Δελτίο Αντιπληροφόρησης (28-06-2012)

Download here! - Downloads: 132 - Plays: 25

Εργατικά

 • Την απόφαση να προχωρήσουν από την Πέμπτη σε επίσχεση εργασίας, ανακοίνωσαν οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων. Οι γιατροί αντιδρούν στο γεγονός ότι εδώ και μήνες δεν τους έχουν καταβληθεί χρήματα για τις εφημερίες, αλλά και στην πολιτική που οδηγεί σε υποβάθμιση το χώρο της Υγείας.
   
 • Σε 3ωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας και συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς προχωρούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία τηλεπικοινωνιών «Wind», ενάντια στο πρόγραμμα «εθελούσιας εξόδου» που η εργοδοσία έθεσε σε εφαρμογή. Πιο συγκεκριμένα οι στάσεις εργασίας  πραγματοποιούνται από τις 2 έως τις 5 το απόγευμα της Πέμπτης και την Παρασκευή από τη 1 έως τις 4 το μεσημερι.

 

 • Σε επίσχεση εργασίας βρίσκονται οι τρεις εργαζόμενες στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Νέας Ιωνίας από την προηγούμενη Πέμπτη, καθώς η δημοτική αρχή τους οφείλει του δεδουλευμένους μισθούς εννέα μηνών.

 

 • Με καθολική συμμετοχή στην 24ωρη απεργία την Πέμπτη, οι εργαζόμενοι της «Coca Cola 3Ε» στη Θεσσαλονίκη απαίτησαν την ανάκληση της απόλυσης 4 συναδέλφων τους.

 

 • Κάτω από την πίεση των εργαζομένων, οι οποίοι είχαν προκηρύξει 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, η εργοδοσία της εταιρείας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων AUTONET στο Κορωπί δέχθηκε να εξετάσει τα αιτήματα των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι απαιτούν την κανονική καταβολή των μισθών τους και την καταβολή του επιδόματος αδείας του 2011.

Κοινωνικά

 • 68% του πλυθησμού κάτω από το όριο της φτώχειας, αύξηση κατά 25% του αριθμού των αστέγων, ο οποίος πλέον αγγίζει τους 20.000 ανθρώπους, και νέα μείωση της απασχόλησης πάνω από 8% κατά το α' τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΟΟΣΑ για την Ελλάδα.

 

 • Παρουσία μεγάλου πλήθους πολιτών και κατοίκων της Χαλκίδας στα δικαστήρια την Πέμπτη, ανακοινώθηκε η αθωώση των κατηγορούμενων για προσβολή του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας την ημέρα των Θεοφανείων στην πόλη.

 

 • Με αφορμή της επίσκεψης του προέδρου των Γκρίζων Λύκων στο τουρκικό προξενείο την Πέμπτη, μέλη της ενικιστικής κυπριακής οργάνωσης ΠΕΟΦ καλέσανε συγκέντρωση στο χώρο, όπου ξεκίνησαν μικροσυμπλοκές. Λίγη ώρα αργότερα, εμφανίστηκε ομάδα χρυσαυγιτών με παλούκια και σημαίες και κινήθηκαν επιθετικά προς την πλατεία Ροτόντας όπου υπήρχε αντισυγκέντρωση συντρόφων. Τελικά, βλέποντας ότι υστερούν αριθμητικά περιορίστηκαν σε λεκτικές επιθέσης, με την απόλυτη κάλυψη της αστυνομίας φυσικά.

Καλέσματα

 • Συγκέντρωση συμπαράστασης στου απεργούς της Phone Marketing που κλείνουν 100 μέρες απεργίας, την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα έξω από την εταιρία, στην οδό εργασίας 2 στη Νέα Ιονία, από την επιτροπή αγώνα εργαζομένων την Phone Marketing.

 

 • Πορεία ενάντια στο ναζισμό και τη φασιστική βία το σάββατο στις 11μιση στην πλατεία αγίας λαύρας στο Αίγιο, από την πρωτοβουλία ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.