Δελτίο Αντιπληροφόρησης (29-10-2012)

Download here! - Downloads: 184 - Plays: 24

εργατικά

 • Yπέρ της μείωσης των αποδοχών τους φαίνεται να είναι η πλειοψηφία των εργαζομένων στη χαλυβουργία του Βόλου.Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 170 εργαζόμενοι ψήφισαν υπέρ και 100 περίπου κατά.
 • Σε προειδοποιητική 3ωρη στάση εργασίας (9:OO-12:00) προχωρούν την Δευτέρα οι εργαζόμενοι της εταιρίας PHONEMARKETING διαμαρτυρόμενοι για τη δεύτερη προσπάθεια της διοίκησης να τους επιβάλει το ίδιο μέτρο δηλαδή εργασία 8 ωρών την εβδομάδα και 130Ε μισθό το μήνα. Παράλληλα αποφάσισαν να αρχίσουν ξανά απεργία την Τρίτη και την Παρασκευή και καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την εταιρεία στις 12:00 το πρωί.

Εκπαίδευση

 • Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή οι εκλογές για το συμβούλιο διοίκησης στο ΤΕΙ Πατρών μέσω ηλεκτρονικής ψήφου, ενώ το ίδιο έχει προγραμματιστεί και για το ΑΠΘ τη 1 Νοεμβρίου.

Καταστολή
 • Έγινε ενίσχυση των αστυνομικών με άντρες της στρατονομίας στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης,  με στόχο τη δημιουργία ζώνης αποκλεισμού.
 • Βασανιστήρια διαπιστώνουν οι ιατροδικαστές για τους 15 συλληφθέντες της αντιφασιστικής πορείας στις 30 Σεπτεμβρίου. 
 κοινωνικά
 • Διαμαρτυρία πραγματοποίησαν διαδηλωτές κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στην οδό Τσιμισκή, Οι διαδηλωτές βρίσκονταν για ώρα αποκλεισμένοι από διμοιρίες ΜΑΤ και φώναζαν προς του διαδηλωτές "γυρίστε το κεφάλι αριστερά δείξτε το δρόμο προς την λευτεριά" καλώντας τους να στρέψουν το κεφάλι προς την αντίθετη πλευρά από αυτή που βρίσκονταν οι επίσημοι.Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης οι διαδηλωτές εισήλθαν στο οδόστρωμα και για λίγη ώρα επικράτησε ένταση με την αστυνομία που τους απαγόρευε την πραγματοποίηση πορείας,βίαιη η καταστολή των διαδηλωτών. Μόλις αποχώρησαν οι επίσημοι οι διαδηλωτές κατάφεραν να πορευτούν για λίγη ώρα στην οδό Τσιμισκή φωνάζοντας συνθήματα.
 • Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε χωρίς θεατές προκειμένου να πραγματοποιηθεί,καθώς η πόλη ήταν αποκλεισμένη από ισχυρές ένοπλες  αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις.
 • Τα ξημερώματα κατέβηκαν τα μαύρα πανό που είχαν τοποθετήσει οι εργαζόμενοι του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στην πρόσοψη του κτιρίου παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ και ανδρών της ασφάλειας.
 • Συνελλήφθει ο Κώστας Βαξεβάνης με την διαδικασία του αυτοφώρου μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη λόγω της δημοσιοποίησης λίστας που φέρεται ώς η λίστα Λαγκάρντ,το γεγονός αποτελεί μια ακραία πράξη πολιτικής σκοπιμότητας με ανίσχυρο νομικό περίβλημα.
 • Με παλμό και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Βόλο η συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από το πανεπιστήμιο Παπαστράτου,έφτασε μέχρι τα άτυπα γραφεία των ναζιστών μπλοκάροντας την εκδήλωση χρυσαυγιτών σχετικά με το πραγματικό νόημα της 28ης,δηλ. το έργο των χιτών,ταγματασφαλιτών και ναζιστικών ss.
 • Αντιφασιστικές παρεμβάσεις σε παρελάσεις στην Σαλαμίνα και άλλες πόλεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή.

διεθνή

 

 • Οι 15 Ανγκολιανοί εργάτες που κατέβηκαν σε απεργία στην αντλία FPSO Gimboa στις 3 Οκτωβρίου, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, ανακρίθηκαν από τις αρχές στην πετρελαιοπαραγωγό παραλιακή πόλη Soyo, στη βόρεια Ανγκόλα.Η εταιρεια Sagio λειτουργεί και κατέχει την αντλία FPSO Gimboa, που βρίσκεται 53 χλμ. απ΄ τις ακτές.Οι εργάτες διαμαρτύρονται για τη μείωση των μισθών και για την ανασφαλή μεταφορά τους στη θάλασσα σε 28ημερες βάρδιες, την ώρα που άλλοι υπάλληλοι μεταφέρονται μόνο με ελικόπτερο.

 

 • Την εβδομάδα που μας πέρασε έγινε μία σειρά από βίαιες συγκρούσεις μεταξύ εργατών σε βιομηχανία ρούχων στο Μπαγκλαντές και αστυνομίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πάνω από 250 εργάτες. Μετά από 3 μέρες μιας θυελλώδους διαμαρτυρίας έξω από το εργοστάσια και τα γραφεία της διοίκησης, τα αφεντικά συνέχισαν να αρνούνται να σκύψουν στις απαιτήσεις των εργατών κάτι που είχε σα συνέπεια τον πολύωρο αποκλεισμό μίας κεντρικής οδικής αρτηρίας από 15.000 εργάτες. Ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις. Στις μέρες που ακολούθησαν μετά τις σκηνές βίας, τα αφεντικά απέλυσαν πάνω από 120 εργάτες με την κατηγορία του ακτιβισμού καθιστώντας τους υπεύθυνους για τις φασαρίες στο εργοστάσιο. Οι εργάτες στο εργοστάσιο δουλεύουν 84ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο, με μηνιαίες απολαβές 39 λίρες το μήνα. Διαμαρτύρονται για απλήρωτα δεδουλευμένα και απαιτούν να τους δοθεί το ετήσιο "δώρο" που υποτίθεται θα πρέπει να καταβληθεί αργότερα μέσα στη βδομάδα.
 • Τρίτο άτομο σκοτώθηκε στις συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις στο Colon του Παναμά, και ένα τέταρτο πέθανε σε τροχαίο που προκλήθηκε από τα οδοφράγματα των διαδηλωτών. Μεγάλες διαδηλώσεις σφράγισαν την περασμένη εβδομάδα τους δρόμους του Παναμά, διαδηλώσεις ενάντια σε ένα νόμο που επιτρέπει την πώληση γης στην Ελεύθερη Ζώνη του Colón.H ζώνη στο λιμάνι Colon προσφέρει δουλειά σε χιλιάδες οικογένειες και η συγκεκριμένη περιοχή ανήκει στο κράτος.Διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις του Παναμά.

καλέσματα

 

 • Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και σ' όσους διώκονται για την ίδια υπόθεση, έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις 9 το πρωί της Δευτέρας, ημέρα συνέχισης της δίκης.
 • Συγκέντρωση την Τρίτη στις 8 το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΗ στη Καλλιθέα, για δήλωση άρνησης πληρωμής του χαρατσιού.