Δελτίο Αντιπληροφόρησης (11-01-2013)

Download here! - Downloads: 239 - Plays: 148

εργατικά

 1. Σε πανελλαδική 24ωρη αποχή προχωρούν την  Παρασκευή οι δικηγόροι ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή την ίδια μέρα.
   
 2. Από τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκινούν οι μετατάξεις στο δημόσιο, με ολόκληρες υπηρεσίες να μένουν χωρίς υπαλλήλους. Παράλληλα όπως δηλώνουν στελέχη της κυβέρνησης, άρνηση της μετάταξης από πλευράς υπαλλήλων, σημαίνει αυτόματα και απόλυση!

   
κοινωνικά
 1. Παζάρι απευθείας διάθεσης τροφίμων διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση Ευζώνων-Φαλήρου-Σχολής Τυφλών την Κυριακή, στο παρκάκι δίπλα στην αερογέφυρα στο Φάληρο
   
 2. Δεκαοχτώ δικηγόροι κατήγγειλαν σε κείμενό τους,την  παρεμπόδιση της επικοινωνίας με τους συλληφθέντες της Βίλα Αμαλίας αναδεικνύοντας με τον τρόπο αυτόν την τρομοκράτηση που επιχειρείται σε βάρος τους.
   
 3. Δράσεις αλληλεγγύης, όπως πορείες, συγκεντρώσεις-καταλήψεις σε κρατικά κτήρια, αλλά και παρεμβάσεις σε σχολές, ραδιόφωνα και πλατείες,  πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις, σαν απάντηση στο όργιο των φασιστικών επιθέσεων που πραγματοποιεί κράτος και παρακράτος απέναντι σε καταλήψεις, πολιτικά στέκια και αυτοοργανωμένους χώρους το τελευταίο διάστημα.
καταστολή
 1. Το πρωί της Τετάρτης, συντρόφισσες και σύντροφοι ανακατέλαβαν την Villa Amalias, κρεμώντας πανό στο κτίριο και στήνοντας μικροφωνική ενημέρωσης. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χημικά και εκκένωσαν την κατάληψη, μεταφέροντας στη ΓΑΔΑ τον κόσμο που έκανε την προσπάθεια ανακατάληψης. 

  Σε αλληλεγγύη αυτής της κίνησης έγινε κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ.  Απ όπου επίσης προσήχθη ο αλληλέγγυος κόσμος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. 

  Το μεσημέρι, περίπου στις 3:00 μπάτσοι εισέβαλαν στην κατάληψη Σκαραμαγκά, ενώ ο εισαγγελέας απαγόρευσε την παρουσία δικηγόρων στο χώρο. 8 σύντροφοι προσήχθησαν και  μετά από πολύωρη ομηρία σε κλούβες της ΕΛΑΣ, μεταφέρθηκαν στο Α.Τ της Ομόνοιας χωρίς να τους επιτρέπεται να δουν δικηγόρους. Τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι και θα δικαστούν στις 24 του μηνός.

  Συνολικά, από τη  βιλλα αμαλιας και την κατάληψη σκαραμαγκά συνελήφθησαν 101 άτομα, από τους οποίους κρατούνται ακόμη οι 92 της βίλλας και θα περάσουν από ανακριτή το σάββατο.

  Δράσεις αλληλεγγύης στους διωκόμενους, στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους, γίνανε την Τετάρτη και την Πέμπτη, ενώ υπάρχουν καλέσματα για δράσεις και για τις επόμενες μέρες.
   
  Πιο συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη έγινε πορεία το βράδυ της Τετάρτης, μηχανοκίνητη την Πέμπτη και άλλες δράσεις εντός και εκτός του ΑΠΘ.

   Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν τόσο δυναμώνουν οι φωνές μας.  Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συντρόφους, στις καταλήψεις και στους αυτοοργανωμένους χώρους.
   

 2. Την Τετάρτη συνελήφθη στην Κόρινθο 29χρονος, για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Ως στοιχείο προβάλλεται ένα υποτιθέμενο αποτύπωμα που βρέθηκε στο σπίτι του Βόλου, πριν από 2 χρόνια, και μάλιστα σε κινητό αντικείμενο. Ο 29χρονος θα περάσει την Πέμπτη από ειδικό εφέτη ανακριτή.
εκπαίδευση
 1. Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει το  Υπουργείο Παιδείας  για έγγραφο του σύμφωνα με το οποίο τα Λύκεια καλούνται να συνεργαστούν με το «Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων».

  Το ΔΣ του παραπάνω σωματείου απαρτίζεται από επιχειρηματικούς ομίλους ( Microsoft, CEO Soros Hills, Apivita , Εθνική Τράπεζα κ.ο.κ.) και προτείνει στους μαθητές να εξαρτούν την «ευημερία» τους από την επίτευξη στόχων των επιχειρήσεων.
  Επίσης καλεί τους εκπαιδευτικούς να απορρίψουν τη συνεργασία με το παραπάνω σωματείο και να μη δεχτούν την είσοδο των επιχειρήσεων στα σχολεία.

διεθνή
 1. Το βράδυ της Τετάρτης 9 Γενάρη, ακτιβιστές στο Σαν Φρανσίσκο βομβάρδισαν με μπογιές την πρόσοψη του Ελληνικού Προξενείου, δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους προς τις καταλήψεις στην Ελλάδα.
   
 2. Πάνοπλη, η αστυνομία της Αλγερίας εκκένωσε βίαια στις 7 Ιανουαρίου, 8 στεγαστικές καταλήψεις στην πόλη Όραν, ενώ οι κάτοικοι αντιστέκονταν πετόντας πέτρες και μπουκάλια από τα παράθυρα και τις ταράτσες. Συνελήφθησαν 8 άτομα, ενώ έμειναν άστεγες πάνω από 100 οικογένειες.
   

 3. Απέτυχε την Τρίτη 8 Γενάρη η προσπάθεια της αστυνομίας να εκκενώσει κατειλλημένη περιοχή του Κήπου Κάμντεν στο Λονδίνο, που έχει μετατραπεί από τους καταληψίες σε κοινωνικό και καλιτεχνικό χώρο. 80 άτομα σχημάτισαν αλυσίδες, είχαν στηθει όδοφράγματα, ενώ συνελήφθη ένα άτομο και τραυματίστηκαν ελαφρώς μερικά ακόμη.
   

 4. Η κτηματική υπηρεσία του Βερολίνου αυξάνει την πίεση και απειλεί με έξωση, τη στεγαστική κολεκτίβα Ρούμελπλατς, που εδρεύει σε τροχόσπιτα σε προάστειο του Βερολίνου. ΟΙ διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με τη στήριξη του τοπικού συμβουλίου της περιοχής.
   

 5. Δολοφονημένες βρέθηκαν τρεις ακτιβίστριες για την κουρδική ανεξαρτησία στους χώρους του Κουρδικού Ινστιτούτου του Παρισιού, ενώ η μία φέρεται ως ιδρυτικό μέλος του PKK
   
 6. Πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα χρησιμοποίησε η αστυνομία σε διαδήλωση εργατών στους αμπελώνες της πόλης Ντε Ντουρνς στην επαρχία του Δυτικού Ακρωτηρίου της Νότιας Αφρικής, οι οποίοι απεργούν με αίτημα την αύξηση των ημερομισθίων τους.
   

 7. Χιλιάδες διαδήλωσαν στην Ισπανία εναντίον των δεκάδων χιλιάδων απολύσεων που πραγματοποίησαν και σχεδιάζουν να συνεχίσουν να πραγματοποιούν οι τράπεζες λόγω της οικονομικής ύφεσης.
   

 8. Η κινεζική εταιρία Φοξ Κον, που προμηθεύει με ηλεκτρονικά την Apple τη Sony και τη Samsung, έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο δωροδοκίας. Η εταιρία που έχει κατηγορηθεί επανελειμμένως για κακές συνθήκες εργασίας, παραδέχτηκε πριν από μερικούς μήνες ότι εκμεταλλεύεται παιδική εργασία.
   

 9. Για απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση σε βάρος ψυχικά ασθενούς κρατουμένου καταδικάσθηκε το Βέλγιο από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υποχριώθηκε να καταβάλλει στον ενάγοντα αποζημίωση.
   

 10. Κινητοποιήσεις των φοιτητών στο Πολυτεχνείο της Δρέσδης, καθώς η διοίκηση σχεδιάζει το κλείσιμο πολιτικού στεκιού, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί μετά τις τελευταίες εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις.
   

 11. Την ίδια στιγμή, φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Χούμπολτ στο Βερολίνο, κατέλεβαν χώρο με την υποστήριξη του συλλόγου, προκειμένου να λειτουργήσει αυτοοργανωμένο καφενείο, καθώς και να πραγματοποιούνται πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις
   

 12. Δυο δασικές περιοχές τελούν υπό κατάληψη στην Ευρώπη, από ακτιβιστές που αντιδρούν στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμων. Η καταλήψεις λαμβάνουν χώρο στο Μπέξχιλ της Αγγλίας και στα προάστεια του Βερολίνου. Αντίστοιχη κατάληψη λαμβάνει χώρα στο Χάμπαχ της Γερμανίας, ενάντια στη λειτουργία σταθμού παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη.

καλέσματα
 1. Πορεία αλληλεγγύης στη βίλλα αμαλίας & τους απελευθερωμένους χώρους το Σάββατο στις 12 , στην Καμάρα. 
   
 2. Την ίδια μέρα και ώρα πορείες αλληλεγγύης στις καταλήψεις, τους αυτοοργανωμένους χώρους και τους διωκόμενους αγωνιστές με προσυγκεντρώσεις στα Προπύλαια για την Αθήνα, στο Δημαρχείο Ρεθύμνου για το Ρέθυμνο,  στο Παράρτημα για την Πάτρα και Μικροφωνική αλληλεγγύης στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά , ενώ για τις 2 το μεσημέρι υπάρχει κάλεσμα στο Κρόιτσμπεργκ του Βερολίνου!
   
 3. Παράσταση διαμαρτυρίας στα ζαχαροπλαστεία Χατζή το Σάββατο στις 11  στο αγαλμα Βενιζελου.
   
 4. Πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής το Σάββατο  στις 11 στα Προπύλαια.
   
 5. Ο 1431 στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης διοργανώνει Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης του αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου  98fm και των συλληφθέντων της κρατικής καταστολής στην Αθήνα, την παρασκευή 18/1 στο πολυτεχνείο.
 6.