Δελτίο Αντιπληροφόρησης (11-03-2013)

Download here! - Downloads: 2304 - Plays: 49

εργατικά

1. 24ωρη απεργία τη Δευτέρα για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, που διεκδικούν τη μη εφαρμογή του νέου οργανογράμματος που αφορά στις υπηρεσίες του Πολιτισμού. 
 
2. Στάση εργασίας πραγματοποίησαν το Σάββατο οι εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης με αιτήματα την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων και την ανάκληση όλων των απολύσεων.
.

 
3. Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης που αντιδρούν στις απολύσεις που αντιμετωπίζουν 400 συνάδελφοί τους.
 
4. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στην γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ έξω από το δημαρχείο του Λαγκαδά.

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην απόφαση της εταιρείας να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζόμενους και ζητούν να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας5. Το συνδικάτο των εργαζομένων στα πετρέλαια της Γκαμπόν ξεκίνησε απεργία διαρκείας, απαιτώντας την εφαρμογή μια συμφωνίας που υπεγράφη το 2010 από την κυβέρνηση και αφορά στις συνθήκες εργασίας.

 
Κοινωνικά

 1. Πραγματικά μεγαλειώδης ήταν η πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. Οι διαδηλωτές ξεπέρασαν τις 17.000, και οι μπάτσοι τραμπούκιζαν φωτογράφους που προσπαθούσαν να ανέβουν στον Λευκό Πύργο, ώστε να μην παρθούν πανοραμικές φωτογραφίες.
   
 2. Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική πορεία στις γειτονιές της Ηλιούπολης, ενώ  αντιφασιστικές άμεσες δράσεις έγιναν σε Καλλιθέα και Ξάνθη.
   
 3. Το Σάββατο έγινε πορεία μνήμης στο δολοφονημένο από μπάτσους Λάμπρο Φούντα, και αλληλεγγύης στον Επαναστατικό Αγώνα, στο κέντρο της Αθήνας. Το βράδυ της ίδιας μέρας πραγματοποιήθηκε επίθεση στο Α.Τ. Ακροπόλεως.
Εκπαίδευση

 
 1. Τουλάχιστον 38 είναι τα τμήματα σε όλη τη χώρα, τα οποία τελούν υπό κατάληψη, ως αντίδραση στο σχέδιο Αθηνά. Παράλληλα την Κυριακή, διαμαρτυρόμενοι σπουδαστές και κάτοικοι του Μεσσολογγίου για το κλείσιμο των ΤΕΙ, μετά από το κλείσιμο της εθνικής οδού, έσπασαν  τον αστυνομικό κλοιό σε ξενοδοχείο που μιλούσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Σαλμάς, με αποτέλεσμα τα ΜΑΤ να επιτεθούν με χημικά. Από την επίθεση τραυματίστηκαν περίπου 4 διαδηλωτές, ενώ δεν υπήρξαν προσαγωγές.
 
Καταστολή
 
 1. Σε 1 χρόνο φυλάκιση με 3ετή αναστολή για την κατηγορία της ψευδής ανωμοτί κατάθεσης λόγω ότι είχαν αρνηθεί να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, καταδικάσθηκαν σύντροφοι και συντρόφισσες από τον αναρχικό/αντιεξουσιαστικό χώρο, που πραγματοποίησαν το 2012 κατάληψη-παρέμβαση στον Ρ/Σ  Flash στα πλαίσια της Συνέλευσης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.
   
 2. Σε ακόμα 9 προσαγωγές κατοίκων της περιοχής, προχώρησαν οι δυνάμεις καταστολής στην Χαλκιδική, την Κυριακή, ενώ υπήρχε και συγκέντρωση αλληλέγγυων έξω από το αστυνομικό τμήμα.
   
 3. Την Κυριακή δυνάμεις των ΜΑΤ, κατέστειλαν την συγκέντρωση περίπου 1500 αγανακτισμένων οι οποία κατέβηκαν στην Αμαλίας έπειτα από κάλεσμα με σύνθημα "Φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες. Φτάνει πια!".
διεθνή
 1. Οι εργαζόμενοι της εταιρίας ελαστικών Goodyear πραγματοποίησαν διαδήλωση και συγκρούστηκαν με την αστυνομίας στο Παρίσι, μετά την ανακοίνωση για 1200 απολύσεις
   

 2.  

   Το ένα εκατομμύριο έφτασαν οι πρόσφυγες του πολέμου στη Συρία, ενώ ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί ή και να τριπλασιαστεί το επόμενο έτος αν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις, σύμφωνα με θεσμικές πηγές.
   

 3.  

   Δύο πορείες νεοναζί πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Γερμανία, στις πόλεις Μπόχουμ και Έσεν, ενώ και στις δυο περιπτώσεις υπήρξαν αντι-συγκεντρώσεις από αντιφασίστες και αντιφασίστριες, από τους οποίους υπήρξε ένας συλληφθέντας με την κατηγορία ότι φορούσε κουκούλα.
   

 4.  

   

  Η αστυνομία της Καρλσρούης επιτέθηκε με πτυσσόμενα γκλομπ και σκυλιά εναντίον διαδηλωτών, οι οποίοι διασχίζουν τη χώρα με ένα βανάκι, προπαγανδίζοντας τον αγώνα των προσφύγων, που με απεργίες πείνας και καταλήψεις πλατειών ζητούν άσυλο στη Γερμανία.
   

 5.  

   

  Μετανάστες φοιτητές στα Μακ Ντόναλντς της Πενσυλβανίας των Ηνωμένων Πολιτειών, κατέβηκαν σε απεργία την Παρασκευή. Διαμαρτύρονται για το ότι πληρώνονται λιγότερο από τον ελάχιστο μισθό και αναγκάζονται να εργάζονται στα Μακ Ντόλναλντς, προκειμένου να έχουν μετά βίας χρήματα για να διαμένουν σε κατάμεστα υπόγεια.
   

 6.  

   

  70 ακτιβιστές από φεμινιστικές ομάδες, το κίνημα Occupy και άλλες ομάδες ενάντια στις κοινωνικές περικοπές, ξεκίνησαν κατάληψη την Παρασκευή στην ιστορική βιβλιοθήκη των Γυναικών στο Λονδίνο, σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν το κλείσιμό της λόγω περικοπών.
   

 7.  

   

  Ο ετήσιος μαραθώνιος στη Λωρίδα της Γάζας ακυρώθηκε, μετά την άρνηση της τοπικής κυβέρνησης της μουσουλμανικής Χαμάς να επιτρέψει στις γυναίκες να συμμετάσχουν
   

 8.  

   

   

  Παρέμβαση σε Ομιλία του Δημάρχου Αθηνών Γιώργου Καμίνη στην Οικονομική Σχολή του Λονδίνου, πραγματοποίησαν την περασμένη Δευτέρα δεκάδες διαδηλωτές, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση του με τους κοινωνικούς χώρους, τους μετανάστες και τους αγανακτισμένους. Διέκοψαν την εκδήλωση σήκωσαν πανώ και φώναξαν συνθήματα.
   

 9.  

   

   

  Συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία της μεταλλευτικής εταιρίας Ταλβιβάαρα στη Φιλανδία, πραγματοποιήθηκαν τη Πέμπτη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα από τις δραστηριότητες της εταιρίας.
   

 10. Η απόφαση της ιδιωτικής εταιρίας Καμέκο να προχωρήσει σε εξόρυξη ουρανίου από βουνό της Αυστραλίας, θέτει σε κίνδυνο σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα από τοιχογραφίες ιθαγενών.
   

 11. Περίπου 500 τραπεζικοί της Βρετανίας πληρώθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες μέσα σε έναν χρόνο, ενώ πέντε από αυτούς κέρδισαν την περασμένη χρονιά πάνω από 5 εκατομμύρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία

    
   

 12. Η Βουλγαρία ζήτησε μετά από 60 χρόνια δημόσια συγνώμη για το ότι συνεργάστηκε στη μεταφορά 11.000 Εβραίων της Βουλγαρίας στα ναζιστικά στρατόπεδα.
 
καλέσματα
 • Δευτέρα 11/3

  Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη δίκη τριών συντρόφων , σχετικά με την εκδίωξη από απεργιακή συγκέντρωση του εργατοπατέρα Παναγόπουλου,τη Δευτέρα στις 9 στα Δικαστήρια Αθηνών.

 • Τρίτη 12/3

1) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δ. Μπουρζούκο την Τρίτη στις 9 στο Εφετείο Αθηνών από αλληλέγγυους/αλληλέγγυες.

2) Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους κατοίκους της Χαλκιδικής την Τρίτη στις 6 στα Προπύλαια από την Επιτροπή αλληλεγγύης στη Χαλκιδική και τον αυτοδιαχειριζόμενo κοινωνικό χώρο Pasamontana.