Αποφυλάκιση της Γ. Βούλγαρη και του Π. Καλαιτζή

Στις 30.8 και έπειτα από 7 μήνες προφυλάκισης, με απόφαση του δικαστικού συμβουλίου του εξαμήνου αφέθηκαν υπό όρους “ελεύθεροι” έως τη δίκη η Γ. Βούλγαρη και ο Π. Καλαιτζής. Οι δύο, μαζί με τον Θ. Χατζηαγγέλου είχαν συλληφθεί στις 8.2 και διώκονται για την υπόθεση της “Οργάνωσης Αναρχική Δράση”.  Στο διάστημα μέχρι να πραγματοποιηθεί η δίκη, ο Π. Καλαιτζής έχει απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική παρουσία σε αστυνομικό τμήμα δύο φορές το μήνα, ενώ η Γ. Βούλγαρη αποφυλακίζεται με όρο τον κατ’ οικον περιορισμό με βραχιολάκι. Ο Θ. Χατζηαγγέλου παραμένει έγκλειστος.

Η απόφαση αποφυλάκισης -εκτός από το προφανές χαρμόσυνο των βημάτων προς την ελευθερία- προμηνύει και την κατάρρευση του κατηγορητηρίου της αντιτρομοκρατικής. Ο αγώνας δεν σταματάει εδώ, καθώς κανένα μας δεν θα είναι πραγματικά ελεύθερο έως το γκρέμισμα κάθε φυλακής και το κάψιμο κάθε κλουβιού.

Ευχόμαστε στην Γ. και τον Π. γρήγορη αντάμωση με τα αγαπημένα τους πλάσματα και στέλνουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης σε κάθε έγκλειστο.

Καλή λευτεριά.

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση:

Για την υπόθεση της Γεωργίας Βούλγαρη

Για την υπόθεση του Πάνου Καλαϊτζή

Για την υπόθεση του Θάνου Χατζηαγγέλου.