Δελτίο Αντιπληροφόρησης (27-04-2013)

Download here! - Downloads: 271 - Plays: 27

Το ισπανικό κοινοβούλιο στη Μαδρίτη περικύκλωσαν την Πέμπτη διαδηλωτές, έπειτα από πρωτοβουλία μιας ομάδας που καλεί τους Ισπανούς σε «λαϊκή εξέγερση» και προτείνει την κατάληψη των δρόμων γύρω από το κοινοβούλιο μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Η ισπανική αστυνομία επιτέθηκε με γκλομπ και διέλυσε μια ομάδα που είχαν συγκεντρωθεί κοντά στο κοινοβούλιο

Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των Βρετανών που τρέφονται από κοινωνικά παντοπωλεία, ενώ σε επίπεδα ρεκόρ έχει φτάσει η ανεργία σε Γαλλία και Ισπανία, γεγονός που αποδίδεται στα μέτρα λιτότητας. Παράλληλα περιορισμό στη χορήγηση βίζας για εργασία σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξετάζει η Ελβετία.

7 αστυνομικοί και τρεις διαδηλωτές τραυματίστηκαν κατά τη δεύτερη μέρα των διαδηλώσεων από 100 χωρικούς στην νοτιοδυτική Μπούρμα, που διαμαρτύρονται ενάντια στην κατασκευή μεταλλείου χαλκού στα εδάφη όπου ζουν και καλλιεργούν.

Συνεχίζονται οι πολιτικές δολοφονίες συνδικαλιστών αγροτών στην Ονδούρα. Την περασμένη Κυριακή δολοφονήθηκε ο 48χρονος Αλφόνσο Μπονίγια, γγ της Εθνικής Ενωσης Αγροτών της Ονδούρας, ενώ μερικές μέρες πριν εκτελέστηκε εν ψυχρώ ο πρόεδρος της αγροτικής οργάνωσης MARCA, Χουλιάν Φερνάντες.

Εκατοντάδες νεκροί μετά την κατάρρευση βιομηχανικού κτιρίου στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές. Στο κτίριο στεγάζονταν εργοστάσια ρούχων που προμηθεύουν μεγάλες αλυσίδες του δυτικού κόσμου, και των οποίων οι υπάλληλοι εργάζονται με χαμηλούς μισθούς υπό επικίνδυνες συνθήκες.

Αυτοκτόνησε τα ξημερώματα της Δευτέρας 22 Απρίλη ένας τριανταπεντάχρονος οικογενειάρχης, εργάτης του εργοστασίου της Ρενό, καταγγέλλοντας την αυτοκινητοβιομηχανία για πιέσεις, εκβιασμούς και στέρηση του δικαιώματος στην απεργία.

Δάσκαλοι στο Γκερέρο του Νότιου Μεξικού επιτέθηκαν την πέμπτη σε κυβερνητικό κτίριο, αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, που προβλέπουν μεταξύ άλλων αξιολόγηση των δασκάλων από την κυβέρνηση.

Χιλιάδες δάσκαλοι της Νότιας Αφρικής απεργούν και διαδηλώνουν ενάντια στην μονομερή απόφαση της υπουργού πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να τερματίσει τη διαπραγμάτευση νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Σε απεργία με μισθολογικά αιτήματα βρίσκονται επίσης οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία στη Νότια Αφρική και εργάτες μεγάλης πτηνοτροφικής μονάδας.

2000 συμβασιούχοι δάσκαλοι απήργησαν την Τρίτη στο Βερολίνο, με αίτημα την εξίσωση των δικαιωμάτων τους με τους μόνιμους

Με ένα ξέσπασμα βίας αντέδρασαν καλλιεργητές φιστικιών στην Νότια Τανζανία, όταν έμαθαν από τους μεσάζοντες για μείωση των συμφωνηθέντων τιμών, ενώ επενέβη η αστυνομία κάνοντας χρήση δακρυγόνων

Πάνω από 6000 διαδηλωτές για το περιβάλλον, φοιτητές και ιθαγενικές ομάδες διαδήλωσαν την περασμένη Δευτέρα στο Σαντιάγο, ενάντια εκμετάλλευση των υδάτινων πόρων της Χιλής από τις εταιρίες.

300 ακτιβιστές για το περιβάλλον εισέβαλαν την Τετάρτη στο Υπουργείο Ενέργειας των Φιλιππινών, ζητώντας να σταματήσει η λειτουργία των ανθρακωρυχείων και η χρήση ενέργειας που προκαλεί ρύπανση.

Ενάντια στην εκκένωση του κατειλημμένου κοινωνικού χώρου “Διαστημόπλοιο” διαδηλώνουν εκατοντάδες καταληψίες της Βαρκελώνης

Δράσεις αλληλεγγύης σε όλη τη Γερμανία μετά την εκκένωση του κοινωνικού χώρου Ίφι της Φρανκφούρτης. Κατάληψη στο πανεπιστήμιο της Λειψίας, κατάληψη εγκαταλελειμένου κτιρίου στο Όφενμπαχ, πορεία στο Ανόβερο. Η αστυνομία της Φρανκφούρτης κατέσχεσε την Τρίτη την φωτογραφική μηχανή και το υλικό ενός φωτογράφου που είχε καταγράψει ολόκληρη τη διαδήλωση χιλίων ατόμων, ενάντια στην εκκένωση της κατάληψης Ίφι.

Έξω από Κολέγιο της Νέας Υόρκης, όπου μιλούσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, κάλεσε σε συγκέντρωση την Πέμπτη ομάδα διαδηλωτών.

Δεν πέρασε στο γερμανικό κοινοβούλιο η πρόταση για απαγόρευση του ακροδεξιού Εθνικού Κόμματος της Γερμανίας

Αύξηση σε κυβερνητικά εντάλματα προκειμένου να αφαιρεθούν κείμενα, βίντεο και αποτελέσματα αναζήτησης από το διαδίκτυο, επισημαίνει η εταιρία Google.

Την αποστολή ειρηνευτικής, σε εισαγωγικά, δύναμης 12μιση χιλιάδων στρατιωτών στο αφρικανικό Μάλι, ενέκρινε το συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

 

 

Καλέσματα:

Σάββατο 27/4

 
1) Πορεία ενάντια στα μεταλλλεία χρυσού στις Σκουριές το Σάββατο στις στις 11 με Προσυγκέντρωση στην πλατεία Αγίων Αναργύρων και πορεία στην Άνω Πόλη από την Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Ανω Πόλης στα πλαίσια της εβδομάδας αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων, ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.
 
2) Συγκέντρωση ενάντια στο καθεστώς ανάγκης και το σύγχρονο ολοκληρωτισμό το Σάββατο στις 12 στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Μοναστηράκι από τη Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση.
 
3) Μικροφωνική για των αγώνα κατά των μεταλλείων στις Σκουριές το Σάββατο στη μία Ολυμπιάδος με Αθηνάς στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης από την Ανοιχτή Συνέλευση Αγώνα Ανω Πόλης στα πλαίσια της εβδομάδας αλληλεγγύης στον αγώνα των κατοίκων, ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές.
 
Κυριακή 28/4
 

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες στη Νέα Μανωλάδα την Κυριακή στις 7 στην Κεντρική πλατεία Νέας Μανωλάδας από την αυτοοργανωμένη συλλογικότητα Αντάρα