Δελτίο Αντιπληροφόρησης (23-11-2012)

Download here! - Downloads: 356 - Plays: 41

εργατικά

 
1. Στην επαναλειτουργία του εργοστασίου τους υπό καθεστώς αυτοδιαχείρισης θα προχωρήσουν σύντομα οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής οι οποίοι παραμένουν εδώ και 18 μήνες απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας. Η επαναλειτουργία του εργοστασίου από τους ίδιους συνιστά την μόνη λύση για να μην πεταχτούν ακόμη 70 εργαζόμενοι στην ανεργία.

2. Σχεδόν όλες τις κατηγορίες των ασφαλισμένων αγγίζουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, όπως προβλέπουν οι 18 συνολικά εφαρμοστικές εγκύκλιοι των νέων μέτρων οι οποίες δημοσιεύτηκαν από το υπουργείο εργασίας και θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013. Με τις νέες ρυθμίσεις αυξάνονται τα όρια ηλικίας από 2 έως και 7 χρόνια καθώς οι αλλαγές του νέου νόμου θα συμπέσουν με τις αυξήσεις που περιλαμβάνει ο προηγούμενος ασφαλιστικός νόμος. Συγκεκριμένα, τα γενικά όρια ηλικίας αυξάνονται από τα 65 που ισχύει ως τώρα, στα 67 για τους άνδρες με 4.500 ένσημα. Στα 67 χρόνια από τα 63, ανεβαίνουν και τα όρια ηλικίας για τις γυναίκες με 4.500 ένσημα.
3. 48ωρη απεργία εξήγγειλε για την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου το σωματείο των εργαζομένων στην αλυσίδα καταστημάτων ΙΚΕΑ. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις μειώσεις αμοιβών που προωθεί η εταιρεία μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας και την Τετάρτη πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία.

 
4. 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τις αποθήκες της LIDL στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας.
 
5. Για εκβιασμό και ανθρωποφαγία κατηγορεί η ΠΟΕ-ΟΤΑ την κυβέρνηση και το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά τη χθεσινή εγκύκλιο με την οποία διευκρινίζεται ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι υπάλληλοι αορίστου χρόνου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως εάν εμπίπτουν ή όχι στις εξαιρέσεις του νόμου, εφόσον δεν αποστέλλονται στοιχεία από τις δ/νσεις προσωπικού.
 
κοινωνικά
 
 1. Την Τρίτη το βράδυ, στην Μυτιλήνη, μετανάστες που βρισκόταν στο λιμάνι του νησιού, δέχθηκαν επίθεση με πέτρες από φασίστες. Από την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι μια έγκυος μετανάστρια.
   
 2. Διαμαρτυρία ενάντια στην επιβολή οποιουδήποτε κομίστρου στις παροχές υγείας και την περίλθαψη στα νοσοκομεία, έγινε την Τετάρτη στην πύλη του Θεαγένειου από την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Τούμπας.
   
 3. Επίθεση σε αυτοσχέδιο τζαμί σχεδίαζε ο φασίστας που πιάστηκε από τους μπάτσους με μολότοφ στο αμάξι του στο Βόλο. Όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, ενεργούσε κατ' εντολή της Χρυσής Αυγής, μέσω της οποίας εξασφάλιζε κάποια μεροκάματα.
εκπαίδευση
 
 1. Στις αρχές του 2013 αναμένεται να κατατεθούν τα νομοσχέδια για τα λύκεια της χώρας,σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού παιδείας κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη.
   
 2. Σε τρίωρες στάσεις εργασίας προχώρησαν την Πέμπτη οι εκπαιδευτικοί πρόκειμένου να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στην Πλατεία Κλαυθμώνος, αντιδρώντας στις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
   
 3. Σε τριήμερη αναστολή Διοικητικής Λειτουργίας Πανεπιστημίου Αιγαίου ξεκινώντας από την Τετάρτη,προχώρησε η Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Αιγαίου , σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις 37 διοικητικών υπαλλήλων.
   
 4. Κατάληψη στα γραφεία διεύθυνσης στη φοιτητική εστία Καλαμαριάς, έχουν πραγματοποιήσει από τις 18 Οκτωμβρίου οι φοιτητές.Δηλώνουν έτσι την εναντίωση τους στην αυθαίρετη μεταβίβαση των διοικητικών αρμοδιότήτων των Φοιτητικών Εστιών Καλαμαριάς από το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και στον καινούριο Κανονισμό που η νέα διοίκηση θέλει να περάσει.
καταστολή
 
 1. Συγκεντρώσεις αλληλλεγύης στους 2 συλληφθέντες από τα γεγονότα της 17Ν πραγματοποιούνταν καθημερινώς στο Βόλο έξω από τα δικαστήρια, από το Σάββατο έως και την Πέμπτη. Στη Θεσσαλονίκη  η δίκη για τους 16 συλληφθέντες έχει οριστεί στις 19 Δεκεμβρίου.
διεθνή
 
 1. Τουλάχιστον πέντε εργάτες έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε το στέγαστρο μιας υπό κατασκευή δεξαμενής στη βόρεια Τουρκία.Η εργατική δολοφονία σημειώθηκε σε ένα εργοστάσιο λιπασμάτων στη Σαμψούντα, στη Μαύρη Θάλασσα, τη στιγμή που οι εργάτες προσπαθούσαν να τοποθετήσουν το μεταλλικό στέγαστρο σε μια δεξαμενή αμμωνίας.
καλέσματα
 
 1. Δικαστήριο την  Παρασκευη για την υπόθεση του Κυριακου Μουτιδη που συνελήφθη στις 6 Δεκέμβρη 2009.
   
 2. Δικαστήριο για την υπόθεση της Επαναστατικής Οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, την Παρασκευη στις 9 το πρωι στις φυλακες Κορυδαλλού.
   
 3. Δίκη των αναρχικών Τζίφκα, Τσιλιανίδη, Δημτσιάδη, Φεσσά την Παρασκευή στις 9 το πρωί στο εφετείο Λουκάρεως, Αθήνα.
   
 4. Παράσταση διαμαρτυρίας στα ζαχαροπλαστεία Χατζής στις 11 το πρωί της Παρασκευής στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη
   
 5. Πορεία έναντια στην κρατική καταστολή και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 17Ν, στις 12 το πρωί της Παρασκευής στην πρυτανεία του ΑΠΘ.
   
 6. Αντιφασιστική Πορεία την Παρασκευή στις 18:00, στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο Κρήτης.
   
 7. Αντιφασιστική μηχανοκίνητη πορεία το Σάββατο στις 11 π.μ. στην πλατεία Ιλίου στην Αθήνα.
   
 8. Πορεία ενάντια στα μεταλλεία χρυσού στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.
   
 9. Αντιφασιστική αντικατασταλτική πορεία στις 12 το πρωί του Σαββάτου στα Προπύλαια.
   
 10. Αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο στις 4 στην πλατεία Αγοράς στα Χανιά.
   
 11. ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΨΕΛΗΣ στην Αθήνα το ΣΑΒΒΑΤΟ, 5.30 μ.μ.
   
 12. Ποδηλατοπορεία ενάντια στην εκποίηση του Σαρωνικού την Κυριακή στις 10 το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας.
   
 13. Μικροφωνική- συγκέντρωση ενόψει του διεθνούς τριήμερου αλληλεγγύης, για την υπόθεση του επαναστατικού αγώνα στις 12 το πρωί του Σαββάτου στη Καμάρα, Θεσσαλονίκη.