Δελτίο Αντιπληροφόρησης (24-09-2012)

Download here! - Downloads: 275 - Plays: 29

εργατικά

 
 1. 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012  . Ολοι κ όλες στους δρόμους
   
 2. Από την Δευτέρα 24/09, οι περίπου 850 εργολαβικοί εργαζόμενοι έχουν καταλάβει το κτίριο διοίκησης του Αριστοτελείου και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις μέχρι την τελική τους δικαίωση. Από το υπουργείο παιδείας παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνει τους μισθούς των εργολαβικών στις δαπάνες λειτουργίας του ιδρύματος και παρά το γεγονός ότι έχουν προταθεί διάφορες λύσεις και από την Πρυτανεία του ΑΠΘ, δεν γίνονται αποδεκτά τα αιτήματα των επί 20 χρόνια εργαζόμενων στο πανεπιστήμιο
   
 3. Πορεία επί της Περιφερειακή Οδού πραγματοποίησαν την Τρίτη 25/09 οι εργαζόμενοι του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου
κοινωνικά
 1. Για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταδίκασε την Ελλάδα το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, εξαιτίας της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, που επεφύλαξαν οι ελληνικές αρχές, στη Γεωργιανή υπήκοο, που συνελήφθη μετά την είσοδο της σε ελληνικό έδαφος
   
 2. Επίθεση με μαχαίρια, δέχτηκαν τρεις μετανάστες από το Πακιστάν, πίσω από το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση Αττικής, μετά από αντιφασιστική- αντιρατσιστική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, με αφορμή την εισβολή μελών της Χρυσής Αυγής σε κουρείο μετανάστη και το μαχαίρωμα ενός Έλληνα πελάτη του.
διεθνή
 1. Ένα άτομο σκοτώθηκε και τουλάχιστον 4 τραυματίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών σε μεταλλεία χρυσού στο Περού. Οι κάτοικοι απαιτούν από την μεταλλευτική εταιρεία να παρέχει νερό στις γύρω πόλεις.
   
 2. Μαζική πορεία στη Μαδρίτη την Τρίτη 25 Σεπτέμβρη. Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για τα μέτρα λιτότητας από κάθε γωνιά της Ισπανίας θέλουν να περικυκλώσουν το Κογκρέσο και να μείνουν εκεί μέχρι να διαλυθεί η Βουλή και να ξεκινήσει μια διαδικασία που θα οδηγήσει σε ένα νέο Σύνταγμα
   
 3. Συγκέντρωση αλληλεγγύης απέτρεψε την εκκένωση στεγαστικής κατάληψης στο Χάκνι του Λονδίνου. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση της Αγγλίας προωθεί νόμο για την ποινικοποίηση των καταλήψεων, κάτι που έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων.
   
 4. Εβδομάδα δράσεων ενάντια στην εταιρία μεταλλαγμένων καλλιεργιών Μονσάντο πραγματοποιήθηκε στην Παραγουάη και την Αργεντινή.
   
 5. 35 αστυνομικοί συνελήφθησαν στο Μεξικό για δεσμούς με καρτέλ προώθησης εθιστικών τοξικών ουσιών.
   
 6. Δύο πεζοναύτες των Ηνωμένων Πολιτειών παραπέμπονται σε στρατοδικείο, μετά την αποκάλυψη βίντεο που τους απεικονίζει να ασεβούν σε σώμα νεκρού στρατιώτη από το Αφγανιστάν.
   
 7. Έληξαν την απεργία οι εργάτες σε μεταλλεία της Νότιας Αφρικής, μετά από 6 εβδομάδες, πετυχαίνοντας αύξηση του μισθού τους 22%. Κατά τη διάρκεια της απεργίας έπεσαν νεκροί από σφαίρες της αστυνομίας 34 διαδηλωτές. Η διακοπή της λειτουργίας των μεταλλείων κόστισε στη βιομηχανία 548 εκατομμύρια δολάρια. 15.000 μεταλλωρύχοι σε άλλα ορυχεία της Νότιας Αφρικής παραμένουν σε απεργία.
   
 8. Πετυχαίνοντας αύξηση μισθών 40% κέρδισαν τον αγώνα τους οι δάσκαλοι της Κένυας, που είχαν κατεβεί σε πολυήμερη απεργία, παρά τις απειλές της κυβέρνησης ότι θα απολύσει όλους τους απεργούς.
   
 9. Σε εργοστάσιο της Φοξ Κον στην Κίνα, όπου 79.000 εργάτες και εργάτριες κατασκευάζουν εξαρτήματα για την Apple, ξέσπασε βίαια συμπλοκή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 40 ανθρώπων, την επέμβαση 5.000 αστυνομικών και το ολιγοήμερο κλείσιμο του εργοστασίου. Σε κοινωνικά δίκτυα αναφέρθηκε ότι στο περιστατικό πρωτοστάτησαν οι σεκιουριτάδες του εργοστασίου.
καλέσματα
 
 1. Πορεία εν όψη της γενικής απεργίας, την Τετάρτη στις 10.00 πμ με προσυγκέντρωση στα Γενικά Λύκεια στην Κέρκυρα από την Κατάληψη Δράκα και την Κατάληψη Ελαία.
   
 2. Προσυγκέντρωση και πορεία την Τετάρτη στις 10.00 πμ στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής από την Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Αγιάς Παρασκευής.
   
 3. Πορεία στα Χανιά με προσυγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς στις 10:30 π.μ.,στο Ρέθυμνο  στο Εργατικό Κέντρο στις 10:00 π.μ.,στο Hράκλειο στο Εργατικό Κέντρο στις 10:00 π.μ. και στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στις 11:00 π.μ. από τον ανεξάρτητο μη εμπορευματικό χώρο ενημέρωσης & αντιπληροφόρησης στην Κρήτη Candia Alternativa.
   
 4. Απεργιακή πορεία την Τετάρτη στις 10.00 πμ με προσυγκέντρωση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στη Χίο από την Πρωτοβουλία Καρραδείου.
   
 5. Απεργιακή Προσυγκέντρωση την Τετάρτη στις 10.00 πμ στην Πλατεία Γαρδένιας στη Ζωγράφου από τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Βίλα Ζωγράφου και την Αυτόνομη Συνέλευση Ζωγράφου.
   
 6. Απεργιακή πορεία την Τετάρτη στις 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο από την Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας,την Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη και το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης.
   
 7. Πορεία την Τετάρτη στις 10.30 πμ στο Πάρκο ΟΤΕ από το Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Σπάρτης.
   
 8. Συγκέντρωση και Πορεία στις 10.30 πμ στην κεντρική πλατεία Αγρινίου από την Κατάληψη Apertus.
   
 9. Απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη στις 10.30 πμ στο Κτίριο Νομαρχίας Πολυγύρου από το  Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Χαλκιδικής.
   
 10. Γενική απεργία και πορεία στις 11.00 με συγκέντρωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατησίων από το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, την αναρχική συλλογικότητα από το Ελληνικό,την Αργυρούπολη και την Άνω Γλυφάδα Ναμούς,το Συλλόγο Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου Αττικής,τη Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική Αυτοδιεύθυνση και τη Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης / Πατησίων.
   
 11. Ανεξάρτητη εργατική απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στις 11.00 στην Πλατεία Ελευθερίας στο Βόλο από το εργατικό επαναστατικό κόμμα και την πρωτοβουλια για ανεξάρτητο κέντρο αγώνα εργατών.