Δελτίο Αντιπληροφόρησης (15-10-2012)

Download here! - Downloads: 325 - Plays: 56

 

Εργατικά
 
1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία, πραγματοποίησαν την Παρασκευή, οι εργαζόμενοι στα ΕΚΑΒ στην Θεσσαλονίκη, έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν στην μη καταβολή των δεδουλευμένων τριών μηνών.


2. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή μέλη της ένωσης εμπορουπαλλήλων έξω από τα Notos Galleries στην οδό Τσιμισκή αντιδρώντας στην απόλυση δύο εργαζομένων και παράλληλα ζητώντας την επαναπρόσληψη των απολυμένων.3. Πορεία αλληλεγγύης στους εργαζόμενους της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή. Η πορεία κινήθηκε πάνω στη Εγνατία και κατέληξε στο Ιβανώφειο, όπου έγινε συναυλία αλληλλεγγύης.4. Νέα κινητοποίηση πραγματοποίησαν οι πενταμηνίτες εργαζόμενοι των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας στα Γιάννενα το Σάββατο. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.
 
Κοινωνικά
 

1. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Κυριακής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πολύτεκνες οικογένειες. Οι πολύτεκνοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους και έκαναν πορεία ως το κτήριο του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης, διαμαρτυρόμενοι για περικοπές στα επιδόματά τους.

2. Ένταση επικράτησε έξω από το θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα όπου παιζόταν η παράσταση Corpus Christi, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο προσπαθώντας να διακόψουν την παράσταση υποστηρίζοντας πως είναι βλάσφημη. Τα φασιστοειδή και οι βουλευτές τους δε διστασαν να απειλήσουν και να χτυπήσουν παρεβρισκόμενους και ηθοποιούς, με την ανοχή φυσικα των μπάτσων που απλά γυρισαν τις πλάτες τους αφήνοντας τους φασίστες να δρουν ανενόχλητοι. Μάλιστα την ώρα που οδηγούσαν στην κλούβα έναν από τους συγκεντρωμένους, επέτρεψαν στον φασιστα βουλευτή Παπά να μπεί  στην κλούβα και να βγάλει τον προσαχθέντα κάτι που αποτελεί αυτόφορο αδίκημα.

3. Την Παρασκευή συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο και πάλι μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και Χρυσής Αυγής, αλλά και πολλοί αντιφασίστες και αντιφασίστριεςΟι μπάτσοι προχώρησαν σε χρηση χημικών και 35 προσαγωγές φασιστών που αφέθηκαν ελεύθεροι το Σάββατο.

4. Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ελλάδα πραγματοποίησαν το Σάββατο γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί των ειδικών σχολείων. Οι διαδηλωτές μεταξύ αλλων τόνισαν οτι η αδυναμία των περισσότερων σχολείων να μεταφέρουν τους μαθητές με ειδικές ανάγκες από και προς τα σχολεία οδηγεί το 80% των μαθητών να μην πηγαίνουν καθόλου ή πηγαίνουν περιστασιακά στο σχολείο.

5. Με αφορμή συγκέντρωση φασιστών στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Κυριακής, καλέστηκε αντιφασιστική συγκέντρωση στη Ναυαρίνου. Έτσι, 2 πορείες προχώρησαν παράλληλα, οι μεν φασίστες στη Λεωφόρο Νίκης κάπου στα 150 άτομα, οι δε πάνω από 400 σύντροφοι αντιφασίστες και αντιφασίστριες στην Τσιμισκή με κορδόνι μπάτσων αριστερά τους και πίσω τους. Με δυνατό παλμό αντιφασιστικών και όχι μόνο συνθημάτων, η πορεία μπλοκαρίστηκε στο ύψος της οδού Βενιζέλου και κατέληξε στην Καμάρα συνοδεία ματάδων.

 

Καταστολή 

1. Οι 4 σύντροφοι αντιφασίστες που συνελήφθησαν την Πέμπτη στην Πάτρα περνάν από ανακριτή τη Δευτέρα, και συγκεκριμένα οι 3 στις 8μιση το πρωί και ο ένας ανήλικος στις 5 το απόγευμα. Για εκείνες τις ώρες έχουν καλεστεί και συγκεντρώσεις στα δικαστήρια. Παράλληλα, έχουν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στα δικαστήρια και στη Γενική Αστυνομική διεύθυνση Αχαίας, μικροφωνικές και κατάληψη τοπικού σταθμού από αλληλέγγυους συντρόφους και συντρόφισσες.

2. Συνεχίστηκε την Πέμπτη η δίκη των 16 συλληφθέντων από την πορεία του 4ου ευρωπαϊκού φόρουμ στις 6 Μάη του 2006. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται με πλημμελήματα και κακουργήματα και έχουν οριστεί 3 ακόμα δίκες, για τις 19 22 και 26 του μηνός, στο μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο της Λουκάρεως. Ιστιοφόρο πλοίο που μετέφερε μετανάστες βυθίστηκε κοντά στη Μάνη. Οι 2 σωματέμποροι εγκατέλειψαν το ιστιοφόρο με άλλο σκάφος και οι 15 μετανάστες συνελήφθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Γυθείου.

 

Εκπαίδευση

1. Κάποιες σχολές του ΑΠΘ ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα κινητοποιήσεις με τη μορφή κατάληψης. Σίγουρα υπό κατάληψη τελούν οι σχολές Ιατρικής, Φιλοσοφικής και Κινηματογράφου, με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες της τελευταίας να έχουν πραγματοποιήσει παρέμβαση κατά την εκδήλωση αναγόρευσης ομότιμου καθηγητή στο Τελλογλειο Ίδρυμα.

Καλέσματα

Πορεία αλληλεγγύης στου 4 συλληφθέντες της Πέμπτης 11/10 την Δευτέρα στις 7.30 το πρωί στην Πάτρα στο Παράρτημα Κορίνθου και Αράτου και συγγέντωση στις 8.30 το πρωί και στις 5 το απόγευμα στα Δικαστήρια Πάτρας απο αλληλεγγυες συλλογικότητες και άτομα. Συγκέντρωση ενάντια στα συμβούλια διοίκησης την Δευτέρα στις 8.00 το πρωί στο ΤΕΙ Αθήνας απο το Αυτόνομο σχήμα σχολής γραφικών τεχνών και καλλιτεχνικών σπουδών. Τέλος, πανελλαδική πορεία για το Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης στη Βιομηχανική Μεταλλευτική την Δευτέρα στις 11.00 το πρωί στα Προπύλαια.