Δελτίο Αντιπληροφόρησης (07-05-2013)

Download here! - Downloads: 170 - Plays: 21

Στο κοινοβούλιο της Πορτογαλίας προωθείται πακέτο λιτότητας στην Κοινωνική Ασφάλιση, την Παιδεία και την Υγεία, με μέτρα που θεωρούνται «ισοδύναμα» με αυτά που κρίθηκαν αντισυνταγματικά προσφάτως από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

 

Πιέσεις και στη Σλοβενία ασκούν οι οικονομικοί κολοσσοί, καθώς υποβάθμισαν την πιστοληπτική της ικανότητα και προειδοποιούν για την πιθανότητα ότι θα χρειαστεί εξωτερική βοήθεια.

 

Σε φυλακές της Ρωσίας βρίσκονται δύο από τα μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας Βόινα, η οποία μέσω προβοκατόρικων έργων τέχνης έχει προσπαθήσει να αμφισβητήσει την κυρίαρχη ρωσική γνώμη σε θέματα όπως η ομοφοβία, το φυλετικό καθώς και τις ολοκληρωτικές λογικές του κράτους.

 

Εντατικές επιχειρήσεις εκκαθάρισης στις παραγκουπόλεις του Ρίο ντε Τζανέιρο πραγματοποιεί η βραζιλιανική αστυνομία, εν όψει της επίσκεψης του Πάπα τον Ιούλιο, αλλά και του Παγκόσμιου Κυπέλου και των Ολυμπιακών τα επόμενα χρόνια. Τις τελευταίες μέρες 3 φαβέλες καταλήθφηκαν από την αστυνομία

 

Σε έξωση δεκάδων οικογενιών βεδουίνων από την κοιλάδα του Ιορδάνη προβαίνει ο στρατός του Ισραήλ, προκειμένου να πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση.

 

Αναβάλλεται η έξωση μίας μητέρας και του παιδιού της από το διαμέρισμά τους στο Βερολίνο, ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές προγραμμάτιζαν μαζική συγκέντρωση έξω από την πολυκατοικία για να εμποδίσουν τους δικαστικούς λειτουργούς.

 

200 άνθρωποι έχασαν συνολικά τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα στα πλαίσια της βίας που ξέσπασε στο Νότιο Ιράκ, όταν οι αρχές εισέβαλαν σε καταυλισμό διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση.

 

Η επέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην αφρικανική χώρα του Μάλι μπορεί να εκτόπισε τους ισλαμιστές αντάρτες, ωστόσο ο πόλεμος έφερε αστάθεια, πολλές μετακινήσεις προσφύγων εντός της χώρας, καθώς και έλλειψη τροφίμων.

 

31 διαδηλωτές συνελήφθησαν από την αστυνομία των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή του Ρότσεστερ, καθώς διαμαρτύρονταν εναντίων στρατιωτικής αεροπορικής βάσης.

 

9 ακτιβιστές συνελήφθησαν στην Κίνα, αφού διεκδίκησαν να δημοσιευτούν τα πόθεν έσχες και τα περιουσιακά στοιχεία κυβερνητικών αξιωματούχων.

 

Επίσης, διαδικτυακοί ακτιβιστές στο Τσενγκ Ντου πραγματοποιούν καμπάνια ενάντια στην κατασκευή πετροχημικού εργοστασίου, ενώ κάλεσαν για συγκέντρωση στο σημείο όπου είχε πραγματοποιηθεί διαδήλωση πριν από 4 χρόνια για παρόμοιο πρότζεκτ. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν τους οργανωτές της διαδήλωσης.

 

Ανακλήθηκε η προσπάθεια της πόλης του Βερολίνου να πραγματοποιήσει έξωση στη στεγαστική κολεκτίβα με τροχόσπιτα Ρούμελπλατς, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 7 Μαΐου

 

Διαδήλωση για τις 24 Μαΐου προγραμματίζουν εκατοντάδες γερμανοί ακτιβιστές ενάντια στην πανγερμανική συνάντηση της γερμανικής φοιτητικής αδελφότητας, που θεωρείται σύμβολο συντηρητισμού και εθνικισμού.

 

Η Ναχικάρι Οταέγκι, μητέρα δύο παιδιών, που καταδικάστηκε για συμμετοχή σε βασκική αυτονομιστική οργάνωση, αναμένεται να φυλακιστεί στη χώρα των Βάσκων, μαζί με την 7μηνών κόρη της.

 

Ένας κινηματογραφιστής στο Καμερούν, ο Ρίτσαρντ Φουοφιέ Τζιμίλι, ο οποίος έχει γυρίσει μια ταινία με πολιτικό περιεχόμενο σχετικά με τη δικτατορία, δήλωσε ότι απήχθη και βασανίστηκε από αγνώστους, με στόχο την ταινία του.