Δελτίο Αντιπληροφόρησης (11-10-2012)

Download here! - Downloads: 256 - Plays: 44

 Εργατικά


 1. Στάσεις εργασίας κύρηξαν την Τρίτη, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέση Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).
   
 2. Ένταση επικράτησε τη Δευτέρα το πρωί στο Δρομοκαϊτειο, όπου εργαζόμενοι προσπάθησαν να χτίσουν «φράχτη» από τσιμεντόλιθους, εμποδίζοντας την είσοδο στο νοσοκομείο σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας. Ο πρόχειρος φράχτης γκρεμίστηκε μετά απο επέμβαση της αστυνομίας,  ενώ 3 εργαζόμενοι προσήχθησαν στο αστυνομικό τμήμα. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί είναι απλήρωτοι ενώ το ίδρυμα αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα και έλλειψη προσωπικού, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φροντίσει τους ασθενείς. 
   
 3. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κατάστημα Metropolis στην οδό Σταδίου στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι αντιστέκονται στην αρπαγή των μισθών και των αποζημιώσεων τους από την εργοδοσία και θέλουν να συνεχίσουν με νέες κινητοποιήσεις.

Κοινωνικά

 1. Το Σάββατο το βράδυ ομάδα φασιστών που περιπολούσε σε περιοχή του Αγίου Βασιλείου Κορινθίας, πυροβόλησε με καραμπίνα σε σπίτι όπου διέμεναν μετανάστες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό με 16 σκάγια ενός εξ'αυτών.
 2.  
 3. Φασιστική επίθεση σημειώθηκε το βράδυ Δευτέρας, σε σπίτι μεταναστών στο Παναιτώλιο Αγρινίου, με αποτέλεσμα τον άγριο ξυλοδαρμό και τον τραυματισμό τους.

Εκπαίδευση

 1. Σε κατάληψη της Νομικής του ΑΠΘ προχώρησαν την Τρίτη οι απεργοί εργολαβικοί υπάλληλοι του ιδρύματος, που διανύουν την 3η βδομάδα απεργίας και κινητοποιήσεων.
   
 2. Την αποχή από τα καθήκοντά τους από τη Δευτέρα αποφάσισαν οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
   
 3. Εκλογές για τα συμβούλια διοίκησης, που αποτελούν ένα στοιχείο του κατάπτυστου νόμου πλαισίου για την εκπαίδευση, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ορίστηκαν για την Τετάρτη 24 Οκτώβρη.

Καταστολή

 1. Παρά την απαγόρευση συγκεντρώσεων από την αστυνομία, την Τρίτη δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλησαν τους δρόμους της αθήνας. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις με τις κατασταλτικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε πάνω από 220 προσαγωγές, εκ των οποίων πολλές προληπτικές, και περίπου 25 συλλήψεις. Σημειώνεται πως οι περισσότερες προσαγωγές ήταν μαθητές.
   
 2. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 18 συλληφθέντες συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, που συνελήφθησαν το βράδυ της κυριακής κατά την κατάληψη του κέντρου πληροφοριακών συστημάτων της ΔΕΗ. Δικάσιμος ορίστηκε για το γενάρη. 
   
 3. Αναβλήθηκε η δίκη των εργαζομένων στα ναυπηγεία σκαραμαγκά για τις 18 οκτώβρη. 

Καλέσματα

 1. Συγκέντρωση αλληλλεγύης για την υπόθεση της επαναστατικής οργάνωσης συνομωσία πυρήνων της φωτιάς την Τετάρτη στις 9.00 πμ στις Φυλακές Κορυδαλλού από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στην επαναστατική οργάνωση συνομωσία πυρήνων της φωτιάς.
   
 2. Παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Χατζή την Πέμπτη στις 11.00 στο άγαλμα Βενιζέλου από την Επιτροπή αγώνα εργαζομένων στο Χατζή.