Δελτίο Αντιπληροφόρησης (17-12-2012)

Download here! - Downloads: 205 - Plays: 37

Εργατικά

Σε 48ωρη απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Δεκέμβρη. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στην ένταξή στο ενιαίο μισθολόγιο και στην απόσχιση του τμήματος συντήρησης βαγονιών του ΟΣΕ, της Rosco, η οποία πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί.24ωρη πανελλαδική απεργία τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου απο τους εργαζόμενους στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και πορεία στο κέντρο της ΑθήναςΣε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά ο σύλλογος εργαζομένων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν απεργιεκές κινητοποιήσεις στις 13-14 Δεκεμβρίου και θα συνεχιστούν την Δευτέρα 17 και την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου.

 

Κινητοποιήσεις διαρκείας ξεκινούν από Δευτέρα οι εργαζόμενοι της Alapis μετά από απόφαση της συνέλευσης τους.Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρες απεργίες από τις 17 μέχρι 21 Δεκέμβρη διεκδικώντας την άμεση καταβολή όλων των υποχρεώσεων που έχει η εταιρία απέναντι στους εργαζόμενους και τους απολυμένους, επιχειρησιακή σύμβαση και διασφάλιση των θέσεων εργασίας.Σε 48ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τη Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Δεκεμβρίου μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που διαμαρτύρεται στη διάταξη περί απόλυσης και διαθεσιμότητας χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Καταστολή

Ισχυρές δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νίκαια, όταν οι συγκεντρωμένοι αποχωρούσαν συντεταγμένα.  Οι άνδρες των ΜΑΤ κυνήγησαν τους διαδηλωτές κάνοντας χρήση χημικών και κρότου λάμψης, ενώ χτύπησαν σοβαρα μια κοπέλα. Την ώρα της συγκέντρωσης εντοπίστηκαν και φασίστες που πηγαν να βγάλουν φωτογραφίες, οι οποίοι και εκδιώτηκαν.Η συνεχεια της δίκης για την υπόθεση Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, πακέτο με άλλες υποθέσεις πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, παρόλο που αρκετοί συνήγοροι είχαν δηλώσει ότι έχουν κώλυμα να παραστούν και ότι θα αγορεύσουν στην επόμενη συνεδρίαση, αποκαλύπτοντας για μια ακόμη φορά ότι το μόνο που θέλει η πρόεδρος του τρομοδικείου ειναι η γρήγορη εξέλιξη της δίκης. Η δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα 17 Δεκέμβρη και την Τρίτη 18 Δεκέμβρη.

Κοινωνικά

Κάτοικοι της Άνω Πόλης καταγγέλουν τη ύπαρξη κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή, τοποθετημένη σε οικοδομή κοντά σε σχολεία, παιδική χαρά και καφενείο συνταξιούχουν. Για το θέμα αυτό οργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγίων Αναργύρων τη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι.Δεν θα προσφέρει τις υπηρεσίες της στους οικότροφους κατά την περίοδο των Χριστουγέννων η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης, για πρώτη φορά φέτος μετά από 62 χρόνια λειτουργίας. Αυτό σημαίνει πως πέντε πολυανάπηροι τυφλοί θα αναγκαστούν να αναζητήσουν στέγη δεξιά και αριστερά για 10 εργάσιμες μέρες. Η ένωση τυφλών βορείου Ελλάδος καταγγέλει τη διοίκηση της σχολής τυφλών, το υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και τους εργαζόμενους της διεύθυνσης Θεσσαλονίκης για την απάνθρωπη απόφασή τους.Στους 21 έφτασαν οι νεκροί μετανάστες μετά από ανατροπή της λέμβου που επέβαιναν, κοντά στα παράλια της Λέσβου την περασμένη Παρασκευή.

Καλέσματα

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για το δικαστήριο της υπόθεσης της επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. τη Δευτέρα και την Τρίτη στις 9 στο στρατοδικείο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης.Συγκέντρωση αλληλεγγύης για δύο κοπέλες που διώκονται μετά από 2 χρόνια για επεισόδια με φασίστες, στα Δικαστήρια Λάρισας τη Δευτέρα στις 9 από το Μέτωπο Ενάντια στο Φασισμό.24ωρη Πανελλαδική απεργία και πορεία ενάντια στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τη Δευτέρα στη 1 στην Αθήνα από το Σύλλογο των εργαζομένων.Μικροφωνική για ενημέρωση σχετικά με το στρατοδικείο του αρνητή στράτευσης Εξιόγλου, τη Δευτέρα στις 6 στην Πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας από την ομάδα Κάιους Σπαρίλους. Πορεία αλληλεγγύης στον αρνητή στράτευσης την Τρίτη στις 8μιση το πρωί στην πλατεία ΟΣΕ στη Λάρισα.Συγκέντρωση αλληλεγγύης για έναν από τους συλληφθέντες της 6 Δεκέμβρη που βαρύνεται με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, την Τρίτη στις 9 στα δικαστήρια Ευελπίδων.