Δελτίο Αντιπληροφόρησης (06-03-2013)

Download here! - Downloads: 1566 - Plays: 56

εργατικά

 1.  Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχώρησαν τη Δευτέρα οι αρχαιολόγοι της Θεσσαλονίκης, ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων στο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, την «άμεση προώθηση της αρχαιολογικής διερεύνησης στους υπό εκκρεμότητα χώρους», καθώς και την υπογραφή συμβάσεων εργασίας με τους συλλόγους εργοδοτών. Παράλληλα την Τρίτη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του μετρό Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στις απολύσεις 450 συναδέλφων τους.
   
 2.  Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε πορεία από τους αγρότες στο κέντρο της Αθήνας.

   
 3. Εκτός Δημοσίου θα βρεθούν οι υπάλληλοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της κινητικότητας δεν θα δεχθούν τη μετάταξή τους, διαμηνύει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Μανιτάκης.

  Καταστολή

 1. Η δίκη της υπόθεσης του Επαναστατικού Αγώνα συνεχίστηκε τη Δευτέρα με αγόρευση της υπεράσπισης και διακόπηκε για την Παρασκευή.
   
 2. Εξέγερση μικρής διάρκειας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις φυλακές Ναυπλίου μετά από το θάνατο ενός 26 έγκλειστου Παλαιστίνιου, ο οποίος αδιαθέτησε και εξέπνευσε λίγη ώρα μετά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.
   
 3. Ο στρατός κατοχής από αστυνομικούς παραμένει στην Ιερισσό, με καθημερινά πολλές προσαγωγές και χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό 15χρονης μαθήτριας πρώτης λυκείου το πρωί της Τρίτης.
   
 4. Κερδισμένος βγήκε την Τρίτη ο έγκλειστος Σπύρος Δραβίλας από την απεργία πείνας που πραγματοποιούσε από τις 4 Φλεβάρη. Συγκεκριμένα, ορίστηκε η ημερομηνία της δίκης του, πράγμα που ξεπερνάει το κώλυμα που του έβαζε η εισαγγελία για χορήγηση άδειας που δικαιούνταν.
Κοινωνικά
 1. Φασιστική επίθεση με μολότοφ έγινε το ξημέρωμα της Δευτέρας στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Ηλιούπολης, Συνεργείο. Από την επίθεση κάηκε ένας καναπές στον εξωτερικό χώρο, ενώ οι φασίστες εξαφανίστηκαν με το που αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός μέλους του Συνεργείου.
   
 2. Συλλαλητήριο κατά των χρυσωρυχείων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, με συμμετοχή άνω των 4000 ατόμων. Να σημειωθεί πως ο αριθμός αυτός είναι πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης.
   
 3. Απεργία πείνας ξεκίνησαν την Τρίτη μετανάστες έγκλειστοι στα κελιά του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, έπειτα από απόρριψη αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου.
   
 4. Πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική διοργανώνεται το Σάββατο 9 Μάρτη στις 11.30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
 

Εκπαίδευση

 1. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.
 
 
Διεθνή 
 1. Έχασε τη ζωή του ένας 36χρονος που αυτοπυρπολήθηκε κατά τη διάρκεια πορείας στη Βουλγαρία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική των τοπικών αρχών.
   
 2. Συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα η απεργία πείνας των 170 κρατουμένων στις φυλακές του Γκουαντανάμο, οι οποίοι διαμαρτύρονται για την κατάσχεση προσωπικών τους αντικειμένων και για μη σεβασμό των θρησκευτικών τους διαδικασιών
   
 3. Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τη συνταγματική νομιμότητά του γερμανικού εθνικιστικού κόμματος
   
 4. Απεργία πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα στον ισπανικό αερομεταφορέα, ενάντια στις περικοπές που θα έχουν ως αποτέλεσμα την απόλυση του ενός πέμπτου του προσωπικού. Σε απεργία στα τέλη του μήνα και ο αερομεταφορέας ΤΑΠ της Πορτογαλίας.
   
 5. Απεργούν χιλιάδες εργάτες σε ορυχεία πλατίνας της Νότιας Αφρικής, μερικούς μήνες μετά τη δολοφονία 34 απεργών από την αστυνομία.
   
 6. 500 ταχυδρόμοι της Πραιτώρια στη Νότια Αφρική απεργούν, ζητώντας την καταβολή συνταξιοδοτικών εισφορών.
   
 7. Απεργία πραγματοποιούν 180 δάσκαλοι στη Σάκβιλ των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συλλογική σύμβαση εργασίας, ενώ ένας από τους απεργούς δέχθηκε επίθεση από γονέα, που τον χτύπησε με το αυτοκίνητο.
   
 8. Πορεία έξω από το Μέγαρο της Βηρυτού, πραγματοποίησαν την Τρίτη χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι του Λιβάνου, που έχουν κατεβεί σε απεργία με μισθολογικά αιτήματα
   
 9. Αφγανοί κρατούμενοι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους τμήματα της φυλακής Χέλμαντ στο Αφγανιστάν, που χρηματοδοτείται από το βρετανικό κράτος.
   
 10. Στους δρόμους 30 πόλεων κατέβηκαν το Σάββατο εκατοντάδες χιλιάδες Πορτογάλοι, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην πολιτική λιτότητας της συντηρητικής κυβέρνησης του Πέντρο Πάσος Κοέλιο.
   
 11. Το Σάββατο 16 Μαρτίου στη Ουάσινγκτον η τοπική οργάνωση των Βιομηχανικών Εργατών του Κόσμο διοργανώνει πορεία συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής.
 
καλέσματα
 
 • Τετάρτη 6/3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την υπόθεση της Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς την Τετάρτη στις 10 στις φυλακές Κορυδαλλού από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στην οργάνωση.

 • Πέμπτη 7/3

Μικροφωνική παρέμβαση ενόψει της πορείας μνήμης για το Λάμπρο Φούντα και Αλληλεγγύης στα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση, την Πέμπτη στις 5 στην Πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω από Αναρχικούς/-ές, Αλληλέγγυους/-ες.