Δελτίο Αντιπληροφόρησης (5-10-2012)

Download here! - Downloads: 345 - Plays: 38

εργατικά

 1. Πανεργατικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας καλείται τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, στις 18.00 στο Σύνταγμα έξω από το Υπουργείο Οικονομικών όπως και σε άλλες πόλεις.
   
 2. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν την Πέμπτη γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά , οι οποίοι είχαν επίσης κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 ως της 14:00.
   
 3. Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εργασίας πραγματοποίησαν, το μεσημέρι της Πέμπτης, τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου Τομέα.Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις θεσμικές αλλαγές, στον τρόπο της διαμόρφωσης του κατώτερου μισθού καθώς και τις επαπειλούμενες νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
 4. Την υπογραφή κλαδικής σύμβασης εργασίας, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, όπως και την καταβολή δεδουλευμένων, ζητά  η Ομοσπονδία Σωματείων Γεωργικών Οργανισμών Ελλάδας.Σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 24ωρη απεργία και εν συνεχεία πορεία στα γραφεία της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεωςν Αγροτικών Συνεταιρισμών.
   
 5. Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώσαν οι συνταξιούχοι στην Θεσσαλονίκη έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ και του ΕΟΠΠΥ στην Αριστοτέλους, αντιδρώντας στις περικοπές των συντάξεων τους αλλά και των κοινωνικών παροχών.
   
 6. Υπό κατάληψη βρίσκονται τα εργοτάξια και τα δημαρχικά μέγαρα σε 7 δήμους του νομού Θεσσαλονίκης από τα Πρωτοβάθμια Σωματεία Εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Θεσσαλονίκης.Οι καταλήψεις ξεκίνησαν στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων της  ΠΟΕ-ΟΤΑ.
   
 7. 24ωρη απεργία πραγματοποίησαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα.

 

κοινωνικά

 1. Συγκέντρωση ναυτεργατών και αλληλέγγυων έγινε τη Δευτέρα έξω από την ΓΑΔΑ, έπειτα από τις 127 προσαγωγές εργαζομένων στα Ναυπηγία Σκαραμαγκά,αρκετές από τις οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις, έξω από το υπουργείο Άμυνας όπου διαδήλωναν. Από τους αλληλέγγυους επιχειρήθηκε εισβολή στο κτίριο της ΓΑΔΑ ενώ οι δυνάμεις καταστολής ενισχύθηκαν υπό τον φόβο δεύτερης απόπειρας εισβολής.
   
 2. Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν 10 από τους 21 συλληφθέντες για την απόπειρα κατάληψης στο σχολικό συγκρότημα όπου συστεγάζονται το 2ο ΕΠΑΛ και το Εσπερινό Λύκειο Λαμίας το βράδυ της Τετάρτης.
   
 3. Αντιμέτωποι με τον κίνδυνο επιβίωσης βρίσκονται οι νεφροπαθείς αφού με δεδομένη την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και ο ΕΟΠΥΥ, ίσως κληθούν να αναλάβουν αποκλειστικά και εκ των προτέρων το κόστος της θεραπείας τους. 

εκπαιδευτικά

 1. Με απόλυση απειλείται μέλος ΔΕΠ του πολυτεχνείου Κρήτης, λόγω κριτικής που είχε ασκήσει για τις διαδικασίες εκλογής οργάνων διοίκησης του Πανεπιστημίου.
   
 2. Την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολών του πανεπιστημίου κρήτης αποφάσισε η σύγκλιτος από την τρίτη 9 οκτώβρη, λόγω της αδυναμίας λειτουργίας του ιδρύματος εξαιτίας των δραματικών περικοπών.

καταστολή

 1. Το απόγευμα της Τετάρτης στις Σέρρες περίπου 25 φασίστες επιτέθηκαν με κοντάρια και σπρέι πιπεριού εναντίον ενός 45χρονου που ενοχλήθηκε από την παρουσία τους.
   
 2. Μικροσυγκρούσεις ξέσπασαν την Πέμπτη στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Κρήτης, καθώς αγρότες διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν με τα οχήματά τους στους αεροδιαδρόμους και ματ προσπαθούσαν να τους καταστείλουν.

καλέσματα 

 1. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μηχανοκίνητης παρέμβασης-περιπολίας την Παρασκευή στις 9.00 πμ στα Δικαστήρια Ευελπίδων από την ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας και την κατάληψη Στρούγκα.
   
 2. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εργοδοσία του Χατζή την Παρασκευή στις 11.00 στο άγαλμα Βενιζέλου από την επιτροπή αγώνα εργαζομένων στο Χατζή.
   
 3. Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθεντες της κατάληψης στη Βέροια την Παρασκευή στις 13.00 στα Δικαστήρια Βέροιας από την Κατάληψη της οδού Αφροδίτης 8.
   
 4. Διαδήλωση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της βιομηχανικής μεταλλευτικής την Παρασκευή στις 18.00 στην Καμάρα από την ανοιχτή πρωτοβουλία αλληλεγγύης και στήριξης του αγώνα των εργαζομένων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής,την κατάληψη libertatia και την Κίνηση Εργατικής Χειραφέτησης και Αυτοοργάνωσης Θεσσαλονίκης.
   
 5. Αντιφασιστική πορεία την Παρασκευή στις 18.00 στην Πλατεία Λιονταριών στα Χανιά από φοιτητικούς συλλόγους και άλλους φορείς της πόλης.
   
 6. Πορεία ενάντια στο φασισμό την Παρασκευή στις 18.00 στα Κεντρικά Λύκεια στη Μυτιλήνη.
   
 7. Πορεία αλληλεγγύης σε όσους διώκονται για την υπόθεση της επαναστατικής οργάνωσης συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς την Παρασκευή στις 19.30 στα Προπύλαια στην Αθήνα από τον κατειλημμένο κοινωνικό χώρο ΒΟΞ και την συνέλευση αλληλεγγύης στην επαναστατική οργάνωση συνωμοσία πυρήνων της φωτιάς.
   
 8. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εργοδοσία του Χατζή το Σάββατο στις 11.00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονικη από την επιτροπή αγώνα εργαζομένων στο Χατζή.
   
 9. Αντιφασιστική Πορεία το Σάββατο στις 12.00 στο Πάρκο απέναντι από την ΕΤ3 στην Αγγελάκη από τον Αντιφασιστικό πυρήνα Θεσσαλονίκης και την Κατάληψη libertatia.
   
 10. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Metropolis το Σάββατο στις 12.00 στην Αθήνα.
   
 11. Αντιφασιστική πορεία το Σάββατο στις 18.00 στην Πλατεία Αγ. Νικολάου στο Βολο από την Συνέλευση Ενάντια στο Φασισμό.
   
 12. Λαϊκό εργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο στις 18.00 στη Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα από το Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων Αττικής.