Δελτίο Αντιπληροφόρησης (12-12-2012)

Download here! - Downloads: 240 - Plays: 46

Εργατικά

Αποφασίστηκε η συνέχιση των καταλήψεων Δημαρχείων και Δημοτικών Κτιρίων απο την ΠΟΕ-ΟΤΑ μέχρι και την Παρασκευή, καθώς και η αποχή των εργαζομένων από κάθε εργασία το Σάββατο και την Κυριακή, προκειμένου να μην αποσταλεί καμιά διαπιστωτική πράξη διαθεσιμότητας – απόλυσης.

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρά ο σύλλογος εργαζομένων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να πραγματοποηθούν απεργιεκές κινητοποιήσεις στις 13-14 & 17-18 Δεκεμβρίου. 

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρήσανε την Τρίτη οι φαρμακοποιοί Αττικής και Πειραιά αντιδρώντας έτσι στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου που έθεσε το θέμα για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου τους.
Συγκέντρωση στο υπουργείο εργασίας πραγματοποίησαν τη Δευτερα οι υπό απόλυση εργαζόμενοι στο ΙΚΑ.

3ωρη σταση εργασιας για την Τεταρτη προκυρηξε τη ΓΣΕΕ

Απανθρακωμένος μέσα στο κτίριο της τεχνικής υπηρεσίας υδρομέτρων του δήμου Ξάνθης, βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ένας εργαζόμενος, ύστερα από πυρκαγιά η οποία εκδηλώθηκε στο κτίριο.

Τα δεδουλευμένα δύο μηνών,από τους 3 που τους οφείλονται, πληρώθηκαν τη Δευτερα οι εργαζόμενοι στο Δήμο Κοζάνης που δουλεύουν σε 5μηνα προγράμματα «Κοινωφελούς εργασίας», μετά από πολυήμερο αγώνα και ενώ περίπου 120 εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει επίσχεση εργασίας.

Το μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε καταχρηστική την εκ περιτροπής εργασία στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Η Opel ανακοίνωσε ότι θα λήξει την παραγωγή αυτοκινήτων στο εργοστάσιο του Μπόχουν στην Γερμανία το 2016, όταν θα τελειώσει η παραγωγή ενος μοντελου της εταιρειας. Στο συγκεκριμενο εργοστάσιο απασχολούνται 3.300 άνθρωποι. 

Εκπαίδευση

Ο φοιτητικός σύλλογος του τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης στα Ιωαννινα, ξεκίνησε από τη Δευτέρα κατάληψη διαρκείας μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, με στόχο την κατάργηση του σχεδίου Αθηνά, την καταργηση του νόμου Διαμαντοπούλου και τη μη απόλυση των εργαζομένων του δημοσίου.

 
Την εναντίωση τους στην απόφαση του τει Λάρισσας να κλείσει το τμήμα διατροφής και διατροφολογίας,εξέφρασαν οι φοιτητές του συλλόγου αυτού μέσα από την γενική τους συνέλευση.Την Τρίτη έγινε μαζική πορεια με πολύ δυνατό παλμο και παρεμβαση στο δημοτικο συμβουλιο στην Καρδίτσα,όπου βρίσκεται το τμήμα.
 
Καταστολή
 
Συγκρουσεις μεταξύ φοιτητων, μεταναστών και δυνάμεων καταστολής έλαβαν χώρα τη Δευτερα το μεσημέρι έξω από την ΑΣΟΕΕ. Η αφορμή ηταν μια γυναίκα η οποία φωναζε οτι της επιτέθηκαν μετανάστες. Στο σημείο κατευτασαν διμοιρίες των ΜΑΤ καθως και μηχανές της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που δε δυστασαν να επιτεθουν στους φοιτητες και στους μικροπολητες μετανάστες με χημικα και κρότου λάμψης και να εισβάλουν στον πανεπιστημιακό χώρο. Ο πρύτανης καταδικασε την "επίθεση" στο γραφείο του,που βρίσκεται στο χώρο, ενώ αυτός δεν ηταν παρών, με αναστολή της λειτουργίας του πανεπιστημιου την Τρίτη. Οι φοιτητές έσπασαν το lock-out και πραγματοποίησαν μικροφωνική στο χώρο υπό την παρουσία 2 διμοιριών.
 
Νέα δίκη για τη Επαναστατική Οργάνωση Συνομωσία Πυρήνων της φωτιάς μαζί με άλλες υποθέσεις πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και πήρε αναβολή για την παρασκευή καθώς  δεν είχαν όλοι οι κατηγορούμενοι επικοινωνία με τους συνηγόρους τους, λόγω της απεργίας που πραγματοποιησαν οι ανθρωποφύλακες.

Κοινωνικά

Αντιμέτωποι με τάγματα εφόδου, βρίσκονται μετανάστες που ζουν στην Αχαΐα, καθώς φασίστες συγκρότησαν ομάδες πολιτοφυλακής και με την ανοχή των μπάτσων πραγματοποιούν επιθέσεις σε αλλοδαπούς που ζουν και εργάζονται στην περιοχή.


Ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση για το θέμα των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών κατοικιών, καθώς και για το θέμα των εξώσεων, διοργάνωσε το Σάββατο το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων – Νεάπολης – Μουσείου, ενώ υπάρχει η πρόθεση να γίνει καταγραφή άδειων κτιρίων, με σκοπό να καλυφθούν οι ανάγκες των αστέγων.

Την Τρίτη, έγινε παρέμβαση στο νοσοκομείο Θεαγένειο στην Θεσσαλονίκη, με σκοπό την διαμαρτυρία για το 5ευρω που καλούνται να πληρώσουν όσοι έχουν ανάγκη για περίθαλψη, καθώς και για την διεκδίκηση ελεύθερης πρόσβασης στο σύστημα υγείας για όλους.

Καλέσματα

Δικαστήριο για την υπόθεση της Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς την Τετάρτη στις 9 το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Παράσταση διαμαρτυρίας  την Τετάρτη στις 10 το πρωί στον ΟΑΕΔ της Δωδεκανήσου στη Θεσσαλονίκη, από το σωματείο εργατών Βιομηχανικής Μεταλλευτικής.

Παράσταση διαμαρτηρίας στα ζαχαροπλαστεία Χατζής, την Τετάρτη στις 11 στο άγαλμα Βενιζέλου, από την επιτροπή αγώνα εργαζομένων.