Δελτίο Αντιπληροφόρησης (17-10-2012)

Download here! - Downloads: 292 - Plays: 61

Εργατικά

 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αποκλεισμό πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στα Notos Galleries την Δευτέρα,έξω από το κατάστηση της Τσιμισκή,διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων αλλά και την τήρηση από την εργοδοσία των συμβάσεων τους.Τριήμερη αποχή πό τα καθήκοντά τους, από τις 17 έως τις 19 Οκτωβρίου,αποφάσισε η η πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων.Σε στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9.00 πμ προχώσησαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι σε Μετρό και ΗΣΑΠ,διαμαρτυρόμενοι για τα περιστατικά επιθέσεων αγνώστων κατά του προσωπικού της ΣΤΑ.ΣΥ, που είχαν ως αποτέλεσμα να νοσηλευτούν δύο εργαζόμενοι στο νοσοκομείο.


Στάση εργασίας των αστικών λεωφορείων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη , από την έναρξη έως 09:00΄π.μ. και από 20:00΄ μ.μ. έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης που κύρηξε η Γ.Σ.Ε.Ε.Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία την Πέμπτη,καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) δήλωσε τη συμμετοχή της στις απεργιακές κινητοποιήσεις.
 


Καταστολή
 
Οι 4 σύντροφοι συλληφθέντες αντιφασίστες στην Πάτρα αφέθηκαν τη Δευτέρα ελεύθεροι. με περιοριστικούς όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία μια φορά το μήνα σε Αστυνομικό τμήμα μέχρι τη δικάσιμο. Κατά την απολογία τους στον ανακριτή, πάνω από 500 αλληλέγγυα άτομα έδωσαν το παρόν και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία.Το δικαστήριο της Δευτέρας του αναρχικού Μπάμπη Τσιλιανίδη αναβλήθηκε για τις 26 Νοέμβρη, λόγω στάσης εργασίας δικαστικών.
 
 
Εκπαίδευση
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης μαθητές και μαθήτριες κατηλειμένων σχολείων της περιοχής της Τούμπας Θεσσαλονίκης.
 
Το πρωί της Τρίτης στο 14 Γυμνάσιο-Λύκειο Θεσσαλονίκης γονείς χτύπησαν μαθητές που βρισκόταν στην πόρτα του κατηλημμένου σχολείου. 
Οι συγκεκριμένοι με σκοπό να λήξει η κατάληψη δεν δίστασαν να ασκήσουν βία επάνω στα παιδιά. Ένταση υπήρξε καθώς πιο πριν είχαν εμφανιστεί και αστυνομικές δυνάμεις
 
 
 
Κοινωνικά
 

Δώδεκα δευτερόλεπτα έλειπαν από επεισόδιο της ξένης σειράς «Ο πύργος του Ντάουντον»  που προβάλλεται στηνκρατική τηλεόραση το βράδυ της Δευτέρας.

Πρόκειται για ένα φιλί ανάμεσα σε δύο αντρες που «κόπηκε» από τους ιθύνοντες του καναλιού και δεν μεταδόθηκε ποτέ. Στις εντονες αντιδράσεις για λογοκρισία, ο Γενικός Διευθυντής Τηλεόρασης απάντησε οτι δεν υπήρξε λογοκρισία, αλλα το φιλί δεν προβλήθηκε λόγω της ώρας προβολής και της αντίστοιχης σήμανσης των προγραμμάτων.

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στις 11.30 το πρωί απο την Επιτροπή Κατοίκων Κέντρου ενάντια στα πρόστιμα, που επιβάλλει ο  Δήμος.

 
Στις 3 Οκτωβρίου τα ξημερώματα σύντροφοι και συντρόφησες επιτέθηκαν και έσπασαν εξωτερικά ένα απο τα 4 μαυραγορίτικα μαγαζιά "Αγοράζω χρυσό" στην Ηγουμενίτσα. Οι μαυραγορίτες απαντησαν πως θα απαντησουν στην κίνηση αυτη στέλνοντας μπράβους εναντίον τους.