Δελτίο αντιπληροφόρησης (27-02-2012)

Download here! - Downloads: 222 - Plays: 31

 

εργατικά

1. Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Μαρτίου στην Αθήνα και συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας αποφάσισαν οι αγρότες που συνεδρίασαν στο μπλόκο.
 
2. Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και πορεία προς τη Βουλή, όπου είχουν συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.Το σωματείο εργαζομένων διεκδικεί την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και την άμεση άρση της εκ περιτροπής εργασίας και προανήγγειλε κινητοποιήσεις, αν δεν δοθεί λύση για το μέλλον των εργαζομένων.
 
3. Συλλαλητήριο διοργανώνει την Πέμπτη η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων Θεσσαλονίκης, στις 18.00 στο Αγ. Βενιζέλου.

 
4. Σε στάση εργασίας προχώρησαν την Δευτερα οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης και πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των θέσεων εργασίας που χάνονται και αφορούν περι τους 500 εργαζόμενους. 
 
5. Μειώσεις μισθών 20%, 170 απολύσεις με εθελούσια έξοδο, ελαστικό ωράριο και κατάργηση δώρων εορτών αποφάσισε η εργοδοσία στη Χαλυβουργική.
 
6. Απέρριψε η ΟΤΟΕ την πρόταση των τραπεζιτών για μειώσεις αποδοχών εργαζομένων  20% και ευέλικτο ωράριο.
 
7. Με δηλώσεις του ο Στουρνάρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο.

Καταστολή

1. Τη Δευτέρα, η περιοχή των Εξαρχείων γέμισε μπάτσους όλων των λογιών με αποτέλεσμα δεκάδες προσαγωγές, που ελευθερώθηκαν αργότερα. Δεν παρατηρείται η παραμικρή αφορμή για αυτή την τρομοκράτηση και αστυνομοκρατία.

2. Μετά τη Δευτέρα, συνεχίζεται την Τετάρτη το δικαστήριο της υπόθεσης της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

 

Διεθνή

1. Χιλιάδες καλλιεργητές σπόρων καφέ ξεκίνησαν απεργία στην Κολομβία την Τρίτη, απαιτώντας μεγαλύτερες επιδοτήσεις, προκειμένου να προστατευτούν αυτοί και οι οικογένειές τους από την μείωση της τιμή του καφέ και την υποτίμηση του τοπικού νομίσματος.

2. Στη Σιγκαπούρη, τέσσερις οδηγοί δημόσιων λεωφορείων, φυλακίστηκαν για 7 εβδομάδες, επειδή οργάνωσαν την πρώτη απεργία που έγινε τα τελευταία 30 χρόνια στη χώρα. Στην απεργία συμμετείχαν 100 οδηγοί λεωφορείων που ήρθαν μετανάστες από την Κίνα και καταγγέλουν ότι πληρώνονται λιγότερο απ' ό,τι οι ντόπιοι.

3. Απολύθηκε Ισπανός πυροσβέστης ο οποίος αρνήθηκε να κόψει την αλυσίδα για την έξωση μιας 85χρονης συνταξιούχου από το διαμέρισμά της στην πόλη Λα Κορούνια, ενώ την ίδια στιγμή 200 άτομα διαδήλωναν έξω από το κτίριο

4. Απεργία για τις αρχές Μαρτίου εξήγγειλε το προσωπικό του ισπανικού αερομεταφορέα Iberia, που διαμαρτύρεται για την περικοπή 3.800 θέσεων εργασίας, του ενός πέμπτου δηλαδή του προσωπικού.

5. Διαδήλωση φοιτητών και φοιτητριών στην Ισπανία την Πέμπτη 28 Φλεβάρη, ενάντια στην αύξηση των πανεπιστημιακών διδάκτρων και τη ραγδαία ιδιωτικοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

6. Η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η οποία μεταξύ άλλων μειώνει την ισχύ του συνδικαλιστικού οργάνου των καθηγητών.

7. 300 αυτόχθονες της Παραγουάης πραγματοποιούν οδοφράγματα από την προηγούμενη Δευτέρα, για την παραβίαση των εκτάσεων τους από ιδιωτικές εταιρίες και κρατικές υπηρεσίες.

8. 500 διαδηλωτές στη Βαϊμάρη της Γερμανίας, κατάφεραν να περιορίσουν τη διαδρομή της φασιστικής πορεία από περίπου 100 νεοναζί, το περασμένο Σάββατο. Την ίδια ημέρα, ομάδα νεοναζί που έγραφε με σπρέι σε πεζοδρόμιο του Βερολίνο, εκδιώχθηκε από αντιφασίστες.

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε ότι εξαιτίας προστίμων θα κοπεί η κρατική χρηματοδότηση περίπου 110.000 ευρώ που λάμβανε το ακροδεξιό κόμμα της Γερμανίας, αναλογικά με τις ψήφους του στις προηγούμενες εκλογές.

9. Η καταλανική τράπεζα Κάισα Μπανκ, η μεγαλύτερη σε ενεργητικό κεφάλαιο στην Ισπανία, ανακοίνωσε την Δευτέρα την μείωση του προσωπικού κατά 3.000 εργαζομένους

10. Πλοία με ακτιβιστές εναντίον της φαλαινοθηρίας, συνεχίζουν να δέχονται επιθέσεις με εμβολισμούς και κανόνια νερού από τα γιαπωνέζικα φαλαινοθηρικά, τη δράση των οποίων προσπαθούν να εμποδίσουν στον Ειρηνικό Ωκεανό.

 

Καλέσματα

1. Πορεία ενάντια στο σχέδιο "Αθηνά" την Πέμπτη στις 6μμ στη Καμάρα από Σ.Φ. Αγγλικού και Γερμανικού τμήματος ΑΠΘ και φοιτητές ΑΤΕΙΘ.
2. Συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ Αγ. Αναργύρων την Τετάρτη στις 10πμ από  το Αυτοδιαχειριζόμενο κατειλημμένο έδαφος "Αγρός".
3. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Ζωρζ Ιμπραήμ Αμπνταλλά την Τετάρτη στις 6μμ στηΓαλλική Πρεσβεία από τη ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ.
4. Συγκέντρωση ενάντια σε ρατσισμό, φασισμό και ξενοφοβία στην κεντρική πλατεία της Παροικιάς (Μαντώ Μαυρογένους) στις 6μμ από την Αντιφασιστική Πρωτοβουλία της Πάρου