Δελτίο Αντιπληροφόρησης (01-03-2013)

Download here! - Downloads: 309 - Plays: 36

 

Εργατικά
 1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν την Πέμπτη το πρωί οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης, στο σταθμό των έργων στη Βενιζέλου, αντιδρώντας για τις απολύσεις συναδέλφων τους αλλά και γι τα προβλήματα στο έργο. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες
   
 2. Συλλαλητήριο πραγματοποίησε την Πέμπτη η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης
   
 3. Άκαρπη απέβη η συνάντηση των ακτοοπλόων με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, καθώς η ΠΝΟ απέρριψε όλα τα αιτήματα τους.

   
 4. Την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας  πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία και πορεία προς το υπουργείο Ανάπτυξης.
   
 5. Αθωώθηκαν οι 10 εργαζόμενοι στα Τζάμπο Πειραιώς και οι 2 συνδικαλιστές στην Κέρκυρα που παραπέμφθηκαν σε δίκη μετά από σύλληψη κατά τη διάρκεια απεργίας το 2009.

Καταστολή

 1. Καθόλη τη διάρκεια της βδομάδας, κατά τις βραδυνές ώρες, η περιοχή των Εξαρχείων κατακλύζεται από μπάτσους όλων των ειδών, που τρομοκρατούν και προσάγουν αναίτια όποιον βρουν στο διάβα τους.
   
 2. Ο αιχμάλωτος Σπύρος Δραβίλας μεταφέρθηκε την Τρίτη, έπειτα από 22 μέρες απεργίας πείνας στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Συνεχίζονται πανελλαδικά οι προπαγανδιστικές κινήσεις αλληλεγγύης.
   
 3. Το πρωί της Τετάρτης, μαθητής του λυκείου Ιερισσού απήχθη από μπάτσους, οι οποίοι τραμπούκικα τον ανέκριναν. Σε ένδειξη αλληλεγγύης, οι μαθητές του Αριστοτελείου Λυκείου Ιερισσού προέβησαν σε κατάληψη του σχολικού κτηρίου με αίτημα την άρση της προσαγωγής του μαθητή.
   
 4. Την Τετάρτη, κατά τη δίκη της υπόθεσης της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, κατέθεσαν 2 μάρτυρες πολίτες και 4 μπάτσοι. Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 1 Μάρτη.

Εκπαίδευση

 1. Με κατάληψη παρεμβαίνουν από την Πέμπτη οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, αντιδρώντας στην υποβάθμιση των συνθηκών φοίτησης και την καθυστέρηση της κατασκευής και λειτουργίας του νέου Μουσικού Σχολείου.
   
 2. Πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά" πραγματοποίησαν την Πέμπτη φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΙ και των πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη διαδήλωσαν στα διόδια Μαλγάρων.
διεθνή
 • Στο νοσοκομείο ο Παλαιστίνιος Απεργός πείνας Ισάουι – Αναστολή της απεργίας πείνας για 2 άλλους Παλαιστίνιους κρατούμενους
   
 • Ισπανική οργάνωση που συσπειρώνει όσους έχουν επηρεαστεί από υποθήκες σπιτιών, καταγγέλει το τραπεζικό σύστημα ότι η Ισπανία έχει 6 εκατομμύρια άδεια σπίτια την στιγμή που 400 χιλιάδες οικογένειες έχουν χάσει τις ιδιοκτησίες τους.
   
 • Απετράπη η έξωση 67χρονης ενοικιάστριας σε προάστειο του Βερολίνου την Τετάρτη, όταν 200 αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν μπροστά στο σπίτι και απέτρεψαν την είσοδο στους δικαστικούς λειτουργούς.
   
 • Αφαιρέθηκε η άδεια ενοικίασης σπιτιών από Σκωτσέζο εκατομμυριούχο  επιχειρηματία ο οποίος απειλούσε ότι θα πειροβολήσει  ενοικιαστές που του ζήτησαν υψηλό κόστος επιδιόρθωσης βλαβών.
   
 • Η νέα κατάληψη στο Καλαί της Γαλλίας απέκρουσε επιτυχώς προσπάθειες έξωσης που αντιμετωπίζει την τελευταία εβδομάδα
   
 • Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις και τις νομικές ενστάσεις η κατάληψη Κέπι στο κέντρο του Βερολίνου, καθώς την Πέμπτη ολοκληρώθηκε η πώληση του προαύλιου χώρου, γεγονός που ενδεχομένως να οδηγήσει σε έξωση της στεγαστικής κολεκτίβας με τα τροχόσπιτα.
   
 • Αυθόρμητες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην Φρανκφούρτη την Τρίτη, εις ένδειξη αλληλεγγύης στον κατειλημμένο κοινωννικό χώρο Ίβι
   
 1. Στη Μπούρμα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη μαζική πορεία ενάντια στην απαλοτρίωση εκτάσεων κατά την εφαρμογή του στρατιωτικού νόμου. Σημειώθηκαν συγκρούσεις με αποτέλεσμα Έναν νεκρό αστυνομικό και 19 αγρότες και αρκετούς αστυνομικούς στο νοσοκομείο 
   
 2. Τουλάχιστον 30 άτομα σκοτώθηκαν στο Μπαγκλαντές σε συγκρούσεις, που πυροδοτήθηκαν από την επιβολή της θανατικής ποινής σε ηγέτη ισλαμικού κόμματος της αντιπολίτευσης, που κατηγορήθηκε για εγκλήματα πολέμου
   
 3. Ανώτατο δικαστήριο της Βρετανίας ακύρωσε την απέλαση ομάδας αιτούντων πολιτικό άσυλο, που επρόκειτο να απελαθούν την Πέμπτη.
 
Καλέσματα
 
Παρασκευή 1/3

1) Συγκέντρωση για λαική στάση πληρωμών την Παρασκευή στις 8 το πρωί στην πλατεία Συντάγματος από το κίνημα Δεν Πληρώνω.

2) Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους διωκόμενους της κατάληψης αντιπεριφέρειας την Παρασκευή στις 11 το πρωί,  στο αστυνομικό μέγαρο Χανίων από την Κατάληψη Rosa Nera και αλληλέγγυους/αλληλέγγυες.

3) Πανελλαδική συγκέντρωση ενάντια στο σχέδιο Αθηνά την Παρασκευή στη μία στο Υπουργείο Παιδείας από σπουδαστές ΑΕΙ/ΤΕΙ και εκπαιδευτικό προσωπικό. 

4) Μικροφωνική συγκέντρωση για τον απεργό πείνας Σπύρο Δραβίλα την Παρασκευή στις 6, στην πλατεία Εξαρχείων από αναρχικούς/αναρχικές.

Σάββατο 2/3

1) Antifa διαδήλωση το Σάββατο στις 12 στην Καλλιθέα από το Αντιφασιστικό Μέτωπο Πυρήνας Καλλιθέας-Μοσχάτου.

2) Μικροφωνική αλληλεγγύης στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία στις Σκουριές Χαλκιδικής το Σάββατο στις 12, Ολυμπιάδος με Αθηνάς στη Θεσσαλονίκη από την ανοιχτή συνέλευση αγώνα Άνω Πόλης.

3) Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το Σάββατο στις 12 στα Προπύλαια από το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων.

4) Αντιφασιστική παρέμβαση το Σάββατο στις 12 στον πεζόδρομο Κορίνθου, από την Αντιρατσιστική-Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου.

5) Πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης το Σάββατο στη μία στα Ιωάννινα, από την Αντιρατσιστική Συνέλευση Ενάντια στα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης.

6) Αντιρατσιστική ποδηλατοπορεία το Σάββατο στις 4 με διαδρομή από το Σύνταγμα προς το σημείο της δολοφονίας του Πακιστανού ποδηλάτη στα Πετράλωνα από ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ.

Κυριακή 3/3

1) Συγκέντρωση για τη μαζική δολοφονία 30 ζώων από φόλες την Κυριακή στις 12 στη Βαρυμπόμπη από Varimpompi Animal Rescue.