Δελτίο Αντιπληροφόρησης (30-11-2012)

Download here! - Downloads: 221 - Plays: 35

ΕργατικάΚλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι κάτοικοι της Λήμνου ενάντια στην υποβαθμιση της συγκοινωνίας και του νοσοκομειου του νησιου. Την Παρασκευή προχωρούν σε 24ωρη απεργία στα πλαίσιά της οποίας θα γίνει απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στο λιμάνι της Μύρινας.Την απόφαση για αναστολή της εκτέλεσης φυσικοθεραπειών με πίστωση ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Συλλόγος Φυσικοθεραπευτών, λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς. Οι ασφαλισμένοι θα παίρνουν δελτίο παροχής υπηρεσιών και στη συνέχεια θα διεκδικούν το ποσό που δικαιούνται απ' τον ΕΟΠΥΥ – ή το ασφαλιστικό Ταμείο τους. Επίσης, το Τμήμα της Αττικής αποφάσισε να γίνει συγκέντρωση των φυσικοθεραπευτών στον ΕΟΠΥΥ, τη Δευτέρα το πρωί.Σε παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας προχωρήσανε οι εργάτες της FINTEXPORT (παρασκευή μοκετών), οι οποίοι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του εργοστασίου εδώ και περίπου δύο βδομάδες. Οι εργάτες απαιτούν την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων 12 μηνών, την επαναλειτουργία του εργοστασίου χωρίς να χαθεί καμιά θέση εργασίας με όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα και έκτακτη οικονομική ενίσχυση προκειμένου να ανταποκριθούν στις άμεσες υποχρεώσεις τους. Στο μεταξύ, εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει οι εργαζόμενοι για τα δεδουλευμένα των 8 μηνών, ενω τα προηγούμενα ασφαλιστικά για τους πρώτους 4 μήνες τα κέρδισαν. 

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχώρησαν καθολικά οι εργάτες της εταιρείας XEREX (επαγγελματικός εξοπλισμός – ανοξείδωτες κατασκευές) απαιτώντας την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων 2,5 μηνών καθώς και την ανάκληση των δύο απολύσεων. Η εργοδοσία έχει επιπρόσθετα προχωρήσει σε μειώσεις 10% των μισθών, ενώ επιχειρεί να συστήσει και Ενωση Προσώπων.Την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «ΖΑΦΟΛΙΑ», προχωρούν σε νέα τρίωρη στάση εργασίας 5 – 8 το απόγευμα,  με απόφαση του επιχειρησιακού τους σωματείου, απαιτώντας την ανάκληση των έξι απολύσεων που έχει κάνει η εργοδοσία από το Σεπτέμβρη μέχρι σήμερα. Το επιχειρησιακό σωματείο και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου σε συγκέντρωση στις 5 το απόγευμα έξω από το ξενοδοχείο.Επίσχεση εργασίας για να πληρωθούν έχουν ξεκινήσει οι ναυτεργάτες του πληρώματος του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ». Η εταιρεία «Venturis Sea Lines» οφείλει μισθούς από 3 ως 6 μήνες σε ορισμένους ναυτεργάτες.Μετά από πολύωρη συνέλευση και ψηφοφορία οι εργολαβικοί εργαζόμενοι του ΑΠΘ αποφάσισαν την συνέχιση της κατάληψης της πρυτανείας του ΑΠΘ μεχρι τη Δευτέρα και την κήρυξη εκ νέου δύο 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων. Την ίδια ώρα, πρύτανης καθηγητές και μερίδα φοιτητών προχώρησαν την Πέμπτη σε απεργοσπαστικό καθαρισμό του πανεπιστημίου. ΚαταστολήΑθωώθηκαν για όλες τις κατηγορίες οι τρεις εργαζόμενοι που διώκονταν για το επεισόδιο με τον Γερμανό πρόξενο που σημειώθηκε στις 15 Νοέμβρη, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου πραγματοποιούνταν οι εργασίες της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.


Η εκδίκαση της υπόθεσης της επαναστατικής οργάνωσης Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς, με άλλες υποθέσεις θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 3 Δεκέμβρη στις 9 το πρωί. Να σημειωθεί ότι στη δίκη που έγινε την Τετάρτη παρεμποδιζόταν η ελεύθερη προσέλευση κοινού, επειδή στην είσοδο παρακρατούνταν οι ταυτότητες και δημιουργούνταν λίστες ονομάτων.Αλληλλέγυοι στον Επαναστατικού Αγώνα ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους την Παρασκευή. Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Διεθνούς τριημέρου αλληλεγγύης για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα και με το συμβόλικό της αυτό χαρακτήρα στόχο έχει να καταδείξει το ρολο του συρφετου των δικαστων στην διεξαγωγή της δίκης του Επαναστατικού Αγώνα.Μικροφωνική αλληλεγγύης σε όσους διώκονται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα με αφορμή το τριήμερο αλληεγγύης έγινε την Τρίτη στην πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο.


Εκπαίδευση


 Σε απεργία από τη Δευτέρα 12/11 βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενάντια στην εφαρμογή του νόμου ο οποίος θέτει το πλαίσιο για τη μείωση του προσωπικού στο δημόσιο τομέα με 150.000 απολύσεις μέχρι το τέλος του 2015.


Κοινωνικά


Φρουρούμενη νοσηλεύεται μια ανασφάλιστη μετανάστης, όταν μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο "Άγιοι Ανάργυροι", ο διοικητής του νοσοκομείου την κατέδωσε στην αστυνομία, καθώς δεν είχε νομιμοποιητικά έγγραφα.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιήθηκε τη Πέμπτη το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εργαζόμενους της Βιομηχανικής Μεταλευτικής, που εδώ και σχεδόν ενάμιση χρόνο βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.Αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία πραγματοποιήθηκε στους κεντρικούς δρόμους και πεζόδρομους της Άρτας σαν απάντηση στην εμφάνιση-παρέλαση αστραπή χρυσαυγητών το Σάββατο το απόγευμα.Με μια προκλητική ενέργειά της, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Θεσσαλονίκη απέρριψε τις αιτήσεις ανανέωσης των βεβαιώσεων αναβολής της απέλασης, που είχαν υποβάλει οι 50 πρώην απεργοί πείνας της Θεσσαλονίκης και ενεργοποίησε τις αποφάσεις απέλασης, καλώντας τους να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.

Καλέσματα
Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα στα φροντηστήρια Μπαχαράκη την Παρασκευή στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.Παραστάσεις διαμαρτυρίας στα ζαχαροπλαστεία Χατζής, την Παρασκευή και το Σάββατο στις 11 το πρωί, στο άγαλμα Βενιζέλου από την επιτροπή αγώνα εργαζομένων.Διαδήλωση ενάντια στο φασισμό και την κρατική καταστολή το Σάββατο στις 12 στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα από την πρωτοβουλία ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία και άλλες ομάδες.Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους το Σάββατο στις 12 στην πλατεία Βικτωρίας από καταλήψεις και αυτοοργανωμένες συλλογικότητες της Αθήνας.Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Επαναστατική Οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, τη Δευτέρα στις 9 το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού.