Δελτίο Αντιπληροφόρησης (29-05-2013)

Download here! - Downloads: 115 - Plays: 23

 

εργατικά1. Συνέχισαν την απεργία τους την Τρίτη για 10η μέρα οι εργαζόμενοι supermarket EXTRA στο Λαύριο, με αιτήματα την άμεση επαναπρόσληψη της συναδέλφισσάς τους που απολύθηκε και την αποκατάσταση των μισθών με βάση την κλαδική σύμβαση του εμπορίου του 2011.2.Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους,με άλλες μορφές πάλης,αποφάσισαν σε γενική τους συνέλευση οι απεργοί της ΦΑΓΕ, καθώς από τη Δευτέρα το βράδυ  η απεργία έχει ανασταλεί.Να σημειωθεί ότι τις τελευταίες μέρες έγιναν πολλές προσπάθειες για απεργοσπασία.3. 24ωρη απεργία την Τρίτη στην Express Service μετά την απόλυση 5 μελών του Σωματείου Βάσης.Οι εργαζόμενοι της Express Service είναι εννέα μήνες απλήρωτοι και προχώρησαν σε καταγγελία του εργοδότη Ραφτόπουλου , στην επιθεώρηση εργασίας , σε αγωγή για την διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους , καθώς και στην ίδρυση σωματείου βάσης . Ο Ραφτόπουλος , σε μια προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους , απάντησε απολύοντας πέντε μέλη του σωματείου χωρίς αποζημίωση , κάνοντας τους μάλιστα και μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση.4. Εκδικητικές απολύσεις τριών διανομέων έγιναν στο οβελιστήριο 'Ζωή και κότα' στην Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε καθεστώς τρομοκρατίας από τα αφεντικά καθώς είχαν διεκδικίσει και πετύχει την υπογραφή συμβάσεων καθώς και την καταβολή των δώρων Χριστουγέννων και Πασχα.

 

κοινωνικά
1. Περισσότεροι από 10.000 αλληλέγγυοι απ`όλη την Ελλάδα παραβρέθηκαν το Σάββατο στην Ιερισσό σε μια "Συναυλία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει".2. Φορείς και οργανώσεις πραγματοποίησαν αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα της Κυριακής στα Τρίκαλα, απέναντι στη Χρυσή Αυγή που την ίδια ώρα πραγματοποιούσε εκδήλωση στην πόλη. Ο κόσμος ήταν αρκετός, σε αντίθεση με τους φασίστες που είχαν κουβαλήσει κόσμο και βουλευτές από τις γύρω περιοχές.3. Αρκετά μεγάλη ήταν η συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην αγορά των Χανίων από κινήματα και φορείς της πόλης.Η αποφασιστικότητα του κόσμου που συμμετείχε στη συγκέντρωση για να παρέμβει κοντά στον χώρο που οι νεοναζί θα μοίραζαν τρόφιμα, ήταν μεγάλη παρ' όλη την αστυνομική δύναμη, και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να υπάρξει ενημέρωση στη τοπική κοινωνία για την δράση της φασιστικής οργάνωσης και βέβαια να ακυρώσει την «φιλανθρωπική» δράση της. Σημειωτέον σε αντίθεση με τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία των Χανίων, που έβγαλαν ανακοινώσεις ενάντια στην συγκέντρωση των νεοναζί στην πόλη, ο εμπορικός σύλλογος στην δικιά του ανακοίνωση τους έδωσε πλήρη κάλυψη.

 

καταστολή


1.Το πρωί του Σαββάτου 10 άτομα από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης συνελήφθησαν στον Πολύγυρο με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης καθώς προπαγάνδιζαν ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Αρνούμενοι να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα γραφικού χαρακτήρα και να φωτογραφηθούν, προσήχθησαν, χρεώθηκαν με απείθεια και πλέον περιμένουν κλήτευση για την εκδίκασή τους.2.Η δίκη της Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσίας Πυρήνων της φωτιάς διακόπηκε για τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, ενώ οι συνήγοροι ζήτησαν διακοπή ακόμα μια εβδομάδα.3.Το βράδυ της Δευτέρας στην Ηγουμενίτσα, αφού γνωστός φασίστας δημοσιογράφος της περιοχής δέχτηκε γιουχάισμα από αναρχικούς και αναρχικές στο κέντρο της πόλης, άμεσα εμφανίστηκαν μπάτσοι με αποτέλεσμα την προσαγωγή 2 ατόμων και τελικά τη σύλληψη ενός από αυτά. Νεότερα για το αυτόφορο του συντρόφου σε επόμενο δελτίο.4.Τελικά οι τρεις γυναίκες που συνελλήφθσαν στον Κάκαβο κρίθηκαν ένοχες για εξύβριση  με ποινή έξι με επτά μήνες με τρία χρόνια αναστολή.εκπαίδευση1.Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις αιτήσεις Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και μεμονωμένων γονέων, οι οποίοι ζητούσαν να ανασταλεί η αρχική απόφαση που καθόριζε τον τρόπο εισαγωγής των μαθητών στα πρότυπα πειραματικά σχολεία. Συγκεκριμένα, όπως είχε αναδειχθεί πριν λίγους μήνες με κινητοποιήσεις και καταλήψεις σχολείων, ο νέος τρόπος εισαγωγής μαθητών στα πειραματικά θα είναι με εξετάσεις και όχι με κλήρωση όπως ήταν μέχρι τώρα, καθώς και για να συνεχίσουν τις σπουδές τους από πειραματικό δημοτικό σε πειραματικό γυμνάσιο πρέπει πάλι να δώσουν εξετάσεις.

 
διεθνή

Συνεχίστηκαν για ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα και το Σαββατοκύριακο οι συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και νεαρών μεταναστών δεύτερης γενιάς, στα προάστια της Στοκχόλμης. Όι συγκρούσεις μετριάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μετά από αύξηση της αστυνομίας και επιδείνωση του καιρού. Η τοπική πολιτική οργάνωση βάσης, Μεγκαφόνεν, αρνείται να καταδικάσει τη βία και καταγγέλει την έλλειψη δικαιοσύνης, υποδομών, κοινωνικών παροχών και την υποβάθμιση των συνοικιών.

Τουλάχιστον 23 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν στην Καμπότζη όταν αστυνομικοί που χρησιμοποίησαν ηλεκτροφόρα γκλομπ επενέβησαν για να διαλύσουν διαδήλωση εργαζομένων σε εργοστάσιο που παράγει ρούχα για την πολυεθνική εταιρεία αθλητικών ειδών Nike.

Εκ νέου απεργία στις γερμανικές εγκαταστάσεις της Άμαζον την Δευτέρα και την Τετάρτη, καθώς οι 500 εργαζόμενοι και εργαζόμενες ζητούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στη μεγαλύτερη σε διάρκεια απεργία στις Ηνωμένες Πολιτείες κατέβηκαν από την Τρίτη οι υπάλληλοι των πολυκαταστημάτων Walmart, διαμαρτυρόμενοι για τις κακές συνθήκες εργασίας και τις εκφοβιστικές κινήσεις κατά των απεργών.

Με μισθολογικά αιτήματα απεργεί συνολικά το προσωπικό των εθνικού συστήματος Υγείας της Μοζαμβίκης

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το φοιτητικό κίνημα στο Μαρόκο υπογραμμίζουν ντόπιοι φοιτητές, αναφερόμενοι μάλιστα στο θάνατο μιας πολιτικά δραστήριας φοιτήτριας τον Ιανουάριο, μετά από χτύπημα της αστυνομίας.

Βίντεο που αποδεικνύει τη σφαγή άνω των διακοσίων αμάχων σε χωριό της Συρίας από τον κυβερνητικό στρατό δημοσίευσαν ακτιβιστές.

Αυξημένα ποσοστά ισλαμοφοβίας στην Βρετανία μετά τη δολοφονία στρατιώτη, ενώ επικίνδυνη κρίνεται και η άνοδος του ακροδεξιού κόμματος.

Διαδήλωση προς το δημαρχείο του Αμβούργου πραγματοποίησαν την προηγούμενη εβδομάδα 300 πρόσφυγες, που έφυγαν το 2011 από την φλεγόμενη Λιβύη. Οι πρόσφυγες, που κοιμούνται στους δρόμους, διεκδικούν την παροχή καταλύματος, ενώ ο δήμαρχος αρνήθηκε να επιτρέψει την εγκατάσταση κατασκήνωσης.

Τις συνθήκες διαβίωσης στο κέντρο κράτησης μεταναστών του Μάνους στην Αυστραλία καταγγέλουν πολιτικές ομάδες.

4 παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν ελαφρά την Τρίτη, όταν ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε και συγκρούστηκε με νέους διαδηλωτές σε πόλη νότια της Βηθλεέμ

Η αστυνομία της Ουγκάντας έκανε χρήση δακρυγόνων και γκλομπ, και συνέλαβε δύο διαδηλωτές την Τρίτη, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στο κλείσιμο αντιπολιτευόμενης εφημερίδας από την κυβέρνηση.

Διεθνές κάλεσμα για δράσεις αλληλεγγύης το ερχόμενο Σάββατο προς τον Μπράντλει Μάνινγκ, τον αμερικανό στρατιώτη ο οποίος δικάζεται επειδή διέρευσε στο διαδίκτυο χιλιάδες απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού στρατού.

Η τρίτη ετήσια γιορτή δρόμου και αντίστασης που έλαβε χώρα το Σάββατο 25 Μάη στη Βέρνη της Ελβετίας, κατέληξε σε εκτεταμένης κλίμακας συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας

Μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στην πολυεθνική εταιρία μεταλλαγμένων, την Μονσάντο, πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σάββατο σε πολλές πόλεις της Λατινικής Αμερικής και των Ηνωμένων Πολιτειών.

3000 άτομα του αντιφασιστικού κινήματος της Γερμανίας μπλόκαραν με επιτυχία το Σάββατο την πορεία 200 νεοναζιστών στην Καρλ-σρούη.

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε το Σάββατο περίπου 30 ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων που διαδήλωναν στην Μόσχα. Διαδήλωση κατά του γάμου των ομοφυλόφιλων από συντηρητικούς και θρήσκους σε Γαλλία και Βραζιλία.

Περίπου 200 άτομα φιλήθηκαν στο στόμα με το ζευγάρι τους στα πλαίσια διαμαρτυρίας στο μετρό της Άγκυρας, αντιδρώντας στην σχετική απαγόρευση.

Η Ιταλία επικύρωσε την Τρίτη την Ευρωπαϊκή συνθήκη ενάντια στη βία κατά γυναικών μετά από επανειλημμένα περιστατικά επιθέσεων.

 
καλέσματα1.Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συντρόφους για την υπόθεση του σινέ νίκη την Παρασκευή στις 9.00 πμ στα Δικαστήρια Βόλου.