Δελτίο Αντιπληροφόρησης (01-10-2012)

Download here! - Downloads: 309 - Plays: 47

εργατικά

 1. Διαδήλωση με συνθημα "να περάσουν τα εργοστάσια στα χέρια των εργατών" διοργανώνει η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης μαζί με το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής,  τη Παρασκευή στις 18.00 στη Καμάρα  . 
   
 2. H ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με ανακοίνωση της κάνει γνωστή την έναρξη 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών  από τη Δευτέρα, προειδοποιειώντας εμμέσως και με μίνι μπλακ άουτ.
κοινωνικά
 1. Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες κατευθείαν από τους παραγωγούς διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Θέρμης» στις 13 Οκτωβρίου, στο χώρο πλησίον της διασταύρωσης Θέρμης – Πανοράματος, απέναντι από το εξωκλήσι του Αγ. Τρύφωνα
   
 2. Στόχος φασιστικής επίθεσης, έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου  ένα διαμέρισμα στη Καβάλα, όπου διαμένουν τρεις αλλοδαποί από το Μπαγκλαντές.
   
 3. Παρέμβαση αντιφασιστών έγινε το βράδυ της 29ης Σεπτεμβρη, στο παζάρι της Άρτας, όπου, έπειτα από οικειοποίηση της μικροφωνικής εγκατάστασης διαβάστηκαν αντιφασιστικά κείμενα.
εκπαιδευτικά
 1. Αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα υπό κατάληψη σχολεία στη Θεσσαλονίκη.
καταστολή
 1. Οι συλληφθέντες της περασμένης Τετάρτης, από την απεργία στην Αθήνα, έχουν αφεθεί ελεύθεροι έως την ημέρα της δικάσιμου, ενώ αυτοί που κατηγορούνται με κακουργήματα έχουν περιοριστικό όρο παρουσία σε ΑΤ της περιχής τους κάθε μήνα. Να αναφέρουμε πως η ελληνική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες 9 ατόμων που κατηγορούνται με κακουργήματα, με τη δικαιολογία την εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους ίδιους.
   
 2. Βασανιστήριο μεσαιωνικού τύπου υπέστη μετανάστης το σάββατο στο κέντρο της Αθήνας, καθώς δεμένος με χειροπέδες οπισθάγκωνα ήταν αναγκασμένος να τρέχει, αφού τον απειλούσαν μηχανές ζήτα που τρέχαν πίσω του.
   
 3. Το βράδυ του σαββάτου, στο βόλο, ο φασίστας βουλευτής Πάνος Ηλιόπουλος έπειτα από γιουχάισμα κόσμου, τράβηξε απειλώντας το όπλο του. Την ίδια ώρα η αστυνομία προέβη σε προσαγωγές αντιφασιστών οι οποίοι αφέθηκαν μετά από 3 ώρες ελεύθεροι.
   
 4. Το δικαστήριο για την υπόθεση Χαλανδρίου θα συνεχιστεί με "ως εί παρόντες" τους κατηγορουμένους, δηλαδή, καθώς τα μέλη της συνωμοσίας πυρήνων της φωτιάς αρνούνται να εμφανιστούν στις συνεδρίες, αυτές θα συνεχιστούν ερήμην τους.
   
 5. Το ξημέρωμα της κυριακής, τη στιγμή που μέλη του Σωματείου Βάσης Ανέργων καθάριζε το θεατράκι στο λόφο του στρέφη μετά από το πάρτυ που διοργάνωσαν, περίπου 70 μπάτσοι τους περικύκλωσαν και έκαναν επίδειξη δύναμης με σωματικούς ελέγχους και ελέγχους στα πράγματά τους.
   
 6. Αναμένεται την Τρίτη η απόφαση του δικαστηρίου  για την υπόθεση έκδοσης στην Τουρκία του αγωνιστή Νεβζάτ Καλαϊτσί .
καλέσματα
 1. Συγκέντρωση έναντια στο αστυνομικό κράτος την Τρίτη στα Δικαστήρια Ευελπίδων στην Αθήνα από την Λαϊκή συνέλευση του Αιγαλέου.