Δελτίο Αντιπληροφόρησης (15-06-2012)

Download here! - Downloads: 253 - Plays: 37

εργατικά1. Την Τρίτη το βράδυ, εργαζόμενος στο καπνεργοστάσιο «ΜΙΣΣΙΡΙΑΝ» στο Ζυγό Καβάλας, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της εργασίας του.2.Με νέα 4ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη διεκδικήσανε τα δεδουλευμένα τους και ανθρώπινες συνθήκες εργασ'ίας, οι καθαρίστριες στο Θριάσειο. Η στάση εργασίας είχε σαν αποτέλεσμα η εργοδοσία να δεσμευτεί πως θα τις πληρώσει ως την Παρασκευή.3.Οι εργαζόμενοι στην «Hol» του Ομίλου «Ιντρακόμ» πραγματοποίησαν την Τετάρτη 4ωρη στάση εργασίας ως μια πρώτη απάντηση στις προσλήψεις νέων εργαζομένων με μισθούς πείνας και την απόλυση παλιότερων με δικαιώματα.

 

4.Μετά από αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις, οι εργαζόμενοι στις τεχνικές εργασίες του Μετρό Θεσσαλονίκης από την Τεταρτη άρχισαν να πληρώνονται μέρος των δεδουλευμένων τους.5.Σε 24ωρη απεργία προχωρήσανε την Πέμπτη οι εργαζόμενοι της εταιρείας CRETA FARM στην Αθήνα, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των πέντε εργαζομένων που η εργοδοσία απέλυσε την Τετάρτη.κοινωνικά1.Πορεία διαμαρτυρίας έγινε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη από εργαζόμενους στο μετρό Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους από τον Μάρτιο 2012.Οι εργαζόμενοι έχουν ήδη αποφασίσει να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας, ενώ προτίθενται να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

2.Συμπλοκή στην Πρέβεζα ξημερώματα Δευτέρας, μεταξύ μελών της Χρυσής Αυγής και ατόμων που αντέδρασαν στην παρουσία πανό στο κέντρο της πόλης.3.Πορεία αλληλεγγύης στις καταλήψεις διοργανώθηκε την Τρίτη στην Πάτρα με αφορμή την απειλή του δήμου πριν 1 βδομάδα, ότι θα σφραγιστεί η κατάληψη Παραρτήματος.

4.Επίθεσεις με γκαζάκια έγιναν στις καταλήψεις Φάμπρικα Υφανέτ και Ορφανοτροφείο στη Θεσσαλονίκη, ξημερώματα της Τρίτης.

5.47 μετανάστες από διάφορες χώρες, οι οποίοι κρατούταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης Αμυγδαλέζας και Ράλλη, απελάθηκαν στις χώρες καταγωγής την Τετάρτη με εμπορικές πτήσεις.

6.Υπογράφτηκε την Τετάρτη το σύμφωνο για προσφορά ψυχολογικών, ψυχιατρικών και ιατρικών υπηρεσιών σε ανήλικα παιδιά κρατουμένων μητέρων αλλά μόνο στις φυλακές Κορυδαλλού και Ελαιώνα Θηβών και με μόνο σε κάποια αθηναικά νοσοκομεία.

7.Σοβαρή παρέμενε και την Πέμπτη η κατάσταστη του Αιγύπτου αλιεργάτη που τραυματίστηκε μέτα από φασιστική επίθεση στο σπίτι του.Συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα.

καλέσματα1.Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα στα ζαχαροπλαστεία Χατζή, την Παρασκευή στις 11μιση στο άγαλμα βενιζέλου από την επιτροπή ανέργων θεσσαλονίκης.2.Αντιφασιστική πορεία την Παρασκευή στις έξι το απόγευμα στο σταθμό προαστιακού άνω λιοσίων από την αναρχική συλλογικότητα Active Propaganda.3.Την ίδια ώρα αντιφασιστική πορεία στην πλατεία παννοπούλου στο Αιγάλεω από τη λαϊκή συνέλευση Αιγαλέου.4.Αντιφασιστική συγκέντρωση την Παρασκεή στις 7μιση στην κεντρική πλατεία Τυρνάβου από αντιφασίστες και αντιφασίστριες.5.Αντιφασιστική πορεία το Σάββατο στις 11:30 στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα, από την πρωτοβουλία πολιτών περάματος ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.