Δελτίο Αντιπληροφόρησης (30-01-2012)

Download here! - Downloads: 138 - Plays: 103

φυλακές – δικαστήρια – καταστολή

 • Την Παρασκευή ξημερώματα στις 6 το πρωί έγινε επέμβαση-επιχείρηση απο δεκάδες μπάτσους και ΜΑΤ στο παλιό κτίριο της Columbia όπου εκκενώθηκε απο δεκάδες Αστεγους κυρίως μετανάστες που βρίσκαν κατάλυμα.Κάποιοι μεταφέρθηκαν στην Υποδιέυθυνση Αλλωδαπών Αττικής.
   
 • Την Παρασκευή με ομόφωνη απόφασή του το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Χαλκίδας έκρινε αθώους όλους τους κατηγορούμενους για όλα τα αδικήματα για τα γεγονότα της 8ης Μάρτη 2007.

μεταναστευτικό

 • Πέντε μετανάστες σκοτώθηκαν το Σάββατο 28/1 όταν το βανάκι που τους μετέφερε ανετράπη κοντά σε μια απομονωμένη παραλία κοντά στο Αγρίνιο ενώ άλλοι 10 βρίσκονται στο νοσοκομείο. Οι υπόλοιποι περίπου 30 μετανάστες που βρίσκονταν στο βανάκι έχουν κλειστεί σε διάφορα αστυνομικά τμήματα. Ο οδηγός του βαν, ο οποίος ήταν και ο μόνος που γνώριζε την τοποθεσία που τους πήγαινε διέφυγε με τη βοήθεια συνεργατών του.
   
 • Δεκαπέντε σομαλοί μετανάστες έχασαν τη ζωή τους το περασμένο σαββατοκύριακο, ενώ 40 είναι αγνοούμενοι μετά το ναυάγιο,  πλοίου στ΄ανοικτά του λιμανιού Μισράτα της δυτικής Λιβύης, δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Σομαλίας στην Τρίπολη, Αμπντελγκάμι Ουάις.Σύμφωνα με τον πρεσβευτή, το πλοίο μετέφερε 55 μετανάστες που προσπαθούσαν να φθάσουν στην Ευρώπη.

καλέσματα

 • Αντιφασιστική συγκέντρωση πραγματοποιείται τη Δευτέρα στην Καρδίτσα. Η κινητοποίηση οργανώνεται από αντιφασίστες και αντιφασίστριες και λαμβάνει χώρα στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας στις 5 και μισή το απόγευμα.
   
 •  Συγκέντρωση αλληλεγγύης οργανώνεται την Τρίτη στα δικαστήρια Λάρισας. Η συγκέντρωση έχει να κάνει με την υπόθεση απαλλοτρίωσης σούπερ μάρκετ και τη δίωξη 4 συντρόφων. Η δίκη γίνεται την Τρίτη στις 9 το πρωί στα δικαστήρια Λάρισας.
   
 • Συνεχίζεται η δίκη των τεσσάρων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς για την υπόθεση Χαλανδρίου, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού της Τρίτη στις 9 το πρωί.
   
 •  Τέλος, καλείται στην Αθήνα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ Παγκρατίου την τρίτη στις 9 και μισή. Το κάλεσμα γίνεται από τη Συνέλευση για δράσεις ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ Βύρωνα-Παγκρατίου-Καισαριανής-Ζωγράφου.