Δελτίο Αντιπληροφόρησης (08-04-2013)

Download here! - Downloads: 130 - Plays: 56

Εργατικά

Νέα κινητοποίηση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν σωματεία, ομοσπονδίες εργαζομένων και συλλογικότητες πολιτών την Κυριακή ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης σε μισθούς και δικαιώματα. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε πορεία και στην Θεσσαλονίκη.

Εργατική δολοφονία στην Δράμα καθώς ένας 46χρονος έχασε την ζωή του κατά την διάρκεια εργασιών. Συγκεκριμένα, στην προσπάθειά του να κόψει έναν μαρμάρινο ογκόλιθο, καταπλακώθηκε από κομμάτι του.

Πανελλαδική 6ωρη στάση εργασίας από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, με παράλληλες συγκεντρώσεις στο υπουργείο Υγείας και στις κατά τόπους Υγειονομικές Περιφέρειες, αποφάσισε για την Τετάρτη, 17 Απριλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Σε επίσχεση εργασίας οι καθαρίστριες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών που διεκδικούν τα δεδουλευμένα 8 μηνών.

Καταστολή

Απορρίφθηκε το αίτημα για την έκδοση στην Τουρκία του κούρδου πολιτικού πρόσφυγα Μeric Serkan, κατά την εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
Υπενθυμίζεται πως η Τουρκία είχε ζητήσει την έκδοση του Μeric Serkan που έχει καταδικαστεί σε ισόβια στην Τουρκία, συμμετείχε στις μεγάλες απεργίες πείνας των πολιτικών κρατουμένων και ζει από το 2004 στη Θεσσαλονίκη.

Άλλη μία συνεδρίαση για την εκδίκαση της υπόθεσης της Συνωμοσίας Πυρίνων της Φωτιάς πραγματοπιήθηκε την Παρασκευή. Πριν τη συνεδρίαση διαβάστηκε από το Θεόφιλο Μαυρόπουλο, δήλωση που ξεκαθαρίζει το διαχωρισμό των ίδιων από τους λοιπούς κατηγορούμενους. Ακόμη, ο ίδιος δήλωσε μέσα από τη φυλακή πως προσχωρεί στη Σ.Π.Φ.

Κοινωνικά

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε παρέμβαση σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Ν.Ηρακλείου Αττικής,όπου παίχτηκε σε ηχογραφημένη μορφή αντιφασιστικό κείμενο και το κάλεσμα για την αντιφασιστική πορεία του Σαββατου.

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν το Σαββατο σε όλη τη χώρα.
Πιο συγκεκεριμένα, στην Ζάκυνθο έγινε πορεία 70 ατόμων, η οποία χτυπήθηκε από φασίστες και ακολούθησε σύγκρουση με εποτέλεσμα 2 τραυματισμους.
Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική-αντικατασταλτική πορεία στην Πατησίων που συμμετείχαν 1.000 διαδηλωτές.
Στην Πτολεμαΐδα η πορεία πραγματοποιήθηκε με αφορμή 1 φασιστομάζωξη. Η πλατεία καταλήφθηκε από αντιφασίστες ώστε να ανατραπεί η συγκεντρωσή τους και στη συνεχεια ακολόυθησε πορεία στην πόλη.
Στην Ξάνθη η πορεία πραγματοποιήθηκε με περίπου 3000 διαδηλωτές.
Στην Θεσσαλονίκη, στον Εύοσμο έγινε πορεία περίπου 600 ατόμων.

Το Σαββατο πραγματοποιήθηκε πορεία 250 ατόμων στο ΑΤ Δραπετσώνας, όπου κρατούνται μετανάστες. Λίγο πριν στο ΑΤ υπήρχε 1 κλούβα και 1-2 διμοιρίες, που έκλειναν την πρόσβαση.

Την Κυριακή δύο απεργοί πείνας από τις εκατοντάδες που ξεκίνησαν χθές στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας προχώρησαν σε απόπειρα αυτοκτονίας.
Αντιρατσιστική διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μενίδι το απόγευμα της ίδιας μέρας.