Δελτίο Αντιπληροφόρησης (18-11-2011)

Download here! - Downloads: 244 - Plays: 41

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 • Την Παρασκευή 18/11 στις 8 το πρωί οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Παπανικολάου, θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αποστολή των δύο πρώτων εγγράφων σε εργαζόμενους με τα οποία ενημερώνονται ότι μπαίνουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας.
 • Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» στον εργοδοτικό παροξυσμό των μετόχων της επιχείρησης, πουαπειλεί με αναστολή της έκδοσης του καθημερινού φύλλου αν οι εργαζόμενοι δεν αποδεχτούν νέες μειώσεις μισθών, ώστε αθροιστικά να φτάσει στο 24% για το 2011, ενώ για να ικανοποιήσουν το αίτημα της επαναπρόσληψης των 12 απολυμένων απαιτούν το κόστος της μισθοδοσίας τους να καλύπτεται από τους υπόλοιπους εργαζόμενους . Στην εργασιακή τους συνέλευση, στην ΕΣΗΕΜ – Θ, οι δημοσιογράφοι του «Αγγελιοφόρου» αποφάσισαν να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα εγκαίνια της έκθεσης Φιλοξένια, που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου, στις 8 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

   
 • Για δέκατη έκτη μέρα οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας συνεχίζουν για 16η μέρα την απεργία διαρκείας απαιτώντας να ανακληθούν οι 24 απολυμένοι συνάδελφοί τους. Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι η εργοδοσία της Ελληνικής Χαλυβουργίας είναι η «πρώτη βιομηχανία στην Αττική που, με εκβιασμό τις θέσεις εργασίας, επιχειρεί να εφαρμόσει το 5ωρο, ελαστικές σχέσεις εργασίας, το ωρομίσθιο, απλήρωτες υπερωρίες, κατάργηση ασφαλιστικών δικαιωμάτων.» όπως και το ότι οι απολύσεις έγιναν για να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι μετά και την απόρριψη από την γενική συνέλευση των εργαζομένων της απαίτησης της εργοδοσίας να εργάζονται 5ωρο με 40% μείωση των αποδοχών. Οι εργαζόμενοι καλούν τον κόσμο να στηρίξει με κάθε τρόπο τον αγώνα τους

   

 • Υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης και μείωση μισθών κατά 20% ζητά η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας από τους εργαζόμενους της εταιρείας, στο όνομα της κάλυψης μέρους της κεφαλαιακής της επάρκειας. Συγκεκριμένα, προχτές η διοίκηση της Εθνικής κάλεσε τους εκπροσώπους του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της τράπεζας και τους ενημέρωσε ότι το «κούρεμα» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην κεφαλαιακή επάρκεια της τράπεζας, μέρος της οποίας επιδιώκει να καλύψει μέσα από τις μειώσεις μισθών των εργαζομένων. Συνολικά από τις μειώσεις μισθών η διοίκηση θέλει να εξοικονομήσεις 150 εκατ. ευρώ.
   
 • Σε νέα 48ωρη απεργία βρίσκονται Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18/11 οι εργαζόμενοι της εταιρείας παραγωγής καλωδίων «Φούλγκορ», του ομίλου Στασινόπουλου, απαιτώντας την υπογραφή ικανοποιητικής σύμβασης εργασίας και αντιδρώντας στις συνεχιζόμενες απολύσεις που πραγματοποιεί η εργοδοσία. Επίσης, σήμερα, θα γίνει γενική συνέλευση των εργατών της «Φούλγκορ», όπου θα εξετάσουν τις επόμενες δράσεις τους, με δεδομένη και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας.
   
 • Καθολική ήταν και τη δεύτερη μέρα 16/11, η συμμετοχή των εργαζομένων του ομίλου «ALAPIS» στην απεργία, προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις δεκατριών συναδέλφων τους. Την ίδια στιγμή συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις ατομικές συμβάσεις για μειώσεις μισθών μέχρι και 30%. Σε γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να προχωρήσουν στις 17/11 σε 2ωρη στάση εργασίας (9 π.μ. – 11 π.μ.), αναμένοντας την απόφαση της εργοδοσίας για τις απολύσεις.
   
 • Σε 24ωρη απεργία και γενική συνέλευση στην πύλη του εργοστασίου προχωρούν στις 17/11 οι
  εργαζόμενοι στην αρτοβιομηχανία ΚΑΤΣΕΛΗΣ, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων που τους χρωστά η εργοδοσία και φτάνουν τους δύο μήνες.
   
 • Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 16/11 η τρίωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου, που αντιδρούν στα σχέδια απολύσεων που απεργάζεται η εργοδοσία. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στις διοικήσεις των πρακτορείων ΑΡΓΟΣ και ΕΥΡΩΠΗ και απαίτησαν να πάρουν πίσω τις απολύσεις.
   
 • Με μειώσεις μισθών απειλεί τους εργάτες η διοίκηση της εταιρείας «ΚΑΡΕΝΤΑ», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας. Το οποίο σημειώνει «αρνούμαστε τις μαζικές μειώσεις μισθών που μας εξαναγκάζουν οι εργοδότες, επικοινωνούμε με το συνδικάτο, παλεύουμε ενάντια στους εκβιασμούς των εργοδοτών».
 

ΦΥΛΑΚΕΣ

 
 • Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης το πρωί της Τετάρτης 16 Νοέμβρη καθώς ο Μπάμπης Τσιλιανίδης περνούσε ανακριτή για μια νέα υπόθεση που προέκυψε μετά από κλήση που του επιδόθηκε στις φυλακές για να απολογηθεί για άγνωστη υπόθεση. Ο Μπάμπης Τσιλιανίδης μετά τη μεταγωγή του στα Διαβατά και την άρνηση του γα τον καθιερωμένο έλεγχο κρταήθηκε στην απομόνωση και όταν την Τετάρτη παρουσιάστηκε εν όψει ανακριτή αρνήθηκε να απολογηθεί. Έξω από το δικαστήριο γίνανε μικροσυμπλοκές μεταξύ αλληλέγγυων και μπάτσων με αποτέλσμα την προσαγωγή ατόμου που αργότερα όμως αφέθηκε ελεύθερο.
   
 • Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις φυλακές στα Διαβατά Θεσσαλονίκης έγινε από περίπου 100 αλληλέγγυους στο Ράμι Συριανό το απόγευμα της Τετάρτης 16 Νοέμβρη. Ο Ράμι μετήχθη στις δικαστικές φυλακές την Παρασκευή 11/11 όπου για έξι μέρες κρατούνταν στην απομόνωση επειδή προάσπισε την αξιοπρέπειά του κατά τη διάρκεια ελέγχου. Από την Πέμπτη 17/11 κρατείται στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών όπου πάλι αρνήθηκε τον εξευτελιστικό έλεγχο. Η δίκη του έχει οριστεί για τις 5 Δεκεμβρίου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης. (Καταστολη 17Ν)
 • Από νωρίς, γύρω στις17:00 στα Λουλουδάδικα στην Αθήνα ξεκίνησαν συγκρούσεις διαδηλωτών και μονάδων καταστολής με αποτέλεσμα 2 προσαγωγές. Νωρίτερα προσήχθησαν προληπτικά, σύμφωνα με καθεστωτικά μέσα και μπάτσους, πάνω από 75 και συνελήφθησαν 7 άτομα, μέσα σε ένα γνωστό κλίμα τρομοκρατίας. Στη γωνία Ομήρου και Παντεπιστημίου μπάτσοι εγκλώβησαν διαδηλωτή και του σπάσαν το πόδι. Στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από συγκρούσεις στο πανεπιστήμιο στη μεριά της εγνατίας, οι μπάτσοι κάναν ντου στο χώρο του ΑΠΘ που οδήγησε στη σύλληψη ενός διαδηλωτή.
 
ΔΙΕΘΝΗ
 
 • Τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά των δυνάμεων ασφαλείας και κατά τη διάρκεια ένοπλων συγκρούσεων στη Συρία, που σημειώθηκαν στις 15/11 στη Συρία.Από τα μέσα Μαρτίου στη Συρία έχουν ξεκινήσει οι διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος Άσαντ και μέχρι σήμερα πάνω χίλια άτομα έχουν δολοφονηθεί από τις δυνάμεις καταστολής, ενώ χιλιάδες είναι αυτοί που έχουν οδηγηθεί στις φυλακές….
 • Χιλιάδες Ιταλοί βγήκαν στους δρόμους σήμερα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την «κυβέρνηση τραπεζιτών» του Μάριο Μόντι, ο οποίος παρουσιάζει σήμερα μέτρα λιτότητας με στόχο την αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους της Ιταλίας. Στο Μιλάνο, οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, φοιτητές πέταξαν κροτίδες εναντίον αστυνομικών που προσπαθούσαν να τους αποτρέψουν από το να πλησιάσουν στο πανεπιστήμιο του Μποκόνι, του οποίου επικεφαλής είναι ο Μόντι και που έχει γίνει σύμβολο της νέας κυβέρνησης τεχνοκρατών που σχημάτισε. Η αστυνομία απάντησε με γκλομπιές ενώ οι φοιτητές τους πέταξαν αυγά και ψεύτικα δολάρια στο κτίριο της ιταλικής ένωσης τραπεζών φωνάζοντας <Δε θέλουμε να μας κυβερνούν οι τράπεζες.> Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Τορίνο, τη Ρώμη, το Παλέρμο και το Μπάρι, με τους συμμετέχοντες να επικεντρώνονται σε πανεπιστήμια όπου δίδασκαν κάποιοι από τους υπουργούς του Μόντι, τράπεζες και εφορίες. Στο Τορίνο, συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ της αστυνομίας και χιλιάδων διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένων αναρχικών που προσπάθησαν να φτάσουν το κτήριο της Τράπεζας της Ιταλίας. Πολλοί ήταν οι διαδηλωτές που τραυματίστηκαν από την καταστολή των μπάτσων.

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 
 • Την Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή 18-19-20 του μήνα, στις 20:00 θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στον απολυμένο συνάδελφο των Γκούντης Τσουκαλά στο παρκάκι απέναντι από το Λευκό Πύργο.
 • Tην Παρασκευή 18/11 οι αγανακτισμένοι Αμπελοκήπων-Μενεμένης καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο χαράτσι από τις 9 το πρωί στη ΔΕΗ αμπελοκήπων. Το κάλεσμα απευθύνεται και πιο συγκεκριμένα σε όλες τις πρωτοβουλίες, συνελεύσεις και συλλογικότητες δυτικών συνοικιών ωστε να ενισχύσουν με την παρουσία τους την παρέμβαση. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 19:00, θα γίνει λαϊκή συνέλευση στο δημαρχείο αμπελοκήπων-μενεμένης.
 • Την Παρασκευή 18 Νοέμβρη στις 18:30 στο Δημαρχείο Χολαργού η Ανοιχτή Συνέλευση Χολαργού-Παπάγου καλεί σε συγκέντρωση ενάντια στην εκδήλωση με Άδωνη, Αϊβαλιώτη και Καραθάνο που θα γίνει στο ίδιο μέρος.
 • Οι λαϊκές συνελέυσεις δυτιων προαστίων (Αθήνας), δηλαδή Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι και Αγ. Ανάργυροι καλούν σε μοτοπορεία το Σάββατο 19/11 στς 11:00 στην πλατεία αναργύρων. Η εν λόγω κινητοποίηση γίνεται για τη ΔΕΗ και τα χαράτσια.
 • Την ίδια μέρα και ώρα και για το ίδιο θέμα το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Εξαρχείων- Νεάπολης θα μοιράσει ενημερωτικό υλικό στη Λαϊκή Μπενάκη με Καλλιδρομίου και θα προχωρήσει σε πορεία στη γειτονιά.