ένωση Τραυματιοφορέων ενώ την Παρασκευή οι γιατροί, οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ και το υγειονομικό προσωπικό στην πρωτοβάθμια περίθαλψη κατεβαίνουν σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, απλήρωτες εφημερίες και υπερωρίες, χαλασμένα μηχανήματα και ελλείψεις υλικών και απαιτούν τη στήριξη και ενίσχυση των δημόσιων δομών περίθαλψης.

 

2. Η ΕΛΜΕ Ζακύνθου πραγματοποίησε συλλαλητήριο-διαμαρτυρία την Παρασκευή στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου αντιδρώντας στην απόφαση του ΠΥΣΔΕ Ζακύνθου να δηλώσει στο Υπουργείο Παιδείας, 58 εκπαιδευτικούς ως υπεράριθμους.

 

3. Τρία εργατικά ατυχήματα καταγράφηκαν την Παρασκευή στο Ηράκλειο εξαιτίας της εντατικοποίησης της εργασίας αλλά και της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφάλειας, στο όνομα των περικοπών για τη μείωση του κόστους, χωρίς να υπολογίζεται η ανθρώπινη ζωή.

 

4.Μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται καθημερινά εξω από το κατάστημα 'Ζωή και κότα' στην Θεσσαλονίκη ενάντια στις απολύσεις τριών διανομέων.Οι απολυμένοι βρίσκονταν σε καθεστώς τρομοκρατίας από τα αφεντικά αφού ,έχοντας διεκδικήσει και πετύχει την υπογραφή συμβάσεων καθώς και την καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πασχα κατά την προηγούμενη εβδομάδα τους ανακοινώθηκαν απολύσεις.

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΤο βράδυ της Πέμπτης απήχθη ιδιαίτερα βίαια από το κέντρο της Αθήνας ο αριστερός αγωνιστής και πολιτικός πρόσφυγας Μπουλούτ Γιαϊλά, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Όπως προέκυψε, το αμάξι των απαγωγέων ανήκε στην ελληνική αστυνομία. Το Σάββατο η Τουρκική Αντιτρομοκρατική ενημέρωσε πως ο Μπουλούτ βρίσκεται στα χέρια της. (Η ΕΛ.ΑΣ αρνείται επίσημα την ανάμιξή της στο εν λόγω συμβάν)

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

1. Καθιστική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν την Πέμπτη κάτοικοι της Χαλκιδικής και της Θεσσαλονίκης στην πλατεία Αριστοτέλους ζητώντας την απελευθέρωση των δύο κατοίκων της Ιερισσού οι οποίοι βρίσκονται προφυλακισμένοι στα Διαβατά για τα γεγονότα στο εργοτάξιο των Σκουριών. 

 

2. Περισσότερα από χίλια άτομα συμμετείχαν την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη στην πορεία αλληλεγγύης στον τουρκικό αγωνιζόμενο λαό. Η πορεία  κατευθύνθηκε από την Εγνατία στην Βενιζέλου και κατέληξε στο τουρκικό προξενείο.

 

3. Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε συνέλευση κατοίκων, κινήσεων και φορέων  με θέμα: "Τα πρώην στρατόπεδα- Ελεύθεροι χώροι- Η ανάσα των πόλεων".

 

 

ΔΙΕΘΝΗ

Μαίνεται η εξέγερση στους δρόμους των πόλεων της Τουρκίας. Η εξέγερση ξεκίνησε με αφορμή τη βίαιη καταστολή διαδήλωσης ενάντια στην καταστροφή ενός πάρκου στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη και συνεχίζεται με πολυήμερες μάχες στους δρόμους και διαδηλώσεις σε δεκάδες πόλεις, με αιτήματα για κοινωνική δικαιοσύνη, ενάντια στην αστυνομική βία και την κυβέρνηση.

Η Ταξίμ βρίσκεται υπό κατάληψη από χιλιάδες κόσμου. Η τουρκική αστυνομία απάντησε με αντλίες νερού και εκτεταμένη χρήση χημικών. Αμέτρητοι είναι οι συλληφθέντες, τουλάχιστον χίλιοι οι τραυματίες, ενώ δύο οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από αστυνομική βία.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

 Πορεία αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας τη Δευτέρα το απόγευμα στις 4.30, στα Προπύλαια από το Πολιτιστικό κέντρο "Γέφυρα".

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους εξεγερμένους της Τουρκίας τη Δευτέρα το απόγευμα στις 5.30, στην Τουρκική πρεσβεία, στην Αθήνα.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον εξεγερμένο λαό της Τουρκίας, τη Δευτέρα το απόγευμα στις 6, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, από το αναρχικό στέκι UTOPIA A.D.

Πορεία αλληλεγγύης στον Τουρκικό λαό, τη Δευτέρα στις 6, στην πλατεία λιονταριών στο Ηράκλειο.

Συγκεντρωση αλληλεγγύης σε κατηγορούμενους για άρνηση και παρακίνηση άρνησης πληρωμής ιδιωτικών διοδίων, στα δικαστήρια Λάρισας στις 9 το πρωί την Τετάρτη.