Δελτίο Αντιπληροφόρησης (16-11-2012)

Download here! - Downloads: 264 - Plays: 185

εργατικά


 1. Σε απεργία και κατάληψη των κομβικών σημείων διοίκησης έχουν προχωρήσει από την Τρίτη οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διαμαρτυρόμενοι για τις διαθεσιμότητες-απολύσεις που προβλέπει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
   
 2. Συνεχίζουν τις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης με αίτημα την πληρωμή των 30 νεοπροσληφθέντων εργατών με αμοιβές ισάξιες με αυτές που αμείβονται οι υπόλοιποι εργαζόμενοι της ίδιας ειδικότητας
   
 3. Υπό κατάληψη βρίσκεται η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας από εργαζόμενους οι οποίοι αντιδρούν στις απολύσεις στο δημόσιο.Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι έχουν καταλάβει το κτίριο της πρώην Νομαρχίας αλλά και το κτίριο της περιφέρειας στην Καλαμαριά.
   
 4. Εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση και διαδηλωτές επιτέθηκαν στα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας στο χώρο της ΔΕΘ, όπου συνεχίζονται οι εργασίες της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης. Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στη ΔΕΘ για να διαμαρτυρηθεί.

κοινωνικά

 1. Την Τεάρτη φοιτητές και μετανάστες αποκλείστηκαν μέσα στο κτίριο της ΑΣΟΕΕ στην οδο Πατησίων, το οποίο περικυκλώθηκε από ισχυρές δυνάμεις ΜΑΤ και ΔΕΛΤΑ. Οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου πραγματοποιούσαν συμβολική κατάληψη  εν όψει της επετείου της 17 Νοέμβρη.
   
 2. Την τετάρτη το απόγευμα 20 άτομα καλύπτοντας τα χαρακτηριστηκά των προσώπων τους μπήκαν στο Super Market Alimenta στα Εξάρχεια. Ευγενέστατα και χωρίς να ενοχλήσουν κάποιον γέμισαν τις τσάντες τους με είδη πρώτης ανάγκης και έφυγαν δίχως φυσικά να πληρώσουν, ευχαριστώντας τους υπαλλήλους.

εκπαίδευση

 1. Πρωτοβουλία ανέλαβαν οι φοιτητικοί σύλλογοι ΕΜΠ για την οργάνωση φροντιστηριακών μαθημάτων σε μαθητές Λυκείου και Γυμνασίου.
   
 2. Με τις εργολαβίες ασχολείται αυτή την εβδομάδα ο Σύνδεσμος Καθηγητών ΑΠΘ, που συγκροτείται από καθηγητές του Ιδρύματος και εχεί ταχθεί υπερ των συμβουλίων διοίκησης και ενάντια στον αγώνα των εργολαβικών.

καταστολή

 1. Nα εντοπιστούν οι υπαίτιοι οι οποίοι παρεμπόδισαν την ομαλή διεξαγωγή των εκλογικών διαδικασιών στα Πανεπιστήμια της χώρας ζητά ο εισαγγελέας.

διεθνή

 1. Δράσεις και Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη σε όλη την Ευρώπη, στα πλαίσια του καλέσματος για πανευρωπαϊκή γενική απεργία.
   
 2. Διαδηλώσεις αλληλεγγύης έλαβαν χώρα το Σάββατο μπροστά σε πολλά καταστήματα ΙΚΕΑ σε όλη την Ιταλία, λόγων των μαζικών απολύσεων στις οποίες έχει προβεί η εταιρία.
   
 3. Στη μείωση του 1/3 του προσωπικού της προχώρησε η μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα, El Pais, απολύοντας συνολικά 123 δημοσιογράφους.
   
 4. Εργάτες της Ford έχουν εξαγριωθεί για τα σχέδια της εταιρίας να κλείσει ένα εργοστάσιο στο Βέλγιο. Έτσι συγκεντρώθηκαν και έκαψαν λάστιχα, έσπασαν παράθυρα έξω από τα κεντρικά της εταιρίας στη Γερμανία
   
 5. Το κυβερνών κόμμα στην Τουρκία κατέθεσε στο Κοινοβούλιο νομοσχέδιο που επιτρέπει στους κούρδους κρατουμένους να χρησιμοποιούν τη μητρική τους γλώσσα κατά την απολογία τους ενώπιον των δικαστηρίων, ένα από τα αιτήματα των εκατοντάδων κούρδων μαχητών που πραγματοποιούν απεργία πείνας στις φυλακές της χώρας.
   
 6. 170.000 Σύριοι πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Τουρκία και 230.000 στην Ιορδανία, χρήζοντας άμεσα ανθρωπιστικής βοήθειας.
   
 7. Ένας 35χρονος οδηγός λεωφορείου δολοφονήθηκε από αστυνομικό υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στη Νιηγρία.
   
 8. Ένας έφηβος σκοτώθηκε το Σάββατο στο Μπαχρέιν από την αστυνομία η οποία προσπαθούσε να εμποδίσει μια ομάδα ανθρώπων να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις
   
 9. Χιλιάδες νέοι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Ρώμη σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στην παιδεία που προβλέπονται στο πλαίσιο του προγράμματος λιτότητας της κυβέρνησης Μόντι.

καλέσματα

 1. Παραστάση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στα ζαχαροπλαστεία Χατζής την Πρασκευή στις 11.00 στο άγαλμα Βενιζέλου από την επιτροπή αγώνα εργαζομένων στο Χατζή.
   
 2. Παρέμβαση στον ΟΣΕ για τις εργολαβίες του ΑΠΘ την Παρασκευή στις 11.00 στην Πρυτανεία ΑΠΘ από την  πρωτοβουλία ενάντια στις εργολαβίες στο ΑΠΘ.
   
 3. Αντιφασιστική πορεία την Παρασκευή στις 17.00 στην Πλατεία Περιστεριών στην Καλλιθέα,πάνω από την παλιά Λαχαναγορά από την Αντιφασιστική Συνέλευση Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης.
   
 4. Διαμαρτυρία για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα την Παρασκευή στις 17.00 στην Ισραηλινή Πρεσβεία στην Αθήνα από την Πρωτοβουλία “Ένα Καράβι για τη Γάζα” και άλλες συλλογικότητες.
   
 5. Αντιφασιστική παρέμβαση την Παρασκευή στις 19.00 στην εθνική τράπεζα της Καλαμάτας από την Ανοιχτή Συνέλευση Καλαμάτας.
   
 6. Πορεία για την 17Ν το Σάββατο στις 14.00 με προσυγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος από την Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας.Στην Θεσσαλονίκη  σε διαδήλωση καλεί Σάββατο τις 17.00 στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ η Δημοτική Κίνηση Εργατική Αντεπίθεση,ενώ στις 17.30 καλεί  στη καμάρα η  Αντιεξουσιαστική Κίνηση Θεσσαλονίκης και ο ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας σχολείο.Τέλος στις 16.00 στο Πάρκο Μ. Μπότσαρη μεταξύ Δελφών & Βασ.Όλγας καλεί η συνέλευση ενάντια στον εθνικισμό και τον κοινωνικό εκφασισμό.Αντίστοιχες πορείες και συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
   
 7. Διαδήλωση ενάντια στης φύσης τη λεηλασία την Κυριακή τις 10.00 πμ στη Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής από το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.
   
 8. Αντιφασιστική διαδήλωση την Κυριακή τις 14.00 στην πλατεία Ειρήνης στο Αγρίνιο.