Δελτίο Αντιπληροφόρησης

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 22 Μαΐου 2019


4:54 minutes (6.72 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 15.5.19


3:26 minutes (4.72 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 08/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 06/05/2019

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Μαζική εκκένωση των καταλήψεων στέγασης προσφύγων και μεταναστ(ρι)ών Azadi & New Babylon στις 11/4 και των Clandestina & Cyclope στις 18/4 από ένα στρατό μπάτσων. Αργότερα δημιουργήθηκε ανοιχτή συνέλευση αλληλεγγύης στις καταλήψεις, η οποία κατέλαβε το κτίριο Γκίνη στο πολυτεχνείο.

 

Το Σάββατο 4 Μαΐου στις 13:00 έγινε μικροφωνική-συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή στράτευσης Δημήτρη Δημτσιάδη στη συμβολή Γρηγορίου Ε' & Δελφών στη Θεσσαλονίκη, ενώ στη Λάρισα τη Δευτέρα 6 Μαΐου έγινε εκδήλωση-συζήτηση για την επιλογή της ολικής άρνησης στράτευσης. Την Τρίτη 7 Μαΐου στις 9 το πρωΐ πραγματοποιήθηκε η δίκη του Δ. Δημτσιάδη στο στρατοδικείο Λάρισας, όπου ήταν καλεσμένη συγκέντρωση αλληλεγγύης από τη Συλλογικότητα Αναρχικών από τα ανατολικά, την πρωτοβουλία αλληλεγγύης από τη Λάρισα, και ολικούς αρνητές στράτευσης από τα Γιάννενα.

 

Ανακατάληψη στη Μπουμπουλίνας 42 και κάλεσμα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης από την Αυτοοργανωμένη Κοινότητα Καταληψιών, Μεταναστών/τριών και Διεθνιστών Συντροφισσών/ων έγινε στις 3 Μαΐου. Όπως αναφέρουν σε κείμενό τους: "Εμείς, ντόπιοι, μετανάστες, αλληλέγγυοι, καταληψίες, αντιλαμβανόμαστε ότι οι απαντήσεις μας πρέπει να δοθούν από κοινού. Ότι κάθε αυτοοργανωμένη δομή που περνάει στα χέρια του κράτους είναι μια πληγή για όλους και όλες μας. Όμως ο κοινός αγώνας των καταπιεσμένων είναι απειλή για την εξουσία και αυτόν τον αγώνα αποφασίσαμε να στεγάσουμε ανακαταλαμβάνοντας κομμάτι από το 'χαμένο' έδαφος, αυτό της Μπουμπουλίνας 42."

 

Παρέμβαση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα ο οποίος ξεκίνησε απεργία πείνας έπειτα από την εκ νέου στέρηση της άδειας που δικαιούται έγινε το Σάββατο 4 Μαΐου στο σταθμό μετρό Συντάγματος, ενώ την Τρίτη 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν πορείες αλληλεγγύης σε Αθήνα και Πάτρα.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Το Σάββατο 20/4 πραγματοποιήθηκε απ'τη συλλογικότητα ρουβικωνας παρέμβαση στην Bershka Α.Ε που υπάγεται στον όμιλο Inditex με αφορμή την καταγγελία μιας εργαζόμενης για την «τραμπούκικη» συμπεριφορά της εταιρείας απέναντι της.

Την Πέμπτη 18 Απρίλη πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην περιοχή των δικαστηρίων με αφορμή πληροφορίες που λήφθηκαν σχετικά με επικείμενη εκκένωση της κατάληψης 111. Ομάδα 25 ατόμων εισήλθε στο κτίριο και αφού πέταξε τρικάκια, έστειλε φαξ στα διοικητικά γραφεία του ΕΦΚΑ στην αθήνα με το κείμενο της κατάληψης.

Το Σαββάτου 20 Απριλίου  μεταφέρθηκαν στη δομή φιλοξενίας του Ελαιώνα 40 πρόσφυγες από τους περίπου 60 που είχαν κατασκηνώσει από την Πέμπτη στην πλατεία Συντάγματος μετά την εκκένωση από την αστυνομία της κατάληψης Clandestina στα Εξάρχεια όπου έμεναν.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

Την Πέμπτη 9 Μάη στις 9:00, συγκέντρωση αλληλεγγύης στη δίκη των 120 συλληφθέντων μεταναστ(ρι)ών και αλληλέγγυων, στα δικαστήρια Μυτιλήνης.

Την Πέμπτη 9 Μάη στις 20:30, συγκέντρωση τροφίμων για το Κέντρο Φιλοξενίας Κούρδων Προσφύγων στο Λαύριο, στα γραφεία των Πρωτοβάθμιων Σωματείων (Λόντου 6 και Μεσολογγίου, 2ος όροφος, Εξάρχεια).

Την Παρασκευή 10 Μάη στις 18:00, αντιφασιστική πορεία, στην πλατεία Σαπφούς (Μυτιλήνη).


4:22 minutes (10.01 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 16/04/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 16/04/2019

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Εκκενώθηκαν στις 11 Απριλίου γύρω στις 6 και 10 το πρωΐ, δύο καταλήψεις που στέγαζαν μετανάστ(ρι)ες στα Εξάρχεια, οι New Babylon & Azadi. Πράσινοι, μπλέδες, αντιτρο, οπκε, καπελάκιδες κι ασφαλίτες είχαν αποκλείσει την περιοχή, ενώ τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης έπαιξαν το γνωστό τους παιχνίδι πρόκλησης τρόμου με συνεπικουρούντες μαγαζάτορες και θαμώνες από κατάστημα της περιοχής. Αλληλεγγύη στους/στις μετανάστες/μετανάστριες.

 

 

 

Άμεση απελευθέρωση των 9 τούρκων και κούρδων πολιτικών κρατουμένων ζητούσε το Ταμείο Αλληλεγγύης Διωκόμενων και Φυλακισμένων Αγωνιστών στις 13 Απριλίου, οι οποίοι συνελήφθησαν, κακοποιήθηκαν και φυλακίστηκαν με την κατηγορία ότι είναι μέλη του DHKP-C κατόπιν απαίτησης των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, στις 28 Νοεμβρίου 2017. Επόμενη δικάσιμος Τρίτη 16 Απριλίου 2019 στις 9 το πρωΐ, στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού.  

 

 

Σε προσαγωγές μελών της συλλογικότητας που μετατράπηκαν σε συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία έπειτα από παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο υπουργείο εξωτερικών στις 10 Απριλίου 2019 το απόγευμα, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους 9 φυλακισμένους από το ελληνικό κράτος τούρκους και κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες. 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Πανελλαδική μέρα απεργίας των εργαζομένων με μηχανάκι είχε οριστεί η Πέμπτη 11 Απρίλη. Πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις και μοτοπορείες με μεγάλη συμμετοχή σε πολλές πόλεις με κύρια αιτήματα των απεργών την παροχή εταιρικού δικύκλου και μέσων ατομικής προστασίας, την κατοχύρωση βαρέων-ανθυγιεινών ενσήμων και την αναγνώριση ενιαίας ειδικότητας.

 

Την ίδια μέρα διανομέας χτυπήθηκε από αυτοκίνητο όταν προσπάθησε να διασχίσει τη λεωφόρο Μεσογείων στην διασταύρωση Μεσογείων και Αγίας Τριάδος. Έχασε τη ζωή του την επόμενη μέρα. 

 

Στις 11 Απρίλη 41χρονος Γεωργιανός τραυματίστηκε σε εργατικό ατύχημα κατά την ανακαίνιση ξενοδοχείου στον Πρώταρα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αμμοχώστου με πολλαπλά τραύματα όπου διασωληνώθηκε. Η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη και η υπόθεση διερευνάται από το Τμήμα επιθεώρησης εργασίας. 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Την Τετάρτη 10.4 στα πλαίσια της διεθνούς μέρας αλληλεγγύης στους Ζαπατίστας πραγματοποιήθηκαν μικροφωνικές και αναρτήσεις πανό σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βέροια, Καβάλα.

 

Την Παρασκευή 12.4 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη πορεία ενάντια στον Νομοσχέδιο Γαβρόγλου. Καλέστηκε από ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ και συμμετείχαν περίπου 100 άτομα, από τους φοιτητικούς συλλόγους, αναρχικοί/ες φοιτητ(ρι)ές, ενώ υπήρχε και μπλοκ της πρωτοβουλίας Συντονιστικού Σχολείων και Μαθητ(ρι)ών.

 

Την Παρασκευή 12.4 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με πανό, αφίσες και τρικάκια στην περιχοή των Πετραλώνων ενάντια στον εθνικισμό, το φασισμό και τον πόλεμο, εν όψει του καλέσματος για τις 20 Απρίλη.

 

Το Σάββατο 13.4 στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης ενάντια στις βάσεις του ΝΑΤΟ πραγματοποιήθηκαν αντιμιλιταριστικές/αντιπολεμικές πορείες στην Αλεξανδρούπολη, η οποία αριθμούσε περίπου 150 άτομα και είχε δυνατό παλμό, στα Χανιά για τη βάση της Σούδας και στην Πάτρα για τη βάση της Αράξου όπου μετά την πορεία που αριθμούσε 100 άτομα, πραγματοποιήθηκε επίθεση με πέτρες και μπουκάλια στους μπάτσους που φυλούσαν τη βάση. Στη Λάρισα η πορεία δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί λόγω καιρικών συνθηκών, αλλά πραγματοποιήθηκε μικροφωνική, μοιράστηκαν κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια. Στο Βόλο πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με τρικάκια και σπρέι σε όλη την πόλη.

 

ΔΙΕΘΝΗ

 

Ο αμερικανός διοικητής της Νότιας Κορέας Craig S. Faller ισχυρίζεται  ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να επιτεθούν στη Βενεζουέλα μέχρι το τέλος  του έτους εφόσον ο Μαδούρο συνεχίζει να είναι στην εξουσία και ότι  

περιμένουν τις οδηγίες του Donald Trump. Δήλωσε επίσης ότι σχεδιάζουν  μια κατάσταση συγκρίσιμη με τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία. Ταυτόχρονα, ανησυχώντας για την επιρροή της Κίνας, της Ρωσίας και της  

Κούβας στο νότιο ημισφαίριο, ο John Bolton, εθνικός σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ, δήλωσε ότι "οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να μην αφήσουν τη Βενεζουέλα να βρεθεί κάτω από την εξουσία των ξένων δυνάμεων", υπαινισσόμενος δηλαδη ότι οι ΗΠΑ κατέχουν τη Λατινική Αμερική. Οι αριστερές και επαναστατικές δυνάμεις στη Βενεζουέλα και στην γύρω περιοχή προετοιμάζονται για ενδεχόμενες συγκρούσεις.

Το Σάββατο 13/04/19, στη Βενεζουέλα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Καράκας για να καταγγείλουν το πραξικόπημα που υποστηρίχθηκε από τις ΗΠΑ πριν δεκαεπτά χρόνια. Οι εορτασμοί της Ημέρας της Μηλιάς ήταν μια σαφής απάντηση στην επιθετικότητα των ΗΠΑ.

 

Στις 11/04/19 κορυφώθηκαν οι πολύμηνες διαδηλώσεις στο Σουδάν με την υποστήριξη του στρατού στους διαδηλωτές και την πτώση του στρατιωτικού καθεστώτος του Omar al-Bashir. Στις 13/04 /19 ανακυρίχτηκε  δεκαμελές στρατιωτικό συμβουλείο μετάβασης σε ένα δημοκρατικό καθεστώς, με μέλη του άτομα που ήταν σε καίριες θέσεις του προηγούμενου καθεστώτος. Το συμβούλιο αυτό έχει την υποστήριξη των γειτονικών χωρών. Την ίδια μέρα σε ανακοίνωση του ο υπουργός άμυνας και στρατιωτικός Abdel Fattah al-Burhan διακήρυξε απαγορευση κυκλοφορίας, απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων, τρίμηνη διακήρυξη της χώρας σε κατάσταση κυνδινου (ή αλλιώς στρατιωτικού νόμου), δημοκρατικές εκλογές σε 2 χρόνια και την ανακύριξη του νέου διευθυντή μυστικών υπηρεσιών. Οι διαδηλώσεις συνεχίζονται με αίτημα την δημιουργία ενός νέου συμβουλίου μετάβασης που θα αποτελείται από πολίτες και θα έχει την υποστήριξη του στρατού. Η μεγαλύτερη οργάνωση που καλεί σε διαδηλώσεις είναι η Sudanese Professionals Association, η οποία είναι μια σύμπραξη πολλών επιφανών επαγγελματικών ενώσεων και συνδικάτων.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Την Τετάρτη 17/04 στις 9:00μμ στην Αθήνα μαζική παρουσία στη δίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν στο Εφετείο.

 

Την Πέμπτη 18/04 στις 8:30 μμ στην Αθήνα Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Εφετείο για τα 4 χρόνια από την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, προσυγκέντρωση στον Σταθμός Μετρό Αμπελοκήπων.

 

Την Παρασκευή 19/4 στις 09:00, στην Αθήνα συγκέντρωση αλληλεγγύης στο μονομελές εφετείο κακουργημάτων (είσοδος από Λουκάρεως) για τη δίκη συλληφθέντων της κατειλημμένης ΓΣΕΕ.

Την Παρασκευή 19/4 στις 18:00μμ στην πλατεία εξαρχείων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί μοτοπορεία αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το Σάββατο 20/4 στις 11:30πμ συγκέντρωση στην Πετρούπολη στην πλατεία Ηρώ για το ΧΥΤΑ φυλής και για την καύση σκουπιδιών.

 

Το Σάββατο 20/4 στις 12:00μμ στην Αθήνα πορεία ενάντια στον εθνικισμό, τον μιλιταρισμό, τον φασισμό, τον πόλεμο και την "ειρήνη" στο σταθμό ΗΣΑΠ στο μοναστηράκι.

 

Την Δευτέρα 22/04 στις 11.00μμ  στην Θεσσαλονίκη Τσιμισκή με Αγ. Σοφίας, κινητοποίηση για το δώρο Πάσχα απο το δίκτυο άνεργων επισφαλώς εργαζομένων.


6:52 minutes (15.71 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 10/04/2019


4:38 minutes (4.25 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 02/04/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 02/04/2019

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Η αστυνομία και ο δήμος στο Βόλο, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους και να τους κρατήσουν μακριά από τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Μαρτίου, διέδιδαν στον κόσμο ότι «έρχονται οι αναρχικοί για να κάψουν την πόλη».

Στις 24 Μάρτη στο Βόλο φασίστας μπράβος της καφετέριας «Puerto», επιτέθηκε λεκτικά και άρχισε να ξυλοκοπεί με μανία τον 58χρονο αγωνιστή Ρ.Α.,με την πρόφαση ότι θα έβαφε με σπρέι την καφετέρια ενώ ο 58χρονος βρισκόταν 50 μέτρα μακριά απτο μαγαζί. Αφού ο μπράβος κάλεσε τους μπάτσους οι ίδιοι δεν έδωσαν καμία σημασία στα τραύματα του Ρ.Α. και τον απείλησαν μάλιστα ότι αν τον ξαναπιάσουν θα τα χρεωθεί όλα. Στην ιστορία εμπλέκεται και το αφεντικό της «Puerto» που διέταξε τα τσιράκια του να "δαγκώνουν" όποιον περίεργο πλησιάζει το μαγαζί.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Τη Δευτέρα 25.3 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο δημαρχείο Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη όπου το δημοτικό συμβούλιο εξέταζε το αίτημα της φασιστικής γκρούπας «Ιερός Λόχος» για χρήση του στρατοπέδου Κόδρα προκειμένου να πραγματοποιηθεί σε αυτό η εθνικιστική φιέστα «Macedonian Ride». Μετά το πέρας της παρέμβασης πραγματοποιήθηκε πορεία.

Τη Τρίτη 26.3 πραγματοποιήθηκαν παρεμβάσεις σε σχολεία της  Πάτρας ενάντια σε εθνικισμό – στρατό και παρελάσεις από την Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας.

Την πέμπτη 28.3 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική στην Κομοτηνή από το Utopia A.D., το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Vivienda και την ΑΚ Κομοτηνής, εν όψει του εφετείου του βιαστή/δολοφόνου Χρήστου Παπάζογλου ο οποίος το 2012 αφού ακολούθησε την Ζωή Δαλακλίδου, την χτύπησε, την βίασε κι έπειτα την έκαψε ζωντανή.

Την Πέμπτη 28.3 αναρχικοί/ες κατέλαβαν το δημαρχείο Υμηττού και κατάφεραν να μπλοκάρουν την προεκλογική εκδήλωση του κόμματος «Ελληνική Λύση» με αρχηγό τον Κυριάκο Βελόπουλο.

Την Παρασκευή 29.3 η πρωτοβουλία ενάντια στη βιομηχανία της γούνας απέκλεισε καταστήματα με γούνες επί της οδού Αμαλίας εν όψει της διεθνούς έκθεσης γούνας που πραγματοποιείται στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 29.3 πραγματοποιήθηκε πορεία στην γειτονιά των εξαρχείων με αφορμή τα περιστατικά βιασμών την τελευταία περίοδο.

Την Κυριακή 31.3 περίπου 100 άτομα επιτέθηκαν στα γραφεία της Χρυσης Αυγής στον σταθμό Λαρίσης.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 28.3 πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονη επίθεση με σπασίματα και μπογιές σε 13 καταστήματα My Market με αφορμή την ανακοίνωση της διεύθυνσης που καλούσε τους εργαζομένους/νες να χαμογελούν επειδή εργάζονται.

 

Στην Λάρισα εργαζόμενος του δήμου έπεσε κατά την διάρκεια εργασιών που εκτελούταν χωρίς την χρήση σκαλωσιάς 

 

ΔΙΕΘΝΗ

 

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισαν να ενισχύσουν την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής (Frontex) με 10.000 υπαλλήλους, προωθώντας τις μεθόδους καταστολής κατά προσφύγων και μεταναστών που αναζητούν καλύτερη τύχη στην Ευρώπη και ενισχύοντας το σύστημα κλειστών συνόρων.

 

Τρεις γυναίκες και ένα μωρό έχασαν τη ζωή τους το πρωί της 26/3 σε ναυάγιο στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας. Επέβαιναν σε λέμβο που είχε προορισμό το νησί της Λέσβου και μετέφερε συνολικά 15 άτομα. Οι υπόλοιποι έντεκα σώθηκαν.

 

Tηv Τρίτη 26.03 υπερψηφίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα Άρθρα 11 και 13 για τα πνευματικά δικαιωμάτα στον ψηφιακό κόσμο. Ένα ακόμα νομοθετικό τείχος υπό κατασκευή που αυξάνει τον έλεγχο στο διαδίκτυο και απειλεί την ελευθερία της έκφρασης. Την έντονη αντίδραση τους έδειξαν εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο, όπως και πολιτικές οργανώσεις, λίγες μέρες πριν την ψήφιση του.  

 

Το ιταλικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Πέμπτη 28/3  ένα νομοσχέδιο βάσει του οποίου δίνει ελαφρυντικά στις ποινές πολιτών που πυροβολούν επίδοξους ληστές και έχει στόχο να περιορισθούν οι διώξεις σε βάρος προσώπων που ανοίγουν πυρ εναντίον κάποιου που έχει μπει στο σπίτι τους ή στην ιδιοκτησία τους.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Παρασκευή 5 Απριλίου στις 09.00, συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Πειραιά για τον αντιφασίστα Νίκο Α. απο antifa community.

 

Σάββατο 6 Απρίλη στις 12:00 στην Καμάρα, διαδήλωση ενάντια στο ΝΑΤΟ, το μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο, από Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά, Αναρχική Μαθητική Ομάδα Αταξία, Αναρχική Ομοσπονδία. Πορείες και μικροφωνικές την ίδια μέρα σε Αθήνα, Πάτρα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Λαμία.

 

Κυριακή 7 Απρίλη: Αντιφασιστική διαδήλωση ενάντια στο Makedonian Pride. Συγκέντρωση 14.00 στη Δημαρχείο Καλαμαριάς από Κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ, ΑΚ Θεσσαλονίκης, Antifa Kickbox Micropolis, Κατάληψη Terra Incognita, ΕΚΧ Σχολείο, Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης, ΕΣΕ Θεσσαλονίκης και Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών.


5:56 minutes (13.58 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 28/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 28/03/2019

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της επίθεσης σε βάρος ανήλικων Αφγανών στην Κόνιτσα. Πρόκειται για 4 άτομα, έναν 30χρονο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι μέλος της Χρυσής Αυγής, και τρεις ανήλικοι 17 ετών.

 

Επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές που δεν πήγαιναν σχολείο λόγω των προσφυγόπουλων στη Σάμο. Την άμεση άρση της απόφασης αποχής των παιδιών-μαθητών από τα μαθήματά τους προτείνει η Συντονιστική Επιτροπή Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων. Η συγκεκριμένη υπόθεση μαζί με την ρατσιστική επίθεση που πραγματοποιήθηκε στα Βίλια Αττικής έχει αναλάβει το δικαστήριο του Αρείου Πάγου.

 

45 προσαγωγές λίγο πριν τα διόδια της Ελευσίνας πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή μεσημέρι η ΕΛΑΣ μπλοκάροντας λεωφορείο με αλληλέγγυους από την Αθήνα, με προορισμό τα Βίλια. Οι αλληλέγγυοι κατευθύνονταν προς το ξενοδοχείο της περιοχής, όπου από την περασμένη Παρασκευή διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες. Είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή δολοφονική επίθεση των οργανωμένων φασιστοειδών της περιοχής στους ενοίκους τους ξενοδοχείου, με πέτρες και εκρηκτικές ύλες.

 

Ακόμη ένα περιστατικό γυναικοκτονίας σημειώθηκε την Πέμπτη 21.03 όταν πτέραρχος εν αποστρατεία πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρό τη σύζηγο του στη περιοχή του Ελληνικού, σε κοινή θέα, ενώ αργότερα αυτοκτόνησε. Η γυναίκα τραυατισμένη στην προσπάθεια της να διαφύγει, επιβιβάστηκε σε ταξί στο οποίο όμως ο οδηγός αρνήθηκε να τη βοηθήσει, με αποτελεσμα τα της κοστίσει τη ζωή. Ο Σύλλογος Οδηγών Ταξί αφαίρεσε την άδεια του οδηγού κρίνοντας τη συμπεριφορά του απάνθρωπη και αντιεπαγγγελματική.

 

Tηv Τρίτη 26.03 υπερψηφίστηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα Άρθρα 11 και 13 για τα πνευματικά δικαιωμάτα στον ψηφιακό κόσμο. Ένα ακόμα νομοθετικό τοίχος υπό κατασκευή που αυξάνει τον έλεγχο στο διαδίκτυο και απειλεί την ελευθερία της έκφρασης. Την έντονη αντίδραση τους έδειξαν εκατομμύρια χρήστες από όλο τον κόσμο, όπως και πολιτικές οργανώσεις, λίγες μέρες πριν την ψήφιση του.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Το καφέ – εστιατόριο Repeat,στην Αθήνα αποτελεί ένα ακόμα κάτεργο αφού ο εργοδότης εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους εξαναγκάζοντας τους να δουλεύουν 12ωρα δηλώνοντας μόνο 3ωρα ή 4ώρα το 5ήμερο και χωρίς να τους πληρώνει υπερωρίες. Μέτα τις ανάλογες καταγγελίες στο ΣΕΠΕ στις 21 Μαρτίου ολοκληρώθηκε και η τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση εργασίας όπου ο εργοδότη επικαλέστηκε «αβάσιμους» τους ισχυρισμούς των εργαζομένων. Οι αγώνες για την αποπληρωμή τον δεδουλευμένων και την καλυψη ασφάλειας συνεχίζονται κανονικα.

 

ΔΙΕΘΝΗ

 

Ο Ιταλός αναρχικός σύντροφος Lorenzo Orsetti σκοτώθηκε τη Δευτέρα στο Baghouz της Συρίας όπου μαχόταν με τους Κούρδους κι Άραβες συντρόφους/ισσες του SDF/YPG/YPJ ενάντια στον τελευταίο θύλακα που έχει απομείνει στο ISIS. 

Στα πλαίσια της ημέρας πολιτικών κρατουμένων 18/3 και ως ένδειξη αλληλεγγύης στους εντός των τειχών κρεμάστηκε γιγαντοπανό κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης σε πολιτικούς κρατούμενους σε κεντρικό σημείο της πόλης του Βερολίνου.

Στη Γερμανία, μέσα στον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκαν εμπρηστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα εταιριών όπως ThyssenKrupp και DB Schenker, εταιρίες που εποφελούνται από τις τουρκικές παρεμβάσεις στην Ροζάβα. Οι επιθέσεις είχαν στόχο και αυτοκίνητα των Dr.House και Wisag, εταιρίες που είτε απειλούν καταληψίες και ένοικους ή ως security (Wisag) κυνηγούν και δίωκουν άστεγους. Την ευθύνη ανέλαβε η αυτόνομη ομάδα Soledad Casilda Hernaez Vargas ως ένδειξη αλληλεγγύης στην Ροζάβα και στην αναρχο-queer κατάληψη Liebig 34, που δέχεται απειλές εκκένωσης.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Παρασκευή 29/3:
 

στις 18:00 πορεία με αφορμή τα περιστατικά βιασμών στα Εξάρχεια, από τη πρωτοβουλία συντροφισσών  Εξαρχείων στην εν λόγω πλατεία
 

στις 18:30, συγκέντρωση ενάντια στην ελληνο-ισραηλινη εγκληματική συμμαχία από το συμβούλιο για την εργατική αυτονομία, στο υπουργείο Εξωτερικών

Σαββατο 30/3:

 

στις 13:00 συγκέντρωση  με αφορμή τα 70 χρόνια ΝΑΤΟ, στα πλαίσια του καλέσματος για μία αντιεθνικιστική-αντιμιλιταριστική/ αντιπολεμική-αντινατοϊκή καμπάνια δράσεων, από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων, Ομάδων, Συντρόφων-Συντροφισσών στην Αθήνα,στο υπουργείο Εξωτερικών

στις 20.30 συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των παλαιστίνιων απο την αντιεξουσιαστική συλλογικότητα Noctua στη Πλατεία Όλγας Πάτρας

 

Κυριακή 31/3:
 

στις 17:00 διαδήλωση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα από Συνέλευση αλληλεγγύης στον πολιτικό κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα στη Πλατεία Ελευθερίας Βόλου


5:45 minutes (13.15 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 18/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 18/03/2019

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Η συλλογικότητα σναρχικών απο τα ανατολικά προχώρησε στις 15/3 σε παρέμβαση και ανάρτηση πανό σε μονάδα διανομής της Εταιρίας Lafarge ΑΓΕΤ Ηρακλής στον Δενδροπόταμο, ως αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των κατοίκων του Βόλου. 

 

Στα Βίλια Αττικής στις 15/3 ομάδα περίπου 100 ατόμων επιτέθηκαν σε πρόσφυγες που διέμεναν προσωρινά στην περιοχή, πετώντας πέτρες και αντικείμενα στο ξενοδοχείο που στεγάζονταν, μπροστά στα μάτια των μπάτσων.

 

Το βράδυ της 15/3 έγινε αντισεξιστική περιπολία απο θηλυκότητες στα Εξάρχεια ως απάντηση σε περιστατικά έμφυλης και σεξουαλικής βίας στην περιοχή.

 

Επίθεση με μπογιές έκανε τα ξημερώματα της 17/3 η συλλογικότητα Ρουβίκωνας στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενάντια στις σχεδιαζόμενες εξορύξεις πετρελαίου στην Ελλάδα. 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Την Πέμπτη 14 Μαρτίου, στην Λεμεσό, ο 24χρονος Χρίστος Αρτεμίου ενεπλάκη σε δυστύχημα καθώς οδηγούσε με το μηχανάκι του προς την δουλειά του. Έχασε την ζωή του αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

 

Το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου σε ιδιωτικό ναυπηγείο στο Πέραμα, 55χρονος εργάτης  από την Αλβανία ενώ βρισκόταν στο 3ο επίπεδο πλοίου, το οποίο έβαφε, σύμφωνα με το λιμενικό, γλίστρησε και έπεσε στο έδαφος από τα 5 μέτρα. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται. 

 

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χανίων έκρινε ένοχους, τρεις από τους επτά κατηγορούμενους, αναφορικά με το εργατικό δυστύχημα το οποίο σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2013, με θύμα έναν 37χρονο εργάτη, στο Ακρωτήρι Χανίων. Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας στην οποία γίνονταν οι εργασίες, ο χειριστής της πρέσας και ο μηχανικός, δικάστηκαν με ποινή φυλάκισης 18 μηνών με τριετή αναστολή, ο καθένας. 

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Κατέρρευσε το κατηγορητήριο στη δίκη των 9 Κούρδων και Τούρκων αγωνιστών. Αθώοι όλοι οι Τούρκοι και Κούρδοι για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση καθώς και για τις επιμέρους τρομοκρατικές πράξεις του 187Α. Ένοχοι οι 6 από αυτούς για την πλημμεληματική μορφή της απλής οπλοκατοχής. Αθώοι όλων των κατηγοριών τρεις κατηγορουμενοι.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Την Δευτέρα 18 Μαρτίου στις 10:00, συνεχίζεται το εφετείο για τις επιθέσεις της ΣΠΦ, στα δικαστήρια Κορυδαλλού.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου στις 10:30, απεργιακή συγκέντρωση, Αγίας Σοφίας με Εγνατία (Θεσσαλονίκη), από το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ).

Την Τετάρτη 20 Μαρτίου στις 18:00, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προάσπιση του μητροπολιτικού πάρκου Γουδή, στο πάρκο Χωροφυλακής (Λ. Μεσογείων, Αθήνα), από την Επιτροπή αγώνα για το μητροπολιτικό πάρκο Γουδή.


3:46 minutes (8.63 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 14/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 14/03/2019

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε υποκατάστημα MyMarket στην θεσσαλονίκη απο την ελευθεριακή πρωτοβουλία θεσσαλονίκης μετά τις νέες προκλήσεις της εργοδοσίας με  την εξευτελιστική επιστολή που καλούσε τους εργαζόμενους σε περισσότερα χαμόγελα.

 

Τα ξημερώματα του Σαββάτου 9/3/2019, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με τρικάκια και σπρέυ στο café-bar "ΡΙΣΚΟ", στα Εξάρχεια. Στο συγκεκριμένο μαγαζί,  συντρόφισσα απολύθηκε όταν είπε στο αφεντικό να της κολλάει τα ένσημα τα οποία δικαιούταν και ότι δε θα ανεχτεί άλλο να δουλεύει ανασφάλιστη. 

 

Mία ακόμα εργοδοτική δολοφονία σημειώθηκε στον Βόλο στοιχίζοντας την ζωή σε έναν διανομέα την ώρα που εργαζόταν προσπαθώντας να παραδώσει παραγγελια.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Στόχος ομοφοβικής εμπριστικής επίθεσης έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας 11 Μαρτίου το κτίριο που στεγάζει τα Κέντρα Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint στο κέντρο της Αθήνας. 

 

Παρεμβάσεις και επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε καταστήματα της αλυσίδας MyMarket μετά το e-mail που βγήκε στη δημοσιότητα. Η διεύθυνση της αλυσίδας χαρακτήρισε μεμονωμένο το περιστατικό και θέλησε να κλείσει την υπόθεση απλώς απολύοντας άλλο ένα αναλώσιμο εξάρτημα της καπιταλιστικής του μηχανής.

 

Ο Σπύρος Χριστοδούλου σταμάτησε την Τρίτη 5 Μαρτίου την απεργία πείνας, που είχε ξεκινήσει στις 14 Ιανουαρίου, μετά την απόρριψη για 3η φορά του αιτήματός του για συγχώνευση των ποινών και έχει γυρίσει στις φυλακές Λάρισσας.

 

ΔΙΕΘΝΗ

 

Ο πρόεδρος της Αλγερίας Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα αντιμετωπίζει έντονες διαμαρτυρίες μέσω μαθητικών διαδηλώσεων  για την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για πέμπτη προεδρική θητεία .

 

 

Ως γενική αργία για το κρατίδιο του Βερολίνου καθιερώνεται από φέτος η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, προκειμένου να τιμήθει η Κλάρα Τσέτκιν.

 

 Βενεζουέλα: 7/3 μπλακ αουτ σε 15 από τις 23 Πολιτείες της χώρα. Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο είχε κάνει λόγο για ανάμιξη των ΗΠΑ στη διακοπή ρεύματος, ενώ ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος, Χουάν Γκουαϊδό, είχε τονίσει πως η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για το μπλακ άουτ και προσπάθησε να εντείνει τις πιέσεις του προς τον Μαδούρο. Το Σάββατο χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της χώρας κατά του επιχειρούμενου πραξικοπήματος των ΗΠΑ.

 

Η ιταλική κυβέρνηση κατέστρεψε καταυλισμό στην Καλαβρία, όπου διέμεναν περίπου 1.500 μετανάστες.   

 

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μπάτσοι διέλυσαν τη διαδήλωση για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας στην Κωνσταντινούπολη και καταδίωξαν τις διαδηλώτριες.  

 

Ένας 15χρονος Παλαιστίνιος υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια επεισοδίων με ισραηλινούς στρατιώτες ανατολικά της πόλης της Γάζας, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Λωρίδας της Γάζας, όπου κυβερνά το ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. 

 

Ο Γερμανός Υπουργός Εσωτερικών Χορστ Σίχοφερ, στις 12 Φεβρουαρίου 2019 ανακήρυξε ως απαγορευμένη τη λειτουργία του Κουρδικού εκδοτικού οίκου Μεσοποταμία. Η απαγόρευση επιδρά ευθέως στην οικολογική καμπάνια «Να ξανακάνουμε πράσινη τη Ροζάβα». 200 αντίτυπα της νέας αυτής έκδοσης κατασχέθηκαν, Ο εκδοτικός οίκος Μεσοοταμία δεν διανέμει μόνο τα βιβλία αυτά, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία βιβλίων πάνω στο ζήτημα του Κουρδιστάν σε πολλές διαφορετικές γλώσσες.Ο χώρος του εκδοτικού οίκου δέχθηκε επιδρομή και κλείστηκε. Όλα τα βιβλία και οι μπροσούρες κατασχέθηκαν.  

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Πέμπτη 14 Μαρτίου 

 

-στις 9:00 πμ συνεχίζεται στο δικαστήριο του Κορυδαλού η 5η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα για την απόπειρα απόδρασης του Ν.Μαζιώτη και άλλων κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού που επιχείρησε με ελικόπτερο η Πόλα Ρούπα στις 21/2/2016.

- στις 14:00 μμ στην Θεσσαλονικη, στην πλατεία χήμειου θα   πραγματοποιείται η μικροφωνική ενάντια στο κλειστό ΑΠΘ.

- στις 17:00 μμ στο Χαλάνδρι στο μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας συγκέντρωση  διαρματυρίας ενάντια στην επιβολή αντίτιμου του πάρκινγκ .

- στις 18:00 μμ στο Χολαργό συγκέντρωση στο Υπουργείο Άμυνας ενάντια στην κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2019, με την συμμετοχή του Ισραήλ.

 

-στις 18:00 μμ στο κτήριο Γκίνη (στο Πολυτεχνείο), καλείται  σε συνέχιση της συνέλευσης αλληλεγγύης στον αγωνιστή Σπύρο Χριστοδούλου.

 

 Παρασκευή 15 Μαρτίου 

 

- στις 9:30μμ κάλεσμα αλληλεγγύης στο Κορυδαλλό στο εφετείο της 2ης δίκςη του επαναστατικού ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΤτΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΝΤ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ.

- στις 11:00 μμ στο Αγρίνιο αντιφασιστικό κάλεσμα μαθητών με αφορμή τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη Petrit Zifle απο την Χ.Α.

-στις  16:00 μμ στον Βόλο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

κτήριο Παπαστράτου (Διοίκηση) κάλεσμα  στο δρώμενο που θα γίνει εν όψει του Συλλαλητηρίου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge και κατά του εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου.

-στις 18:00 μμ στην Αθήνα συνέλευση αλληλεγγύης στην αραχωβής 44 στο πολυτεχνείο στο κτίριο γκίνη

Σάββατο 16 Μαρτίου

 

 

-στις 12:00 μμ διεθνής κινητοποιήση κατά του ρατσισμού στην Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου,στα Χανιά στην Πλατεία Αγοράς,στα Γιάννενα στην  Περιφέρεια,στην Πάτρα στην Πλατεία Γεωργίου,στο Ηράκλειο στα Λιοντάρια, στο Βόλο στις 13:00 μμ στο Άγιο Νικόλαο , στην Αθήνα στις 15:00 μμ στην Ομόνοια και στις 14:00μμ στην πλατεία βικτωρίας , στην Ξάνθη 16:00 μμ στην Κεντρική Πλατεία

-στις 12:00 μμ συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στο πάρκο άναυρου στον Βόλο.

-στις 12:00 μμ στην Αθήνα στην πλατεία συντάγματος πορεία κάτα της βιομηχανίας της γούνας ,στην εκμεταλευση και την σφαγή των ζωών.

-στις 12:00 μμ μικροφωνική ενάντια στι δολοφονίες μεταναστ(ρι)ων

στην ολυμπιάδος και αθήνας ,στην Θεσσαλονίκη,

-στις 12:00 μμ στην Πάτρα συγκέντρωση στο ιταλικό προξενείο για τις εκκενώσεις στο Τορίνο 

-στις 13:00 μμ πορεία κατα για την κατασταλτικη επιχειρηση σε Τορινο και Τρεντο στην Ιταλική Πρεσβεία.

-στις 14:00 μμ στην αθήνα εργατικη συγκέντρωση στο εμπορικό πάρκο Ρέντη

Πειραιώς 161-165

-στις 17:30 μμ στο Πειραιά στο Πασαλιμάνι αντιφασιστική συγκέντρωση.

 

 

Τρίτη 19 Μαρτίου

- στις 10:30 π.μ. συγκέντρωση στο μνημείο Λαμπράκη στην Θεσσαλονίκη, για παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του παραρτήματος της ΟΕΦΕ

-στις 15:00 μμ στην Θεσσαλονίκη  στο Τρίγωνο αρχιτεκτονικής ανοιχτή συνέλευση για τον αγώνα της λέσχης .

 


6:32 minutes (14.95 MB)

Δελτίο Αντιπληροφόρησης 04/03/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ 04/03/2019

 

ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

 

Στις 28 Φεβρουαρίου 2019, μεταξύ 8 και 9 το πρωΐ, στη διασταύρωση Αραχώβης & Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια, διμοιρία ματατζήδων απέκλεισε την πρόσβαση προς την πλατεία, την ίδια στιγμή άλλοι ματατζήδες κινούνταν από την Αραχώβης προς την Μπενάκη. Περίπου την ίδια ώρα, εκκενώθηκε από τις δυνάμεις καταστολής η μεταναστευτική κατάληψη στην Αραχώβης 44.

Οι μπάτσοι σε μια καθόλου ασυνήθιστη επιβεβαίωση ότι είναι τα τσιράκια κράτους και αφεντικών, εμποδίζουν προγραμματισμένη από κόσμο της γειτονιάς δενδροφύτευση του λόφου Φιλοπάππου στην Αθήνα. Είχαν το θράσος να τηλεφωνήσουν σε κάτοικο της γειτονιάς για να του “ανακοινωθεί” ότι η προγραμματισμένη για Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 στις 12 μεσημέρι, δενδροφύτευση είναι...παράνομη!Επιστρατεύθηκαν διαφόρων κατηγοριών μπάτσοι για να κατασταλεί η δενδροφύτευση. Η κοινότητα καταλήψεων Κουκακίου σε ανακοίνωση της στο ιντιμίντια στις 3 Μαρτίου, αναφέρει: “Αφήνουν κόσμο να μπει στο λόφο αλλά απαγορεύουν δεντράκια και σκαλιστικά εργαλεία. Καλείται κόσμος για στήριξη”.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

 

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση στο μαγαζί  
"Γκουέρνικα", στο Ηράκλειο,  απο την φεμινιστική πρωτοβουλία Ηρακλείου 
,με τρικάκια ,σπρέι και πανό, μετά από καταγγελία βιασμού σε ένα από τα 
αφεντικά του μαγαζιού.
 

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση από αλληλέγγυους/ες  
στο νοσοκομείο της Λάρισας , που νοσηλεύεται ο Σπ.Χριστοδούλου, με σκοπό 
να επικοινωνήσουν μαζί του. Ο ίδιος ενημέρωσε για το σκεπτικό του σχετικά 
με τις νομικές κινήσεις που θα ακολουθήσουν αναγνωρίζοντας ότι το 
χρονικό όριο αναμονής του αιτήματος είναι μεγάλο. Λίγο αργότερα ο κόσμος 
απωθήθηκε από όπκε που φύλαγαν το κελί του.

 

ΕΡΓΑΤΙΚΑ

 

Την Τρίτη 26/02/19 το πρωί ακόμα ένας εργάτης βρέθηκε στον τύμβο των νεκρών του μεροκάματου αυτή τη φορά στα Τρίκαλα , όπου είχε θητεία 27 ετών στον Δήμο Τρικκαίων,στο τμήμα Πρασίνου και Αγροτικής Ανάπτυξης με ειδικότητα ΔΕ Δενδροκόμος. Στην προσπάθειά του να κλαδέψει δέντρα,υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες,χτυπήθηκε από ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ στην περιοχή Ρίζωμα.  

 

 

Στις 24/2/19, η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας πραγματοποίησε επίθεση στα κεντρικά της Factory Outlet στην Αθήνα με αφορμή την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και του 8ώρου.

 

ΔΙΕΘΝΗ

 

Στις 24/2/2019 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) απέρριψε ομόφωνα την έκκληση για τη συντήρηση του αρχαιολογικού χώρου του Hasankeyf και της περιοχής γύρω από την κοιλάδα του Τίγρη ποταμού, η οποία έχει τεράστια παγκόσμια αξία και απειλείται από το έργο του φράγματος Ilisu και του υδροηλεκτρικού σταθμού στο Κουρδιστάν της Τουρκίας. Σύμφωνα με το ΕΔΑΔ, η σύμβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που συμφωνήθηκε μεταξύ των κρατών μελών, δεν προβλέπει ατομικό δικαίωμα πρόσβασης στην πολιτιστική κληρονομιά.

 

ΚΑΛΕΣΜΑΤΑ

 

Δευτέρα 4 Μαρτίου 

Δίκη των κατηγορουμένων αντιφασιστών/στριών της 3ης Αντιφασιστικής Μοτοπορείας στις 9πμ στο ΜΙΚΤΟ ΟΡΚΩΤΟ Δικαστήριο (ΕΦΕΤΕΙΟ)

 

Συνεχίζεται το Εφετείο του Επαναστατικού Αγώνα με τις απολογίες των άλλων κατηγορουμένων, στις 9:30 πμ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση στις 6μμ στην Κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης

 

Τρίτη 5 Μαρτίου γίνεται η δίκη της καθαρίστριας Δ.Κ. στις 9πμ στο Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων

 

Τετάρτη 6 Μαρτίου γίνεται η δίκη των 9 τούρκων αγωνιστών στις 9πμ στα δικαστήρια φυλακών Κορυδαλλού

 

Πέμπτη 7 Μαρτίου Πορεία για τον Ebuka στις 5μμ στην Καμάρα 

 

Παρασκευή 8 Μαρτίου απεργιακές συγκεντρώσεις :

στην Αθήνα στις 2 μ.μ στην πλατεία Κλαυθμώνος

στην Θεσσαλονίκη στις 1.30 μμ στο άγαλμα Βενιζέλου 

στην Πάτρα στις 12μμ  στην πλατεία Βασιλεως Γεωργίου Α'


4:35 minutes (10.48 MB)

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου