Δελτίο Αντιπληροφόρησης (11-02-2013)

Download here! - Downloads: 197 - Plays: 44

εργατικά1. Συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες, αποφασίζοντας να υπάρξει πανελλαδικός συντονισμός με τη σύσταση συντονιστικού οργάνου, να ζητηθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό και να πραγματοποιείται, σε καθημερινή βάση, αποκλεισμός του εθνικού οδικού δικτύου από όλα τα μπλόκα 2.00-3.00 το μεσημέρι. Σύμφωνα με απόφασή τους, οι αγρότες δεν  χρησιμοποιούν για το κλείσιμο των δρόμων τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα αλλά μόνο τη φυσική τους παρουσία.

2. Το Σωματείο εργαζομένων στο Μετρό θεσσαλονίκης ανακοινώνει, ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. απαίτησε από την ανάδοχο κοινοπραξία, για να προβεί σε απολύσεις άνω των 400 εργαζομένων στο αρχαιολογικό τμήμα.


3. Σε αλλαγή του νόμου για τις απεργίες θα προχωρήσει η κυβέρνηση  έως τα τέλη του 2013. Οι βασικοί άξονες των αλλαγών αφορούν τον υφιστάμενο τρόπο κήρυξης μιας απεργιακής κινητοποίησης και τη σύσταση-συγκρότηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων. Επιπλέον θα επανεξεταστούν τα δικαιώματα των συνδικαλιστών καθώς και η επαναφορά της ανταπεργίας, δηλαδή το κλείσιμο της επιχείρησης από τον εργοδότη σε περιπτώσεις απεργιών διαρκείας των εργαζομένων.

 

4.Το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής εγκαταλελειμμένο από την εργοδοσία του από τον Μάιο του 2011 ανοίγει με πρωτοβουλία των εργαζομένων οι οποίοι συνεχίζουν τις δράσεις τους με πορεία και συναυλία οικονομικής ενίσχυσης τη Δευτέρα καθώς και κάλεσμα του κόσμου στο εργοστάσιο την Τρίτη.

5. Αίτημα για μετάδοση «Απεργιακής εκπομπής» κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 μέσω των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Οι εργαζόμενοι ζητούν τις ημέρες των απεργιών, να δοθεί η δυνατότητα στα κοινωνικά στρώματα που κινητοποιούνται, να εκθέσουν τις απόψεις τους, αδιαμεσολάβητα, με ημέρα έναρξης την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου ημέρα Γενικής απεργίας. Ο τρόπος που θα υλοποιηθεί η απεργιακή εκπομπή θα αποφασιστεί με την ενεργοποίηση της συνέλευσης των εργαζόμενων της ΕΡΤ3. Ο σκοπός της εκπομπής είναι συμβατός με τους στόχους που θέτει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, να είναι δίπλα στον πολίτη.6. Πανελλαδική 48ωρη απεργία κηρύσσει η ΠΟΕ-ΟΤΑ για την Τετάρτη και την Πέμπτη.7. Τρίωρη παναττική στάση Εργασίας αποφάσισε για την Τρίτη  από τις 8.00 έως τις 11.00 η  ΑΔΕΔΥ.

8.Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης των τεχνικών που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΣΕΡΡΩΝ» και στον τηλεοπτικό σταθμό «WEST CHANNEL» Κοζάνης κηρύσσουν  24ωρη και 48ωρη προειδοποιητική απεργία αντίστοιχα, από τη Δευτέρα,  με αιτήματα την εξόφληση των οφειλομένων και την ανάκληση των εκδικητικών, λόγω της προηγούμενης απεργίας, απολύσεων και προειδοποιήσεων απόλυσης

Εκπαίδευση

 
1. Συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποίησαν την Παρασκευή, φοιτητές και καθηγητές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι για το προωθούμενο σχέδιο "Αθηνά". 

Καταστολή

 
1. Την τοποθέτηση βραχιολιού GPS, σε κρατούμενους φυλακών εξετάζει το υπουργείο δικαιοσύνης.
 
2. Σε πόλη φρούριο μετέτρεψε την Δράμα η αστυνομία, με αφορμή ένα αντιφασιστικό live. Μεταξύ άλλων γίνονται αναφορές για κύκλωμα της πλατείας όπου είχε στηθεί ο συναυλιακός χώρος από κλούβες, ασφαλίτες, ματ και μπάτσους που επέβαιναν σε μηχανές.
 
3. Διώξεις 2 χρόνια μετά σε μετανάστες, πρώην απεργούς πείνας, άσκησε η Πταισματοδίκης Χανίων, για «φθορά πράγματος χρησιμεύοντος σε κοινό όφελος κατά συναυτουργία», μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη.


κοινωνικα

1. Μαζική συγκέντρωση στα δικαστήρια Χανίων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη όπου  περνούσαν από προανάκριση 11 άτομα για την πορεία στην παρέλαση της 28ης του 2011, ως ύποτποι για διατάραξη κοινής ειρήνης. Φωνάχθηκαν συνθήματα αλληλεγγύης,ενάντια στην καταστολή και τους δικαστικούς μηχανισμούς, ενώ αναρτήθηκαν πανό και μοιράστηκαν κείμενα. Μαθητές και αρκετοί εκπαιδευτικοί μπόρεσαν να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, αφού είχε κυρηχθεί  στάση εργασίας.Οι 11 κατέθεσαν κοινή δήλωση αρνούμενοι την κατηγορία και καταγγέλοντας πως η επιχειρούμενη δίωξή τους έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα που ποινικοποιεί τους κοινωνικούς αγώνες.

2. Την Τετάρτη το πρωί αλληλέγγυοι από Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Βέροια και Κοζάνη βρέθηκαν στα δικαστήρια της Κοζάνης καθώς οι τέσσερις συλληφθέντες κατηγορούμενοι για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης,θα παρουσιάζονταν ενώπιον του ανακριτή. Κρεμάστηκαν πανό και γράφτηκαν συνθήματα, ενώ από το πρωί έκαναν την παρουσία τους ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας οι οποίες  περικύκλωσαν τους αλληλέγγυους από όλες τις πλευρές, φυλάσσοντας περιμετρικά το κτίριο. Μετά από το τέλος της διαδικασίας και αφού οι 4 έφυγαν για την ασφάλεια Κοζάνης όπου και θα κρατούνταν μέχρι να μεταφερθούν στις φυλακές, ξεκίνησε πορεία μέχρι την πλατεία της περιοχής.

3. Την Παρασκευή  έγινε παρέμβαση αλληλεγγύης στους 4 της Κοζάνης για μία ώρα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής με ανάρτηση πανό και μοίρασμα κειμένων από Αναρχικό στέκι utopia A.D.

4. Την Πέμπτη το πρωί έγινε παρέμβαση έξω από το κτήριο όπου στεγάζονται τα κεντρικά γραφεία της  Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, στην Αθήνα,υπεύθυνη για την κατάσχεση των μηχανημάτων του αυτοοργανωμένου ραδιοφωνικού σταθμού 98fm από την εισβολή των μπάτσων στην ΑΣΣΟΕ στις 28 του Δεκέμβρη.Επίσης παρέμβαση έγινε έξω και μέσα από τα κεντρικά γραφεία της ΠΟΣΔΕΠ στην Αθήνα για την αντιαλληλέγγυα στάση της στην έφοδο της αστυνομίας στο άσθλο της ΑΣΣΟΕ.

5. Το Σάββατο, έξω από ταβέρνα σε κεντρικό σημείο του Πύργου, δύο σπουδαστές και μία σπουδάστρια του Τ.Ε.Ι., δέχτηκαν λεκτική και σωματική επίθεση από έξι άτομα. Τρείς από αυτούς ανήκουν στην Εθνική Δράση Ηλείας και ένας από αυτούς είναι αστυνομικός, ειδικός φρουρός εν ενεργεία.

6. Μαζική πορεία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.Η πορεία κατέληξε στο 3ο Λύκειο Π.Φαλήρου όπου πρόσφατα σημειώθηκε επίθεση με μαχαίρι από χρυσαυγίτη σε μαθητή του σχολείου.

7. Απεβίωσε τελικά η 20χρονη από τον Κορυδαλλό, που χτυπήθηκε, ενώ ήταν πεζή, και εγκαταλήφθηκε αιμόφυρτη από περιπολικό την προηγούμενη Παρασκευή.


διεθνη

1. 100.000 άτομα συμμετείχαν το Σάββατο στις πορείες ενάντια στα μέτρα λιτότητας στην ιρλανδία, 60.000 άτομα διαδήλωσαν στο Δουβλίνο, ενώ διαδηλώσεις πργματοποιήθηκαν στο Κορκ, το Γκάλγουεϊ και σε άλλες πόλεις.

2. Στην Αίγυπτο, τουλάχιστον 126 άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά του προέδρου της χώρας Μοχάμεντ Μόρσ, ενώ εκατοντάδες πολίτες επιτέθηκαν κατά του κτηρίου του Προεδρικού Μεγάρου με πέτρες και βόμβες μολότοφ.

3. Μαζικές γενικές απεργίες και κοινωνική ανυπακοή από τη Δευτέρα 11 Φλεβάρη στην Κεντροανατολική Κολομβία, μετά από κάλεσμα που απηύθυναν κοινωνικά κινήματα και συνδικαλιστικές ενώσεις, ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την παράδοση των φυσικών πόρων σε πολυεθνικές.

4. Συμπλοκές ξέσπασαν την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Γεωργίας Τιφλίδα, καθώς διαδηλωτές υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων προσπάθησαν να σταματήσουν πρόεδρο Μιχαήλ Σαακασβίλι κατά την εκφώνηση ομιλίας.

5. 33.000 ήταν οι ναυαγοί ενώ τουλάχιστον 180 άτομα έχασαν  τη ζωή τους το 2012, στην προσπάθειά τους να εισέλθουν παράνομα σε χώρες της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Frontex, ενώ μεγαλύτερος εκτιμάται ο μη καταγεγραμμένος αριθμός των νεκρών

6. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 20 τραυματίστηκαν σε επίθεση με ρουκέτες εναντίον στρατοπέδου ιρανών προσφύγων στο Ιράκ.

7. Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την Κυριακή ότι άναψε το «πράσινο φως» για την κατασκευή από 346 νέων κατοικιών εποίκων σε δύο οικισμούς στο νότια Δυτική Όχθη, παρά την πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ με την οποία καλούσε το Ισραήλ να αποσύρει άμεσα τους εποίκους.

8. Συνεχίζει την απεργία πείνας που ξεκίνησε την πρηγούμενη εβδομάδα Αφγανός πρόσφυγας στο κέντρο κράτησης μεταναστών στο Μανχαϊμ της Γερμανίας, ο οποίος εδώ και δυόμιση χρόνια έχει καταθέσει αίτησης πολιτικού ασύλου.

9. Το Σάββατο, μετά τη λήξη της αντικαπιταλιστικής πορείας για την κρίση στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, ακτιβιστές ξεκίνησαν κατάληψη σε ένα εγκαταλλελημένο σχολείο, διαμαρτυρόμενοι για τα υψηλά ενοίκια.

10. Βίαιη εκκένωση σε κατειλημμένο κτίριο στο Λονδίνο πραγματοποίησαν αστυνομικές δυνάμεις την προηγούμενη εβδομάδα, σε μια εφαρμογή της νέας νομοθεσίας που απαγορεύει τις καταλήψεις.

11. Μετά από 5 μήνες κατάληψης, η βιβλιοθήκη Φάιερν Μπάρνετ στο Λονδίνο πέρασε νομίμα στα χέρια της τοπικής κοινωνίας, μετά από κινήσεις καταληψιών, ακτιβιστών του κινήματος Occupy και τοπικών ομάδων υποστήριξης

12. 2 μήνες φυλάκιση αντιμετωπίζει ένας συλληφθής καταληψίας στην Αγία Πετρούπολη, μετά την εκκένωση της προηγούμενης εβδομάδας, ενώ όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες έχουν αφεθεί ελεύθεροι με διοικητικά πρόστιμα.

 

καλεσματα

1. Μικροφωνική αλληλεγγύης στον Πέτρο Καπετανόπουλο τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα στο μετρό Άγιος Αντώνιος, από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης.

2. Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒιοΜε, την Δευτέρα στις 5 στην Καμάρα, από την ανοιχτή πρωτοβουλία αλληλεγγύης. Την επόμενη μέρα, την Τρίτη καλείται συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εργοστάσιο, με προσυγκεντρώσεις στις 11 στην Καμάρα, και στις 12 στο ΙΚΕΑ.

3. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την συκοφάντιση λαικής συνέλευσης, τη δευτέρα στις 11 στις 5μιση στην πλατεία Αγίου Νεκταρίου Βόλου, από τη Λαϊκή συνέλευση Αγίου Νεκταρίου και την Ανοικτή συνέλευση Μαγνησίας.

4. Μαθητική πορεία την Τρίτη στις 9 το πρωί στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

5. Συνέχεια της δίκης των τεσσάρων συλληφθέντων κατά την κοινωνική εξέργερση του Δεκέμβρη του 2008, την Τρίτη στις 9 στο πρωτοδικείο Αθηνών.

6. Μικροφωνική αλληλεγγύης για τη δολοφονία του Babakar Ndiaye την Τρίτη στις 5 στην πλατεία Κολιάτσου από τη συνέλευση μεταναστών και αλληλέγγυων.